Fiyat/Performans Sistem Tavsiyesine Ihtiyacım Var.

Xdeps

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
ryzen 5 2600
Ekran Kartı
rx570
Uzun süredir takip etmediğim için güncel f/p sistemler ve özelliklerine hakim değilim o yüzden forum'a sorma gereği duydum.

Ddr5, Adobe programlarını kullanırken zorlanmayacağım, güncel ve gelecek oyunlar için yeterli bir bilgisayar önerisi istiyorum.

İşim gereği video edit yapıyorum o yüzden bu alana da yardımcı olabilecek bi sistem önerirseniz çok sevinirim. Bütçem 70-80k arası çok zorlarsam belki 90 olabilir. Bu çerçevelerde hazır sistemler ya da önereceğiniz herhangi bir sistem tavsiyesine açığım

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
cihazı kullanım odağınız oyuna endeksli olsa önerebileceğim işlemciler belliydi ama dediğiniz alanda işler değişiyor.

1769640843447.png

oyun sözkonusu olduğunda bukadar geniş incelemeler bulmak kolay değil ama iş profösyönel amaçlara dayandığında pugetin testleriyle aradığım incelemeleri bulabiliyorum.

80-90 bin kötü/zayıf bütçe değil. bütçede diğer parçalara kalite katabilmek için işlemciyi mümkün mertebe uygun fiyatlı seçmeye çalıştım. yinede tabiki işlemcide değişebilir. core ultra 5 245k yaklaşık 2500 tl daha ucuz. ama 9700x e standart testte geçilip extended testte geçiyor. yani o işlemci ile kıyaslanabilir sonuç sunuyor. iki işlemcide düzgün fan soğutma ile gayet rahat her yük altında soğutulabilir.

9700x fiyatı üzerine yaklaşık 2500 tl daha harcadığımızda ise şöyle bir sonuç ortaya çıkabiliyor.

1769641451817.png

core ultraların bu işlerde oldukça f/p olduğunu zaten biliyordum.

1769641603124.png

işlemciyi core ultra 5 yada ultra 7 öneririm. ayrıca başka parçalar içinde öneriler getireceğim.

gpu yani ekran kartı alanındada nvidia dominasyonu var gibi görünüyor

1769641857048.png

tamam 5060ti 9060 xt den oyun anlamında da güçlü ama o alanda bukadar fark görülmez.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
daha iyi hazır sistem alternatifleri olabilir. esnek montaj ve toplama hizmetiyle şu mümkün:

KS

Xdeps

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
daha iyi hazır sistem alternatifleri olabilir. esnek montaj ve toplama hizmetiyle şu mümkün:

Öncelikle araştırman ve ince düşüncen için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok bilgilendirici ve işime yarar bi iş çıkarmışsın sonsuz teşekkür ederim. İşlemci ve ekran kartı bazında bu söylediğin önerilere göre seçimler yapmaya çalışacağım.

Benim de araştırdığım kadarıyla Nvidia kartlar adobe programlarında daha öneriliyor yönünde, seninki gibi teknik güç/performans tablolarına bakmamıştım.

Tekrardan ince düşüncen ve araştırman için teşekkür ederim

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Öncelikle araştırman ve ince düşüncen için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok bilgilendirici ve işime yarar bi iş çıkarmışsın sonsuz teşekkür ederim. İşlemci ve ekran kartı bazında bu söylediğin önerilere göre seçimler yapmaya çalışacağım.

Benim de araştırdığım kadarıyla Nvidia kartlar adobe programlarında daha öneriliyor yönünde, seninki gibi teknik güç/performans tablolarına bakmamıştım.

Tekrardan ince düşüncen ve araştırman için teşekkür ederim
Rica ederim kardeşim. Bazı workstation-iş kullanım alanlarında nvidia dominasyonu var. Son olarak bu makineyi alıyorum aşamasına geldiğinizde yeni bir başlıkta seçtiğiniz parçaları yada hazır konfigirasyonu paylaşırsınız. Son tavsiyeleri alıp son rötuşları yaparsınız. Ondan sonra canavarınız hazır olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri