Sistem Topladım Nasıl Birleştireceğim?

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Merhaba,

Bu sıralar forum sayesinde donanım bilgim gelişti her sorumu buraya soruyorum herkes özenle yardım ediyor teşekkürler şimdiden.

Bi sistem topladım ancak kısmen birleştirmeyi biliyorum

İşlemciyi takmayı ramları takmayı vs biliyorum.

Ancak güç bağlantılarını o karmaşık kabloları nereye takacağımı bilmiyorum ve anakartı nasıl oturtacağımıda bilmiyorum nasıl öğrenebilirim.
Kurulum yapıldıktan sonra bilgisayarı ilk açışta yapmamız gereken şeyler vs?
ve birleşim yapıldıktan sonra taktığımız parçaların düzgün çalıştığını nasıl anlarız bi test etme yolu var mı :)

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Youtubede detaylı videolar var fakat riske girmek mantıklı değil sisteminiz 20k civarı. Mediamarkt , vatan veya itopya gibi yerler yapmazmı?

• Üzgün
Reactions: XXL
KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Youtubede detaylı videolar var fakat riske girmek mantıklı değil sisteminiz 20k civarı. Mediamarkt , vatan veya itopya gibi yerler yapmazmı?
Bugün vatana gittim ancak yardımcı olamayacaklarını söylediler en az 4 parça ordan satın almış olmam gerekiyormuş.

Ki güven vermediler zaten.

Sistemime zarar vermeden özenli bi şekilde nasıl halledebilirim çevremde bilgisayardan anlayan kimse yok daha doğrusu insanlarla iletişimim pek yok.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Tek başınıza yapmak riskli olur hocam daha önce tecrübenizde yok galiba. Bir bilgisayarcıya götürün halleder bence.

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Tek başınıza yapmak riskli olur hocam daha önce tecrübenizde yok galiba. Bir bilgisayarcıya götürün halleder bence.
Youtubedan çok video izledim.

İşlemciyi ve ramlar ve sdd hariç diğerlerini nasıl takacağımı kabloları nasıl saklayacağımı vs bilmiyorum.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Var bi kere gitmiştim, sanki bilgisayarımızı versek bam güm dalacakmış gibi hepsi güven duyamıyorum.
Bence sorun çıkmaz hocam ama siz bilirsiniz içinize nasıl siniyorsa. Mediamarkta da sormak lazım ücretlide olsa yaparlar heralde.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Hocam zaten ramleri işlemciyi öğrenmişsiniz dediğinize göre, AMD işlemci ise biraz daha özenli davranın pinlerden dolayı.
Anakarti güzelce monteleyin
İşlemciyi oturtun
Ramleri kısa ve uzun yöne dikkat ederek tırnak oturana kadar basın
Ekran kartını da brakete denk gelecek şekilde fanlar aşağıya bakacak pozisyonda oturtun
Kablolardan korkmanıza gerek yok 24 pin anakarta 8 pin ekran kartına girecek, alternatif yanlış sokacak yeriniz yok harici işlemci kablosu ve switch kablolarını fotoğraf atın ben ya da başka bir arkadaş yardımcı olur, emin olarak sakince toplarsiniz ama dikkat edin parçaları zorlamayın

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Hocam zaten ramleri işlemciyi öğrenmişsiniz dediğinize göre, AMD işlemci ise biraz daha özenli davranın pinlerden dolayı.
Anakarti güzelce monteleyin
İşlemciyi oturtun
Ramleri kısa ve uzun yöne dikkat ederek tırnak oturana kadar basın
Ekran kartını da brakete denk gelecek şekilde fanlar aşağıya bakacak pozisyonda oturtun
Kablolardan korkmanıza gerek yok 24 pin anakarta 8 pin ekran kartına girecek, alternatif yanlış sokacak yeriniz yok harici işlemci kablosu ve switch kablolarını fotoğraf atın ben ya da başka bir arkadaş yardımcı olur, emin olarak sakince toplarsiniz ama dikkat edin parçaları zorlamayın
Teşekkür ederim kasalara bakınca ekran kartları bazılarında fanlar aşağıya bakıyor bazıları yukarıya bunun doğruyu hangisi?

yada aldığımız kasaya göre mi yönü belirleniyor

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Kablo konusuna gelince teknobiyotik YouTube videosunu açın adım adım anlatmış baya faydalı, tavsiyem sıkıştırma için şu poşet ağzına bağlanan plastik içi demir olan materyallerden alın, cırt kelepçe son aşama geri kesmesi zulüm oluyor

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Teşekkür ederim kasalara bakınca ekran kartları bazılarında fanlar aşağıya bakıyor bazıları yukarıya bunun doğruyu hangisi?

yada aldığımız kasaya göre mi yönü belirleniyor
Doğrusu aşağıya bakar pozisyon diye biliyorum hep öyle denk geldi, zaten görüntü kablosu dışarıya doğru bakacağı için yanlış konumlandırma imkanınız yok, giriş kısımlarına dikkat edin yeterli, en hassas yerleri bağlantının sağlandığı birbirine geçen kısımlar, dalgınlıkla fanlara da baskı uygulamayin göbekten tutun kartı

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Doğrusu aşağıya bakar pozisyon diye biliyorum hep öyle denk geldi, zaten görüntü kablosu dışarıya doğru bakacağı için yanlış konumlandırma imkanınız yok, giriş kısımlarına dikkat edin yeterli, en hassas yerleri bağlantının sağlandığı birbirine geçen kısımlar, dalgınlıkla fanlara da baskı uygulamayin göbekten tutun kartı
Acaba birisi discord üzerinden yardımcı olsa daha rahat kurabilir miyim sizce?

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Acaba birisi discord üzerinden yardımcı olsa daha rahat kurabilir miyim sizce?
İster discorddan ister burdan iletin görselleri elden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım abartı zor bir işlem değil ama parçaların hassas olduğu yerlere dikkat etmekte fayda var kendim aynı hatayı yaptım çünkü :)

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Ekran kartını dikey olarak takmamızın zararı olur mu?

benim şuan tek eksiğim Kasa ve karar veremedim.

Lunaticte cam solda o yüzden istiyorum ama psu üstünde koruma yok

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
İster discorddan ister burdan iletin görselleri elden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım abartı zor bir işlem değil ama parçaların hassas olduğu yerlere dikkat etmekte fayda var kendim aynı hatayı yaptım çünkü :)
Çok sağolun hocam size ulaşım sağlarım parçalar gelince ama dediğim gibi kasam hala yok :(

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Kasa dikey destek aparatı olmadan dik takamazsiniz kartı zaten hocam, çok da uğraşmaya gerek yok yatay şekilde takın gitsin. Kasa konusunda diğer konuda önerilerimi yaptım dark maxima V20 ve dark guardian PRO modelini önerdim, lunatic markası hakkında bir bilgim yok ama diğerleri güzel sağlam kasalar, tercih sizin

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Kasa dikey destek aparatı olmadan dik takamazsiniz kartı zaten hocam, çok da uğraşmaya gerek yok yatay şekilde takın gitsin. Kasa konusunda diğer konuda önerilerimi yaptım dark maxima V20 ve dark guardian PRO modelini önerdim, lunatic markası hakkında bir bilgim yok ama diğerleri güzel sağlam kasalar, tercih sizin
Hocam o modeller güzel ama ben 1000tl veya1100 tl civarı bi şey arıyorum :( Işıklı ön tarafı ferah

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Hocam o modeller güzel ama ben 1000tl veya1100 tl civarı bi şey arıyorum :( Işıklı ön tarafı ferah
Maxima 1200 lira hocam, bildiğim alternatif yok. Uğur hocam adata xpg marka bir kasa öneriyordu ama o da ek fanla benzer fiyatlara gelir. Ortalama en ucuz sıfır kasalar böyle malesef. Daha uygun öneriler olursa onlara da bakın tabi

sercann0011

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
136
ekran kartının fanları aşağıya bakmalı diğer türlü oturmayacaktır zaten anakartı kasanızın arka kapağında genelde beyaz renkli bir plaka var onun üzerine oturtacaksınız vidaları ve vida yerleri bellidir zaten ramleri anakartınızı bilmiyorum 4 kanalsa en performanslı olanları araştırıp o slotlara takın 1 3,2 4 gibi kombinasyonlar var diye biliyorum işlemci amd ise stok fan ile sizlere sabır diliyorum inanılmaz zor bir sistemi var bilgisayarı ilk açışınızda bios güncel mi kontrol edin ve ekran kartı driverlerini işlemci ve anakart chipsetlerinin kurulumunu yapın psu bağlantılarını bende bilmiyorum o konuda diğer arkadaşlarım yardımcı olacaktır

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri