Sistem Topladım | Tavsiyeleriniz ?

longinus

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
51
Merhaba arkadaşlar,

Uzun bir süre ekipmanlarım kasasız duruyordu. Beklediğim hazır sistemlerde bir türlü aradığım segmenti yakalayamadım. Bütçem maksimum 17 bin TL idi. Bende daha fazla dayanamayıp Kasım indirimleri ile şöyle bir sistem topladım ;

Kasa: (SIFIR) MSI MAG FORGE 100R : 1199 TL

PSU : (SIFIR) MSI MAG A650BN 600W 80+ : 1099 TL

Anakart : (SIFIR) MSI PRO H610M-G : 1799 TL

İşlemci : (SIFIR) i5-12400F : 3499 TL

Soğutucu : (SIFIR) MSI MPG CoreLiquid K240 : 2499 TL

Ekran Kartı : (İkinci El) MSI RTX 3060Ti GAMING Z TRIO : 6000 TL (Ocak 2022 Faturalı, Kutulu, Yarın almaya gideceğim, testlerde temiz çıkarsa alıcam)

Bellek : (SIFIR) Corsair Vengeance PRO SL RGB 3200MHz (2x 8GB) DDR4 CL16 : 1329 TL

Depolama : (SIFIR) Kioxia PCIe M2 1TB EXCERIA G2 NVMe 3D 2100/1700 : 1499 TL

Arkadaşlar sistem ekran kartı hariç komple sıfır, sıvı soğutma, 1 TB M2 SSD ve RGB ramler ile sizce uyguna geliyor mu ?

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Modart'ın orta seviye sistemi çıkacak beklenebilir.
Birde 2.El önermem eğer baktınız sorun var almayın kesinlikle ben aldım 3 hafta sonra kart cortladı.

KS

longinus

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
51
Birde 2.El önermem eğer baktınız sorun var almayın kesinlikle ben aldım 3 hafta sonra kart cortladı.
Hocam evet o çıkacak sistemi bekliyorum normalde ama sistem bileşenleri temel markalar ve modeller olunca aynı fiyatı vermekte ne bileyim, bilemiyorum. Bir de hazır sistem kasaların görüntüsü çok salaş kalıyor RGB den yoksunlar. Bu sistemi toplarsam çok karizmatik görünecek ekran kartıyla soğutucusuyla

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam evet o çıkacak sistemi bekliyorum normalde ama sistem bileşenleri temel markalar ve modeller olunca aynı fiyatı vermekte ne bileyim, bilemiyorum. Bir de hazır sistem kasaların görüntüsü çok salaş kalıyor RGB den yoksunlar. Bu sistemi toplarsam çok karizmatik görünecek ekran kartıyla soğutucusuyla
Alın 100₺ ye led döşeyin kasaya hocam. İkinci el karta ne gerek var.

KS

longinus

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
51

Hocam kart cortladı derken ne oldu tam olarak?

Hocam kart cortladı derken ne oldu tam olarak
Alın 100₺ ye led döşeyin kasaya hocam. İkinci el karta ne gerek var.

Hocam inanın çok farkediyor. Zaten ekran kartını inceleyip, test edip, öyle alıcam. İçime sinmezse iptal edicem sistemi komple.

KS

longinus

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
51
Kartta kazım yapılmış 2 hafta sonra performansı düştü en sonda karttan dumanlar çıkmaya başladı.
Bu kartı alırken furmark testine soksam anlar mıyım mining yapıldığını?

Birde hocam mining yapacak olan adam gaming Z Trio ile yapmaz diye düşünüyorum. Velev ki yaptı. Zaten adamın evine gidip adamı görünce az çok anlarım diye düşünüyorum.

KS

longinus

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
51
Hocam kartı aldım, vaktim olmadığı için alırken test yaptırmadım. Ancak seri numarası kontrolü, garanti kontrolü vs yaptırdım. Kartı da görünümü itibariyle çok temiz buldum. Satıcı arkadaş kartının arkasında olduğunu, sorun olsun veya olmasın her türlü arayabileceğini söyledi. Zaten adresini de biliyordum, aldım eve döndüm. Buradaki sağlam bir bilgisayarcı arkadaşa gösterdim. Açtı kutuyu, inceledi, sisteme taktı, furmark test ve bir iki başka programla test yaptı. Test esnasında sıcakşığına, fanlarına felan baktı. Ve dedi ki hocam hayırlı olsun kart tertemiz, soğutması çok iyi, herhangi bir sorunu yok, mining yapılmış bir kart gibi değil dedi. Bende yanındaydım zaten test verilerine beraber baktık. Fikirlerini paylaştı, gösterdi, anlattı. ikna oldum açıkçası, çok mutlu da oldum.

HamzArslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam kartı aldım, vaktim olmadığı için alırken test yaptırmadım. Ancak seri numarası kontrolü, garanti kontrolü vs yaptırdım. Kartı da görünümü itibariyle çok temiz buldum. Satıcı arkadaş kartının arkasında olduğunu, sorun olsun veya olmasın her türlü arayabileceğini söyledi. Zaten adresini de biliyordum, aldım eve döndüm. Buradaki sağlam bir bilgisayarcı arkadaşa gösterdim. Açtı kutuyu, inceledi, sisteme taktı, furmark test ve bir iki başka programla test yaptı. Test esnasında sıcakşığına, fanlarına felan baktı. Ve dedi ki hocam hayırlı olsun kart tertemiz, soğutması çok iyi, herhangi bir sorunu yok, mining yapılmış bir kart gibi değil dedi. Bende yanındaydım zaten test verilerine beraber baktık. Fikirlerini paylaştı, gösterdi, anlattı. ikna oldum açıkçası, çok mutlu da oldum.
e hayırlı olsun o zmn , güle güle kullanın :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri