Sistem Toplama ve Montaj Sorunsalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Osman Zahid Oğuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Geçen haftalarda kardeşim için sistem toplamıştım. Tüm ürünleri özenle sipariş ettim. Parçalar geldikten sonra beraber sistemi topladık kurulumunu tamamladık. İlçede kaldığı için HDMİ kablosunu burdan satan birinden aldık. Bilgisayarı çalıltırdığımda sinyal yok hatası almaya başladım. CPU ve Ekran Kartı slotları eksiksiz takılı / Ramler yuvalarına tam oturmuş vaziyette / İşlemci ve Fan sıkıntısız/ Bilgisayar açılırken herhangi bir hata ses vermiyor... Buna rağmen görüntü gelmiyor. Tüm kontrolleri yaptığımda herhangi bir sorun bulamadım. Sıkıntı ya HDMİ kablosunda yada ürünlerden biri arızalı olabilir diye düşünüyorum. Bilgisayarcı montaj + windows kurulumuna sadece 150₺ istedi... Hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum sıfır ürün alıp bu duruma düşmek kadar kötü bir şey yok . Sizce sebebi nedir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bileşenlerinizi nedir? Bazı anakartlar işlemcileri BIOS güncellemesi olmadan tanımaz buda şuan yaşadığınız gibi bir soruna sebep olur. İşlemci ve anakart modelinizi yazın bakayım yada anakartı aldığınız yere işlemcinizin bu anakart için BIOS güncellemesi var mı öğrenin. Ayrıca birde işlemci soğutucusunu çok aşırı sıktıysanız buda işlemci pinlerine gereksiz bir baskı yapar buda görüntü vermeme gibi sorunlara sebep olabilir buda genelde olan bir sorun. Soğutucuyu vidalar zorlandığı an bırakın vidaları çok sıkmayın ne gevşek olsun nede çok sıkı yani.

KS

Osman Zahid Oğuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ryzen 5 1600 AF / Gigabyte B450M S2H Anakartı ve Asus RX 5500XT Ekran Kartı. İşlemci biraz sert sıkılamıştım birde HDD yi eski bilgisayarımdan taktım ama Hdd olmadan da açtığımda sinyal yok hatası vermişti i.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemciniz yeni revizyon 12nm ama anakart eski revizyon. Yani BIOS güncelleme sorunu olabilir %99 ihtimalle sorun bu. Anakartı aldığınız firmayı arayın yada mesaj atın sorun 1600 AF ile görüntü alamadım BIOS versiyonu neticesinde sorunum var deyin ve ürünü geri yollayın BIOS güncellensin yada iade edin.

KS

Osman Zahid Oğuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Görüntü verse iyiydi biostan kendim güncellerdim inşallah sorunun kaynağı budur firma Adana Seyhandaymış kendim götüreceğim...Sistemi tekrar sök tak o kadar kabloladık ilçede olmak kadar kötü bir şey yok

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncesinde sorun arayıp yada mail vs. atıp sonrasında firma sorun budur derse götürün. Boşa gidip gelme olmasın. Sorun başka bir şey gibi durmuyor budur %99 ihtimalle.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri