Öneri Sistem Topladım 160K Parçalar Nasıl Sizce

Distra24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
9800x3d
Ekran Kartı
5070 ti
Merhaba arkadaşlar kendim bir sistem topladım ama sizce değer mi bu fiyatları vermeye sadece oyun için topladım bu sistemi

Ekli dosyalar

• IMG_20260504_221153.png
    IMG_20260504_221153.png
    804.3 KB · Görüntüleme: 11
KS

Distra24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakart olarak önerin var mı peki bazı parçalar lüks kaçıyor sanki hazır sistemler var 5080 kartlı daha uyguna geliyor ne yapmalıyım bilemedim gerçekten uzun ömürlü sağlam bişey yapmaya çalıştım ama tam emin olamadım hala öneri bekliyorum.

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
599
O işlemci ve bileşenleri şahsen MSi B650 serisine emanet etmezdim. Mis gibi B850M-K ve B850M- Force modelleri var yada Colorful serisi alınabilir. Fiyatıda çok yüksek. 100K ya toplanır bu sistem.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,558
Anakart olarak önerin var mı peki bazı parçalar lüks kaçıyor sanki hazır sistemler var 5080 kartlı daha uyguna geliyor ne yapmalıyım bilemedim gerçekten uzun ömürlü sağlam bişey yapmaya çalıştım ama tam emin olamadım hala öneri bekliyorum.
SSD biraz lükse kaçıyor onun yerine KC3000 bakabilirsin.
Anakart olarak bu model f/p

Seçtiğin PSU da çok üst düzey ama daha f/p bu 2 modele de bakabilirsin.

KS

Distra24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O işlemci ve bileşenleri şahsen MSi B650 serisine emanet etmezdim. Mis gibi B850M-K ve B850M- Force modelleri var yada Colorful serisi alınabilir. Fiyatıda çok yüksek. 100K ya toplanır bu sistem.
Evet ama bazı parçaları Kısmam gerekiyor onun için ekran kartı ve işlemci 70 k dan fazla zaten sadece ramler ve ssd fiyatları da ortada zor yani 100k

SSD biraz lükse kaçıyor onun yerine KC3000 bakabilirsin.
Anakart olarak bu model f/p

Seçtiğin PSU da çok üst düzey ama daha f/p bu 2 modele de bakabilirsin.

Güzel öneri ama 1200 w gereksiz gibi duruyor bu sisteme bence fazla değil mi ve anakart da micro daha küçük yani kasa büyük olduğu için küçük durucak içinde kötü bir görüntü olur mu bilemedim.

Son düzenleme:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,558
Evet ama bazı parçaları Kısmam gerekiyor onun için ekran kartı ve işlemci 70 k dan fazla zaten sadece ramler ve ssd fiyatları da ortada zor yani 100k

Güzel öneri ama 1200 w gereksiz gibi duruyor bu sisteme bence fazla değil mi ve anakart da micro daha küçük yani kasa büyük olduğu için küçük durucak içinde kötü bir görüntü olur mu bilemedim.
850 yeter ama ben seçtiğin PSU için aynı bütçede bu ürün de var demek için attım. Yoksa 2. attığım REVOLUTION III
yeterli gelir.

Ekran kartı geniş olduğu için mATX anakart çirkin durmaz.

KS

Distra24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım hocam çok teşekkür ederim. Baya bir araştırma yapıcam sanırım daha bu bütçeye 5080 koyup diğer parçaları da kısıp kötü bir sistem yapmak istemedim açıkçası herşey iyi olsun ilerde ekran kartını yükseltsem yeter diye düşündüm mantıklı mı bilmiyorum sadece oyun için diziyorum sadece oyun içinde bu fiyatlar verilir mi onuda bilemedim 9070xt flan da yapılabilir diyor çoğu kişi çok kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,558
Anladım hocam çok teşekkür ederim. Baya bir araştırma yapıcam sanırım daha bu bütçeye 5080 koyup diğer parçaları da kısıp kötü bir sistem yapmak istemedim açıkçası herşey iyi olsun ilerde ekran kartını yükseltsem yeter diye düşündüm mantıklı mı bilmiyorum sadece oyun için diziyorum sadece oyun içinde bu fiyatlar verilir mi onuda bilemedim 9070xt flan da yapılabilir diyor çoğu kişi çok kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten
9070XT F/P oranı en iyi kart şuan da. Bence mantıklı olur.

Emircan60TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Asus TUF serisinden B650E-E Gaming alabilirsin. Şahsen Asus, garanti ve malzeme kalitesi konusunda iyidir. Ben de ROG Strix B650E-E Gaming kullanıyorum; TUF serisi tercih edilebilir.

Corsair Nautilus 360 RS ARGB soğutucu alabilirsin.

Kasa olarakta Asus A32 Plus alabilirsin.

5070 ekran kartı almanı tavsiye etmem. Nvidia, işin yazılım kısmında. Saf güç istersen 9070 XT ile 2K high-ultra çözünürlükte rahatça oyun oynarsın.

KS

Distra24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Asus TUF serisinden B650E-E Gaming alabilirsin. Şahsen Asus, garanti ve malzeme kalitesi konusunda iyidir. Ben de ROG Strix B650E-E Gaming kullanıyorum; TUF serisi tercih edilebilir.

Corsair Nautilus 360 RS ARGB soğutucu alabilirsin.

Kasa olarakta Asus A32 Plus alabilirsin.

5070 ekran kartı almanı tavsiye etmem. Nvidia, işin yazılım kısmında. Saf güç istersen 9070 XT ile 2K high-ultra çözünürlükte rahatça oyun oynarsın.
Soğutucu olarak benim seçtiğim de çok iyi diye düşünüyorum. Tuf serisi mantıklı onu koyabilirim gerçekten A32 plus da soğutma olarak hava akışı olarak nasıl bilmiyorum araştırmam lazım benim seçtiğim kasa da güzel gibi bilemedim son olarak 5070 ti sanırım eksik yazdınız evet yazılım ve daha stabil daha uzun ömürlü diye 5070 ti seçmiştim ama 9070xt de düşünüyorum tam karar veremiyorum bir türlü

Emircan60TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
9070 XT kullanıyorum. AMD yazılımı, Nvidia’nın yazılım farkını emin ol kapatıyor. Intel’e nasıl dişli bir rakip olduysa Nvidia tarafına da öyle bir rakip oldu. Nvidia’nın her kart serisinde olduğu gibi amacı sadece yazılım satmak. Nvidia, benim gözümde 1080 Ti serisinden sonra bitti. Tamam, yazılım (DLSS, frame generation vb.) iyi, hoş; ama Türkiye’de yaşıyoruz, kimse parayı kolay kazanmıyor sonuçta. Eğer render vb. grafik tasarımla uğraşmayacaksan 9070 XT al geç. Ama öbür türlü uğraşacağım dersen 5070 Ti al.

Kasa muhabbetine gelirsek, bende de Lian Li 216’nın kasasına benzer AeroCool AirHawk Duo var. Kasa iyi, güzel; fanlar büyük ama iş arka tarafa gelince kablolama alanı dar ve sıkış tıkış oluyor. Asus, bu kablolama alanında arka tarafta iyi bir genişlik sağlıyor.

Emircan60TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
AMD Fluid Motion Frames, giriş gecikmesini azaltma, görsel yırtılmayı önleme, frame generation ve FSR4 upscaling gibi birçok işlevsel yazılımın bir kısmı, Nvidia’nın sistemine göre daha iyi çalışıyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri