Sistem Toplama Tavsiyesi

smallemon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Merhabalar, oyun ve çizim programında(catia) sıkıntı yaşamadan kullanabileceğim bir masaüstü bilgisayar almak istiyorum ama karar veremiyorum detaylı bir bilgiye sahip değilim sistemler hakkında 40-50k civarı bir sistem önerisinde bulunabilir misiniz? Bazı kişilere danıştığımda çizimde yapabilmem için bilgisayarın render gücüde yüksek olmalı demişlerdi bu yüzden sadece intel işlemcili bilgisayarlara bakıyorum. Ama kararsız kalıyorum ve bilgim yetersiz kalıyor bilgili bir arkadaşımız oyun ve çizim için güzel bir sistem önerisinde bulunursa minnettar kalırım. Şimdiden teşekkür ederim cevaplara.

KS

smallemon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İntel işlemci olmasının daha iyi olacağını söylüyorlar çekirdek bakımından yanlış bir bilgimi aldım acaba? bir tane sistem bakmıştım ama pahalı olup olmadığına karar veremiyorum bir sizde bakabilir misiniz?

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
İntel işlemci olmasının daha iyi olacağını söylüyorlar çekirdek bakımından yanlış bir bilgimi aldım acaba? bir tane sistem bakmıştım ama pahalı olup olmadığına karar veremiyorum bir sizde bakabilir misiniz?
Sistem güzel de am5 ddr5 daha iyi olur diye düşünüyorum şahsen ama sen bilirsin yinede bu sistem parça parça toplamaya 47/48 bin civarında olur aşağı yukarı hazır daha mantıklı ama dediğim gibi ben işlemci de bu bütçe ile AMD diyorum

KS

smallemon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Amd ne anlamda daha iyi olabilir peki biraz açabilirseniz belki intel hakkındaki görüşüm değişebilir teknik detaylara hakim değilim

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Merhabalar, oyun ve çizim programında(catia) sıkıntı yaşamadan kullanabileceğim bir masaüstü bilgisayar almak istiyorum ama karar veremiyorum detaylı bir bilgiye sahip değilim sistemler hakkında 40-50k civarı bir sistem önerisinde bulunabilir misiniz? Bazı kişilere danıştığımda çizimde yapabilmem için bilgisayarın render gücüde yüksek olmalı demişlerdi bu yüzden sadece intel işlemcili bilgisayarlara bakıyorum. Ama kararsız kalıyorum ve bilgim yetersiz kalıyor bilgili bir arkadaşımız oyun ve çizim için güzel bir sistem önerisinde bulunursa minnettar kalırım. Şimdiden teşekkür ederim cevaplara.
Monitor dahil mi ?

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Monitor ayrı almayı düşünüyorum
Ddr5 olması şart değil ise mükemmel bir amd sistem var ki amd render da daha iyi olabiliyor çoklu çekirdek sayesinde

360mm rog sıvı soğutucu seç
Anakart en sondaki b550 e galiba onu seç
Ramleri x4 olarak seç
Samsung evo 970 plus 2tb olanı seç
Alınabilecek ddr4 manyak sistem 51k falan yapıyor.

KS

smallemon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Açıkçası ddr4 veya 5 olması hakkında pek düşünmedim sadece ekleyebileceğim parçalara etki ettiğini biliyorum detaylıca düşünmedim üstünde ama bu sistemde değerlendirelebilir tabii eğer sizi yormayacaksa intel ilede böyle bir sistem öneriniz var ise paylaşır mısınız?

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Açıkçası ddr4 veya 5 olması hakkında pek düşünmedim sadece ekleyebileceğim parçalara etki ettiğini biliyorum detaylıca düşünmedim üstünde ama bu sistemde değerlendirelebilir tabii eğer sizi yormayacaksa intel ilede böyle bir sistem öneriniz var ise paylaşır mısınız?
Intel ile daha pahalı malesef eğer bütçe 60k ya çıkarsa daha iyi intel ddr5 önerebilirim

Yada ddr4 buldum bi bakin https://www.gaming.gen.tr/urun/2761...2gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/
Değişecek ürünler
intel i7 13700kf
240mm asus rog argb soğutucu
Asus tuf 4070 ekran kartı
Samsung 970 evo plus 2tb
Samsung gt 501
50k yapıyor alınabilecek en kaliteli sistem

KS

smallemon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İyi bilgisi olduğuna güvendiğim biri sadece intel ile bir sistem kurmam gerektiğini söylediği için biraz takıntı haline getirdim açıkçası 60k ya çıkmayı düşünebilirim sonuçta 50k çıkabilir durumdayım 60kda çıkarabilirim

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
İyi bilgisi olduğuna güvendiğim biri sadece intel ile bir sistem kurmam gerektiğini söylediği için biraz takıntı haline getirdim açıkçası 60k ya çıkmayı düşünebilirim sonuçta 50k çıkabilir durumdayım 60kda çıkarabilirim
60k çıkabilirsen ddr5 öneririm mis gibi

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
KS

smallemon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Bu son sistem ve bir önceki sistem hakkında düşünüp karar vereceğim gibi teşekkür ederim tavsiyeleriniz için iyi forumlar

KS

smallemon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Monitörde tabii alacağım ama büyük ihtimal sistem altında çıkan birşeyler karar veririm gibi düşündüm

F4n!

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Asus rog soğutucu
Ramler x4
Corsair pro 2tb m2ssd (zorunlu değil kc3000 de gayet iyi )
Sistem çok iyi ama 240 çift fan 13700 soğutabilir mi?

https://www.gamegaraj.com/urun/arcade-9t12-13/ üzerinde bir kaç iyileştirme yapılarak sağlam bir şeyler çıkarılabilir, M2 SSD zayıf Kingston KC 3000 ile, sıvı soğutucuyu da 360m x3 yapar, güç kaynağını da 850 w gold seçersek daha uygun olabilir.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Sistem çok iyi ama 240 çift fan 13700 soğutabilir mi?

https://www.gamegaraj.com/urun/arcade-9t12-13/ üzerinde bir kaç iyileştirme yapılarak sağlam bir şeyler çıkarılabilir, M2 SSD zayıf Kingston KC 3000 ile, sıvı soğutucuyu da 360m x3 yapar, güç kaynağını da 850 w gold seçersek daha uygun olabilir.
Render da hayır ama oyunlarda max 75 falan görür

Onermem bu arada bu bütçeye hala inno3d mi kaldı

Zaten intelin öneridigi tdp ayarlarını kisman gerekecek çoğu anakart da tdp kısıtlaması yok işlemci çok ısınıyor

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri