60.000 TL ve üstü Sistem Tavsiyesi

ExCalipso

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
AMD Ryzen 7 9800X3D
Ekran Kartı
Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse Gaming 16GB GDDR6 256 Bit
Arkadaşlar selamlar, öncelikle aranıza yeni katıldım. Yaz aylarından itibaren parça parça toplayarak bir sistem oluşturmak istiyorum. Şu anda gaming laptop kullanıyorum ancak takdir edersiniz ki masaüstünün sunduğu pek çok şeyden mahrum kalıyorum. Güçlü bir sistem olmasını istediğim için belirlediğim iki bileşen var.

Belirlediğim bütçe maksimum 100k.

Ekran kartı: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse Gaming 16GB GDDR6 256 Bit

İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D

Bu parçaları herkesin övdüğüne dikkat ettiğim için seçtim. Gerek bu parçalar gerekse bu parçalar üstünden sistemin geri kalanıyla ilgili ( her şey dahil ) tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden hepinize teşekkür ederim

FatihS42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Arkadaşlar selamlar, öncelikle aranıza yeni katıldım. Yaz aylarından itibaren parça parça toplayarak bir sistem oluşturmak istiyorum. Şu anda gaming laptop kullanıyorum ancak takdir edersiniz ki masaüstünün sunduğu pek çok şeyden mahrum kalıyorum. Güçlü bir sistem olmasını istediğim için belirlediğim iki bileşen var.

Belirlediğim bütçe maksimum 100k.

Ekran kartı: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse Gaming 16GB GDDR6 256 Bit

İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D

Bu parçaları herkesin övdüğüne dikkat ettiğim için seçtim. Gerek bu parçalar gerekse bu parçalar üstünden sistemin geri kalanıyla ilgili ( her şey dahil ) tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden hepinize teşekkür ederim
Bütçeniz sadece kasa için mi monitör vb diğer bileşenlerde olacak mı ve sistemi ne amaçla topluyorsunuz

KS

ExCalipso

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bütçeniz sadece kasa için mi monitör vb diğer bileşenlerde olacak mı ve sistemi ne amaçla topluyorsunuz
Sadece kasa için düşündüğüm bütçe bu. Tamamen oyuna yönelik bir PC olmasını amaçlıyorum. Mümkün olduğunca 4K veya 2K Ultra grafiklerde kullanabilmeyi ve gelecekte sadece birkaç parça ile rahat upgrade edebilmeyi planlıyorum. Estetik kaygım olduğu için mümkün olan her parçanın ( fanlar, ramler vb.) şık görünmesini istiyorum.

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
200
Sadece kasa için düşündüğüm bütçe bu. Tamamen oyuna yönelik bir PC olmasını amaçlıyorum. Mümkün olduğunca 4K veya 2K Ultra grafiklerde kullanabilmeyi ve gelecekte sadece birkaç parça ile rahat upgrade edebilmeyi planlıyorum. Estetik kaygım olduğu için mümkün olan her parçanın ( fanlar, ramler vb.) şık görünmesini istiyorum.
normal şartlarda
daha fiyat performans ürünlerle de bu sistemi toplayabilirim
lakin siz işin içine biraz da görsellik kattığınız için
beyaz tema belki hoşunuza gider diyerekten şöyle bir sistem oluşturdum
ve bu arada her nekadar görselliğie hitap etse de günümüz furyası olan akvaryum kasa seçmedim onun yerine beyaz mesh panel seçtim
(tekrar söylüyorum fiyat performans olarak çok avanrajlı bir sistem demiyorum kesinlikle )

9800x3d işlemci
thermalright 360 mm BEYAZ RENK SIVI SOĞUTMA
gigabyte b850 aorus elite ice wifi 7 BEYAZ RENK ATX ANAKART
lexar ares 2x16 gb 6400 mhz cl30 BEYAZ RENK RGB FAN
kioxia pro serisi 2 tb m2 ssd (uygun fiyatlı dramsiz g3 plus değil dramli pro serisi)
asrock steel legend rx 9070xt BEYAZ RENK RGB EKRAN KARTI
high power 850w pci gen 5.1 power supply
raijintek ponos BEYAZ RENK MESH PANEL KASA

burası toplamda 99k

tekrar tekrar söyleme gereksiniminde bulunuyorum
şimdi bu fiyata 9070xt li sistem mi toplanır diyenler olacak

şahsen bende öncelikli olarak görsellik yerine performansa odaklıyım
lakin siz görsellikde önemsediğiniz için ben size bir tema oluşturdum beyaz renk üzerine
ben bu ürünleri iki farklı siteden baktım ve bu ürünleri
kampanyaya dahil kredi kartları ile peşin fiyatına 6 taksite kadar vade farksız alabiliyorsunuz

peşin almak isterseniz farklı sitelerden 1500-2500 tl daha ucuza da bulabilirsiniz

beyaz konsepti standart konsepte çekerseniz fiyat biraz daha düşecektir elbette

KS

ExCalipso

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
normal şartlarda
daha fiyat performans ürünlerle de bu sistemi toplayabilirim
lakin siz işin içine biraz da görsellik kattığınız için
beyaz tema belki hoşunuza gider diyerekten şöyle bir sistem oluşturdum
ve bu arada her nekadar görselliğie hitap etse de günümüz furyası olan akvaryum kasa seçmedim onun yerine beyaz mesh panel seçtim
(tekrar söylüyorum fiyat performans olarak çok avanrajlı bir sistem demiyorum kesinlikle )

9800x3d işlemci
thermalright 360 mm BEYAZ RENK SIVI SOĞUTMA
gigabyte b850 aorus elite ice wifi 7 BEYAZ RENK ATX ANAKART
lexar ares 2x16 gb 6400 mhz cl30 BEYAZ RENK RGB FAN
kioxia pro serisi 2 tb m2 ssd (uygun fiyatlı dramsiz g3 plus değil dramli pro serisi)
asrock steel legend rx 9070xt BEYAZ RENK RGB EKRAN KARTI
high power 850w pci gen 5.1 power supply
raijintek ponos BEYAZ RENK MESH PANEL KASA

burası toplamda 99k

tekrar tekrar söyleme gereksiniminde bulunuyorum
şimdi bu fiyata 9070xt li sistem mi toplanır diyenler olacak

şahsen bende öncelikli olarak görsellik yerine performansa odaklıyım
lakin siz görsellikde önemsediğiniz için ben size bir tema oluşturdum beyaz renk üzerine
ben bu ürünleri iki farklı siteden baktım ve bu ürünleri
kampanyaya dahil kredi kartları ile peşin fiyatına 6 taksite kadar vade farksız alabiliyorsunuz

peşin almak isterseniz farklı sitelerden 1500-2500 tl daha ucuza da bulabilirsiniz

beyaz konsepti standart konsepte çekerseniz fiyat biraz daha düşecektir elbette
Öncelikle çok teşekkür ederim araştırmanız ve cevabınız için. Aslında düzeltmeye muhtaç bir kısım görsellik kısmı. Demek istediğim, bu paralara çıktığımda elimde olacak sistemin gözümü de doyurmasıydı, yoksa performanstan taviz vermek istemiyorum. O yüzden fiyat performans açısından da öneriniz olursa seve seve görmek isterim. Bileşenleri parça parça alacağım. Ne yazık ki hepsini tek seferde alma şansım yok. Muhtemelen her ay bir veya iki bileşen alıp, maliyetli parçaları taksitle alacağım ancak yine de başlayabileceğim en erken tarih yaz sonu gibi görünüyor.

Bunlar dışında bir süredir araştırmalarım ve izlediklerimden yola çıkarak ekteki gibi bazı bileşenlerin içime sindiğini söyleyebilirim. Bunlar hakkında da yorumunuzu alma şansım olursa çok memnun olurum.

Açıkçası çok bilgim olan bir konu değil masaüstü sistem toplama konusu. Bu nedenle parçalar ne denli ahenkle çalışır emin değilim. Ama yine de ekte kafamda belirlediğim en azından hoşuma giden bazı bileşenleri paylaşmak istiyorum.

Tekrar teşekkür ederim yorumunuz için.

Ekli dosyalar

• IMG_4011.png
    IMG_4011.png
    145.4 KB · Görüntüleme: 9

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
200
Öncelikle çok teşekkür ederim araştırmanız ve cevabınız için. Aslında düzeltmeye muhtaç bir kısım görsellik kısmı. Demek istediğim, bu paralara çıktığımda elimde olacak sistemin gözümü de doyurmasıydı, yoksa performanstan taviz vermek istemiyorum. O yüzden fiyat performans açısından da öneriniz olursa seve seve görmek isterim. Bileşenleri parça parça alacağım. Ne yazık ki hepsini tek seferde alma şansım yok. Muhtemelen her ay bir veya iki bileşen alıp, maliyetli parçaları taksitle alacağım ancak yine de başlayabileceğim en erken tarih yaz sonu gibi görünüyor.

Bunlar dışında bir süredir araştırmalarım ve izlediklerimden yola çıkarak ekteki gibi bazı bileşenlerin içime sindiğini söyleyebilirim. Bunlar hakkında da yorumunuzu alma şansım olursa çok memnun olurum.

Açıkçası çok bilgim olan bir konu değil masaüstü sistem toplama konusu. Bu nedenle parçalar ne denli ahenkle çalışır emin değilim. Ama yine de ekte kafamda belirlediğim en azından hoşuma giden bazı bileşenleri paylaşmak istiyorum.

Tekrar teşekkür ederim yorumunuz için.
zaten her ay 1 veya 2 parça mevzusuna girecekseniz
ne siz bu postu açtınız
ne biz cevap verdik
kesinlikle öyle birşey yapmayın

atın cebinizdeki nakiti altına veya dövize
ne zaman elinize para geçti yine aynı şekilde para biriktirin
ne zaman toptan bir şekilde sistem alacak paranız oldu o zaman alın

ve bu bütçeyi tam anlamı ile biriktirdiğinizde
güncel ürünlere bakarak ürün seçimi yapalım

KS

ExCalipso

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
zaten her ay 1 veya 2 parça mevzusuna girecekseniz
ne siz bu postu açtınız
ne biz cevap verdik
kesinlikle öyle birşey yapmayın

atın cebinizdeki nakiti altına veya dövize
ne zaman elinize para geçti yine aynı şekilde para biriktirin
ne zaman toptan bir şekilde sistem alacak paranız oldu o zaman alın

ve bu bütçeyi tam anlamı ile biriktirdiğinizde
güncel ürünlere bakarak ürün seçimi yapalım
Teşekkür ederim. Tek seferde satın alma taraftarı değilim. Temel sebebi indirimlerden yararlanamadan veya daha iyi bileşeni bulamadan aceleyle alışveriş yapmamak. Ayda 1-2 parça biraz abartılı sanırım, kabul ediyorum. Yine düzeltmek gerekirse; maliyetli parçaları ( ekran kartı, işlemci gibi ) tek seferde taksitle alıp geri kalan parçaları birkaç aya yayarak almayı planlamıştım ama biraz yanlış ifade ettim sanırım.

Örnek vermek gerekirse; kasa için kesinlikle acele etmek istemiyorum. Çünkü ilk bakışta direkt görünecek parça o olduğu için ona çok özenmek ve her seçeneği yeterince görmek istiyorum. Ancak ekran kartı ve işlemci gibi bileşenlerde istediğim performansa bağlı bileşenler az çok belli olduğu ve zaten taksitle alacağım için (9070 XT veya 5070 ti gibi) onları doğrudan satın alacağım.

Yalnızca performansından ve istediğim görselliği sağlayıp sağlamadığından emin olmadığım kasa, SSD, RAM ve ekran gibi bileşenler için aceleci etmeyeceğim. Ancak yine de uzun aylar beklemeyeceğim tabii ki. Planlarıma göre maksimum Ekim ayında belki daha da erken ( parçaların içime sinmesine göre değişkenlik gösterebilir ) sistemimin tamamen hazır olmasını umuyorum.

Yanlış anlaşılma olduysa kusura bakmayın. Hem işteyim hem de gecenin geç saatlerindeyiz. Ayrıca günlerdir bu konuya odaklandığım ve pek bilgim olmadığı için bazen ister istemez demek istediğim şeyleri yanlış ifade edebiliyorum. Kusuruma bakmayın lütfen.

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
200
bu düşünce ile bir çok kişi ile anlaşamadığımız nokta ne biliyor musunuz

1 bugün 9k lık bir işlemciyi 8500 e indirimde aldınız ok
10 gün sonra indirimden anakart alırım dediniz
döviz kuru %3-5 oynadı
senin bu gün normal fiyattan alacağın anakart 10k iken 10 gün sonra 11k oldu
sen 1 gün daha bekledin o anakart sabahına 12k oldu akşamına indirim geldi 10500 e düştü
12k lık bir anakart için 10500 tl güzel indirim denilebilir
aldın
indirimde aldın
ama bu gün alsaydın 500 tl daha cebinde idi

bu işin birinci tarafı

ikinci tarafı
elbetteki yüksek ihtimal değil ama hiç başa gelmiyor da değil
ve bu tarz bir şey yüksek bütçeli sistem toplayan birinde çok daha büyük bir hayal kırıklığına uğratır insanı

bu gün sistemin hepsini sipariş ettin topladın
ürünlerin birinde sıkıntı var
misal ram
sen 14 gün içerisinde mesafeli satış sözleşmesi gereği
koşulsuz şartsız iade hakkını kullanır ürünü iade eder paranı hemen alırsın

lakin
bu gün işlemciyi aldın
yarın ram indirimde aldın
10 gün sonra işlemci aldın
15 gün sonra ekran kartı
1 ay sonra anakart
35 gün sonra kasa
sistemin bütün parçaları geldi

topladın bir baktın sistem çalışmıyor
yine aynı yerden gidelim ram arızalı
bu sefer ürünü alalı 14 günü geçtiği için siz ürünü direkt iade edemeyeceksiniz
bazı firmalar müşteri memnuniyeti anlamında belki anında değişim yapar ama
isterlerse biz bunu servise gönderecez servis raporu doğrultusunda aksiyon alacaz derler ki hukuki olarak böyle hakları var
bu da her seferinde son gününe kadar sürmese bile hukuki olarak 20 iş gününü bulabiliyor
başına böyle bir şey gelirse ne olacak

veya başka bir şey
bazı ürünler özel lansman toplantılarında tanıtılsa da bazen sessiz sedasız ürün de piyasaya sunulabiliyor

misal siz şimdi 9800x3d alacaksınız uygun buldunuz 19500 e aldınız diyelim

sistemi de 2 ay içinde topladınız
fakat belki 2 ay sonra tam sistemin son parçasını aldığınız gün
amd bir işlemci çıkardı

şimdi alacağınız işlemciden %5 daha düşük performanslı ama 15k fiyatı var
veya şimdi alacağınız işlemciden %5 daha yüksek performanslı ama 20 000 tl

her iki ihtimalde de
düşük olanı alsanız da
yüksek olana şimdi vereceğiniz paradan 500 tl daha fazla para verseniz de
fiyat performans olarak çok daha avantajlısınız

her iki bakış açısından olumlu olumsuz olarak baktığımızda

bu gün işlemci alayım 3 gün sonra ram 1 hafta sonra anakart 1 ay sonra ekran kartı mantıklı değil
bu yüzden tek bir seferde toplamak mantıklı

hareketli döviz kurundan dolayı paranızı vadede yada dövizde yada altında tutarak da paranızın erimesini engellersiniz
tam sistem alacak bütçeniz olduğunda alırsınız

hattaa başka bir şey daha söyleyeyim
eğer kredi kartınız varsa veya yoksa dahi çıkarma imkanınız varsa
naktinizi yine koyun dediğim yerlere
toplam sistem alacak bütçeyi oluşturduğunuzda
ürünleri peşin fiyatına taksitle alın peşin parayı kullanmayın
yine vadede veya dövizde veya altında dursun
her ay taksit tutarı kadar bozdurup ödeme yapın

piyasada 100k ya peşin alacağın ürünü peşin fiyatına 6 taksit alabileceğin yerlerde 104-105k ya alırsın belki
ama zaten o 100k nakitinin ilk taksit ödemesi gelene kadar olan getirisi o 4-5k fazlalığı çıkarır
geri kalan aylardaki getirisi de sistem fiyatını 100k nın altına bile çekmiş olur mantıken hesapladığında

KS

ExCalipso

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
bu düşünce ile bir çok kişi ile anlaşamadığımız nokta ne biliyor musunuz

1 bugün 9k lık bir işlemciyi 8500 e indirimde aldınız ok
10 gün sonra indirimden anakart alırım dediniz
döviz kuru %3-5 oynadı
senin bu gün normal fiyattan alacağın anakart 10k iken 10 gün sonra 11k oldu
sen 1 gün daha bekledin o anakart sabahına 12k oldu akşamına indirim geldi 10500 e düştü
12k lık bir anakart için 10500 tl güzel indirim denilebilir
aldın
indirimde aldın
ama bu gün alsaydın 500 tl daha cebinde idi

bu işin birinci tarafı

ikinci tarafı
elbetteki yüksek ihtimal değil ama hiç başa gelmiyor da değil
ve bu tarz bir şey yüksek bütçeli sistem toplayan birinde çok daha büyük bir hayal kırıklığına uğratır insanı

bu gün sistemin hepsini sipariş ettin topladın
ürünlerin birinde sıkıntı var
misal ram
sen 14 gün içerisinde mesafeli satış sözleşmesi gereği
koşulsuz şartsız iade hakkını kullanır ürünü iade eder paranı hemen alırsın

lakin
bu gün işlemciyi aldın
yarın ram indirimde aldın
10 gün sonra işlemci aldın
15 gün sonra ekran kartı
1 ay sonra anakart
35 gün sonra kasa
sistemin bütün parçaları geldi

topladın bir baktın sistem çalışmıyor
yine aynı yerden gidelim ram arızalı
bu sefer ürünü alalı 14 günü geçtiği için siz ürünü direkt iade edemeyeceksiniz
bazı firmalar müşteri memnuniyeti anlamında belki anında değişim yapar ama
isterlerse biz bunu servise gönderecez servis raporu doğrultusunda aksiyon alacaz derler ki hukuki olarak böyle hakları var
bu da her seferinde son gününe kadar sürmese bile hukuki olarak 20 iş gününü bulabiliyor
başına böyle bir şey gelirse ne olacak

veya başka bir şey
bazı ürünler özel lansman toplantılarında tanıtılsa da bazen sessiz sedasız ürün de piyasaya sunulabiliyor

misal siz şimdi 9800x3d alacaksınız uygun buldunuz 19500 e aldınız diyelim

sistemi de 2 ay içinde topladınız
fakat belki 2 ay sonra tam sistemin son parçasını aldığınız gün
amd bir işlemci çıkardı

şimdi alacağınız işlemciden %5 daha düşük performanslı ama 15k fiyatı var
veya şimdi alacağınız işlemciden %5 daha yüksek performanslı ama 20 000 tl

her iki ihtimalde de
düşük olanı alsanız da
yüksek olana şimdi vereceğiniz paradan 500 tl daha fazla para verseniz de
fiyat performans olarak çok daha avantajlısınız

her iki bakış açısından olumlu olumsuz olarak baktığımızda

bu gün işlemci alayım 3 gün sonra ram 1 hafta sonra anakart 1 ay sonra ekran kartı mantıklı değil
bu yüzden tek bir seferde toplamak mantıklı

hareketli döviz kurundan dolayı paranızı vadede yada dövizde yada altında tutarak da paranızın erimesini engellersiniz
tam sistem alacak bütçeniz olduğunda alırsınız

hattaa başka bir şey daha söyleyeyim
eğer kredi kartınız varsa veya yoksa dahi çıkarma imkanınız varsa
naktinizi yine koyun dediğim yerlere
toplam sistem alacak bütçeyi oluşturduğunuzda
ürünleri peşin fiyatına taksitle alın peşin parayı kullanmayın
yine vadede veya dövizde veya altında dursun
her ay taksit tutarı kadar bozdurup ödeme yapın

piyasada 100k ya peşin alacağın ürünü peşin fiyatına 6 taksit alabileceğin yerlerde 104-105k ya alırsın belki
ama zaten o 100k nakitinin ilk taksit ödemesi gelene kadar olan getirisi o 4-5k fazlalığı çıkarır
geri kalan aylardaki getirisi de sistem fiyatını 100k nın altına bile çekmiş olur mantıken hesapladığında
Aslında test etme şansım da vardı ancak düşününce haklısınız. Bu nedenle bütçemi de gözden geçirerek her şeyi tek seferde satın almaya karar verdim.

Bütçe maksimum 100k. İşlemci ve Ekran Kartından taviz vermeden mümkün olan en güçlü sistemi toplamak istiyorum. Daha sonra ekran konusunda da görüşlerinize ihtiyacım olacak.

FatihS42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Aslında test etme şansım da vardı ancak düşününce haklısınız. Bu nedenle bütçemi de gözden geçirerek her şeyi tek seferde satın almaya karar verdim.

Bütçe maksimum 100k. İşlemci ve Ekran Kartından taviz vermeden mümkün olan en güçlü sistemi toplamak istiyorum. Daha sonra ekran konusunda da görüşlerinize ihtiyacım olacak.
Hocam bütçeyi 110k ya çıkartıp 5080 9800x3d yapmanızı öneririm ya da 9700x 5080 100k ya çıkar ileride işlemci yükseltirsiniz

KS

ExCalipso

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam bütçeyi 110k ya çıkartıp 5080 9800x3d yapmanızı öneririm ya da 9700x 5080 100k ya çıkar ileride işlemci yükseltirsiniz
Teşekkür ederim tavsiyeniz için. 5080 ile 9070XT karşılaştırmalarını izledim. İzlediklerime göre ( şahsi bilgim sınırlı ) aralarında abartılı, sistemi çok üst seviye yapacak bir fark göremedim. Bir de bu sene ne yazık ki nvidia pek istenileni verememiş gibi görünüyor.

İşlemci konusunda taviz vermek istemiyorum. Aşık oldum o işlemciye resmen :) zaten şu an aktif olarak oyunlar için en iyi işlemci olduğu söyleniyor.

Bütçe sorun değil. En azından 20-30k farklar çok gözümde değil. Amacım öncelikle 2K’da bir canavar yaratmak, 4K’da da üzmeyecek bir şekilde çalıştırmak. Gelecekte upgradeler ile ana bileşenleri koruyarak geri kalan parçaları güncelleyip sistemi güncel tutabilecek hareket mekanizmamın olmasını istiyorum açıkçası.

Örneğin; birkaç yıl sonra tekrar işlemci, anakart almak yerine ekran kartı ve ram takviyesiyle üst düzey özelliğini koruyan bir sistem hayal ediyorum. Bu nedenle işlemci benim için olmazsa olmaz. Anakartın gelecekte sorun çıkarmayacağını umuyorum. En azından X870E Carbon bana bu izlenimi verebiliyor. Ancak siz dostlar muhakkak benden daha bilgilisiniz. Haliyle gelecekte yetersiz olacak ana bileşenler görüyorsanız lütfen söyleyiniz. Bu doğrultuda gelecekte tekrar satın almamak için anakart vb parçalarda farklı modellere bakabilirim.

Hepinize teşekkür ediyorum yardımlarınız için.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri