45.000-60.000 TL Sistem Topladım Ve Siparişleri Verdim Tavsiye Bekliyorum

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
İşlemci
9700x
Ekran Kartı
Alıcam
Aldığım parçalar

https://amzn.eu/d/gAoldEH 9700x işlemci​

Kasa ve PSU
Ram markası tanıdık değil tarafım için ama 30-36-36-76 değerlerine sahip emsalleri hep 30-40-40
Msı MB B850 Gamıng Plus Wıfı Am5 Ddr5 8200MHZ(OC) Dp 3x M.2 USB 10GBS 5g Lan Wı-Fı 7 Atx
https://amzn.eu/d/6jC0WOK kule tipi
https://amzn.eu/d/1gvNJoT Ssd oyun için
Sadece ekran kartım kaldı.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Aldıysanız hayırlı olsun. Soracağınız bir şey kalmamış. Ancak M2 SSD konusunda daha önce bahsetmiştim Windows kuracağınız SSD'nin DRAM'i bulunsun diye. En azından işletim sistemi çalışırken problem yaşanmasın diye dikkat etmenizi önermiştim. Elinizde varsa DRAM'i bulunan SSD'ye Windows kurabilirsiniz.
Elinizde DRAM olan SSD yoksa, Kingston KC3000 içerisinde 1 GB'lık DRAM bulunuyor ve bununla değiştirebilirsiniz. Kingston NV3 SSD'yi paketi açmadan iade etmekte zorluk çıkartmazlar. NV3 beğendiğim ve kullandığım bir SSD ama ben bu SSD'ye Windows kurma taraftarı değilim yani ikincil SSD olarak kapasite artırmak için kullanıyorum.

KS

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
Aldıysanız hayırlı olsun. Soracak bir şey kalmamış. Ancak M2 SSD konusunda daha önce bahsetmiştim Windows kuracağınız SSD'nin DRAM'i bulunsun diye. En azından işletim sistemi çalışırken problem yaşanmasın diye dikkat etmenizi önermiştim. Elinizde varsa DRAM'i bulunan SSD'ye Windows kurabilirsiniz.
Elinizde DRAM olan SSD yoksa, Kingston KC3000 içerisinde 1 GB'lık DRAM bulunuyor. SSD'yi değiştirebilirsiniz paketi açmadan iade etmekte zorluk çıkartmazlar. NV3 beğendiğim ve kullandığım bir SSD ama ben bu SSD'ye Windows kurma taraftarı değilim yani ikincil SSD olarak kapasite artırmak için kullanıyorum.
Hocam windowsu kc3000 cihazıma kurucam, bunu oyun deposu olarak kullanıcam.

Kasayı iyzico ile 4100 liraya aldım, ram aynı siteden alındı, ram hakkında fikriniz var mı @KOCAEFE

Son düzenleme:
KS

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
Hocam windowsu kc3000 cihazıma kurucam, bunu oyun deposu olarak kullanıcam.

Kasayı iyzico ile 4100 liraya aldım, ram aynı siteden alındı, ram hakkında fikriniz var mı @KOCAEFE
Ramları bunun ile değiştim bu modeli aldım. @KOCAEFE

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Ramları bunun ile değiştim bu modeli aldım. @KOCAEFE

RAM konusunda MHz yüksek CL değeri düşük olmasını istemelisiniz. AMD bellek kontrolcüleri fazla iyi değil. Bu yüzden çok yüksek MHz aramak yerine düşük geçikmeli yani CL değeri daha düşük RAM'leri tavsiye edebilirim. Ayrıca en fazla 6400 MHz bakmalısınız, çünkü daha yüksek MHz değeri olan RAM 1:1 modda çalışmayabilir. Çalışmazsa RAM MHz hızını düşürmeniz gerekir o yüzden riske etmeyin.

6400 MHz CL30 en iyi belleklerden biri bu ve AMD işlemcilerle en uyumlu çalışan marka GSKill:

KS

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59

RAM konusunda MHz yüksek CL değeri düşük olmasını istemelisiniz. AMD bellek kontrolcüleri fazla iyi değil. Bu yüzden çok yüksek MHz aramak yerine düşük geçikmeli yani CL değeri daha düşük RAM'leri tavsiye edebilirim. Ayrıca en fazla 6400 MHz bakmalısınız, çünkü daha yüksek MHz değeri olan RAM 1:1 modda çalışmayabilir. Çalışmazsa RAM MHz hızını düşürmeniz gerekir o yüzden riske etmeyin.

6400 MHz CL30 en iyi belleklerden biri bu ve AMD işlemcilerle en uyumlu çalışan marka GSKill:
Xpg ürününü iptal ettim bunu aldım

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Xpg ürününü iptal ettim bunu aldım
Kusura bakmayın EXPO olup olmadığına emin olmadan paylaşmıştım, linki o yüzden sildim. Şimdi işim bitince inceleyebildim ve EXPO uyumluluğu varmış. Hayırlı olsun.

KS

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
Kusura bakmayın EXPO olup olmadığına emin olmadan paylaşmıştım, linki o yüzden sildim. Şimdi işim bitince inceleyebildim ve EXPO uyumluluğu varmış. Hayırlı olsun.
Bende baktım sitesinden sonrasında aldım hocam, 28-36-36 sanırım değerleri bence iş görür 6 taksit aldım birde, anakart siteme baktım orada destekliyor anakartım, çok teşekkür ediyorum değerleri yardımların için, tek sönük kalan etmen kasam oldu sanırım tür parçalar arasında, kasa ve power

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Hangi açıdan sönük kaldı kasa?
İşlev açısından işinizi görebilecek ve fiyatı da uygun. Özellikle fiyat performans açısından harika bir fırsat kasası bence.

Gösteriş olmasa da olur. Bilgisayarı kullanırken kasayı seyretmeyeceksiniz yani ekrana bakacaksınız. Kasa da çok kötü durmuyor bu arada. İleride canınız isterse Corsair, Asus, MSI, Arctic, LianLi fanlarından hoşunuza giden bir modelle donatabilirsiniz. Görselliği de değiştirmiş olursunuz. PSU da yeteri düzeyde kaliteli.

KS

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
Hangi açıdan sönük kaldı kasa?
İşlev açısından işinizi görebilecek ve fiyatı da uygun. Özellikle fiyat performans açısından harika bir fırsat kasası bence.

Gösteriş olmasa da olur. Bilgisayarı kullanırken kasayı seyretmeyeceksiniz yani ekrana bakacaksınız. Kasa da çok kötü durmuyor bu arada. İleride canınız isterse Corsair, Asus, MSI, Arctic, LianLi fanlarından hoşunuza giden bir modelle donatabilirsiniz. Görselliği de değiştirmiş olursunuz. PSU da yeteri düzeyde kaliteli.
Bende böyle düşünüyorum, ekran kartını ne yapalım hocam

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Bende böyle düşünüyorum, ekran kartını ne yapalım hocam
1080P için 4060Ti/4070/4070Super almak istediğiniz FPS değerine göre seçim yapılabilir.
2K için 4070/4070S/4070TiSuper ve hatta çok yüksek FPS istenirse 4080/4080S bile tercih edilebilir.

Ekran kartı için net bütçe verirseniz ve monitörü söylerseniz ona göre öneri yazabilirim.

KS

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
1080P için 4060Ti/4070/4070Super almak istediğiniz FPS değerine göre seçim yapılabilir.
2K için 4070/4070S/4070TiSuper ve hatta çok yüksek FPS istenirse 4080/4080S bile tercih edilebilir.

Ekran kartı için net bütçe verirseniz ve monitörü söylerseniz ona göre öneri yazabilirim.
Şuanki monitörüm lenovo G-24 165 hz
Ekran kartını vade farksız taksit yapacağım biyerden almak istiyorum bütçem 35 ile 40 arası

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Şuanki monitörüm lenovo G-24 165 hz
Ekran kartını vade farksız taksit yapacağım biyerden almak istiyorum bütçem 35 ile 40 arası
Monitör 1080P modeli, doğru mudur?

5070 veya 5070Ti bekler misiniz? Yakında piyasaya çıktığında üzülmeyin diye hatırlatmak istedim.
Bekleyemem derseniz 4070Ti Super (16GB VRAM) yüksek FPS sağlar. 4070 Super de (12 GB VRAM) yeterli aslında, tabii daha düşük FPS verecektir.

KS

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
Monitör 1080P modeli, doğru mudur?

5070 veya 5070Ti bekler misiniz? Yakında piyasaya çıktığında üzülmeyin diye hatırlatmak istedim.
Bekleyemem derseniz 4070Ti Super (16GB VRAM) yüksek FPS sağlar. 4070 Super de (12 GB VRAM) yeterli aslında, tabii daha düşük FPS verecektir.

1080p ama 2k modele geçebilirim, ekran kartını hemen almayacağım, 5070 serisini bekliyorum hocam

KS

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
Son düzenleme:

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
ViewSonic'ten şahsen uzak duruyorum. Daha önce bu markadan alıp garanti servislerinden pişman olmuştum. Arızası yok deyip rapor verdikleri ve geri yolladıkları monitör garanti bitiminden 3 ay sonra tamamen bozuldu. Fabrika çıkışlı sorunu vardı. Fabrika denetimlerinin de iyi olmadığını düşünüyorum bu yüzden.

IPS 2K 240 Hz (Pivot):
LG monitör hala uygun fiyatlı.
MSI olan bu ara biraz fiyatı artmış. Belki ucuzlayabilir. Daha önce 12-13 bin TL bandındaydı, tekrar fiyatı inerse diye takip edebilirsiniz.

OLED 2K 240 Hz (Pivot)
Şimdilik en uygun fiyatlı OLED monitör bu ama biraz hala pahalı gibi.

NOT: Mesut Çevik bir videoda Oled monitörlerin yaygınlaşacağını ve zamanla ucuzlayacağını söylemişti. Tabii kesin bir tarih vermedi. 2025 sonlarına doğru olabilir demişti. Kesin ucuzlar anlamı çıkmasın. Ancak panel teknolojisi geliştikçe eskiden ulaşamadığımız monitörler bugün daha alınabilir fiyatlarda oluyor.

KS

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
ViewSonic'ten şahsen uzak duruyorum. Daha önce bu markadan alıp garanti servislerinden pişman olmuştum. Arızası yok deyip rapor verdikleri ve geri yolladıkları monitör garanti bitiminden 3 ay sonra tamamen bozuldu. Fabrika çıkışlı sorunu vardı. Fabrika denetimlerinin de iyi olmadığını düşünüyorum bu yüzden.

IPS 2K 240 Hz (Pivot):
LG monitör hala uygun fiyatlı.
MSI olan bu ara biraz fiyatı artmış. Belki ucuzlayabilir. Daha önce 12-13 bin TL bandındaydı, tekrar fiyatı inerse diye takip edebilirsiniz.

OLED 2K 240 Hz (Pivot)
Şimdilik en uygun fiyatlı OLED monitör bu ama biraz hala pahalı gibi.

NOT: Mesut Çevik bir videoda Oled monitörlerin yaygınlaşacağını ve zamanla ucuzlayacağını söylemişti. Tabii kesin bir tarih vermedi. 2025 sonlarına doğru olabilir demişti. Kesin ucuzlar anlamı çıkmasın. Ancak panel teknolojisi geliştikçe eskiden ulaşamadığımız monitörler bugün daha alınabilir fiyatlarda oluyor.
Attığınız modelleri inceleyeceğim teşekkür ediyorum,
Sizce şu nasıl gece inceledim iyi gibiydi videolarda

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Attığınız modelleri inceleyeceğim teşekkür ediyorum,
Sizce şu nasıl gece inceledim iyi gibiydi videolarda

Üstteki linkini verdiğim modellerin hepsi 2K 240 Hz. Tabii onların fiyatı 12-13 bin civarından başlıyor.
Bu son linkteki ise 2K 180 Hz. Bu da fiyatın daha uygun olması anlamına geliyor ama Herz oranı daha düşük. Rekabetçi online oyun (CS, Valorant gibi) oynuyorsanız dezavantaj sağlar. Rekabetçi oynamıyorsanız çok fark etmez sizin için. Yani düşük herz de alsanız olabilir.

IPS 2K 180 Hz alacaksanız karşılaştırmalara bakabilirsiniz. Hepsinin aşağı yukarı özellikleri benzer. Lenovo'nun fiyat avantajı var. MSI karşılaştırmalarda biraz geride kalmış ve fiyat avantajı da yok.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri