Sistem toplayacağım

ipekşakar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
27
ileride bir daha anakart falan uğraşmak istemem. dediğiniz gibiyse intelden devam o zaman. ekran kartı konusunda amd ile fiyat olarak eşdeğer olan nvidia kartların saf güç olarak geride kaldığını söylüyorlar.
Intel 14.nesilde soket değiştirir büyük ihtimalle. Benim önerim intel alacaksanız 12.nesil alın.
Amd alacaksanız 5.nesilden 5800x3d alın.
Ya da direkt 7.nesil bir işlemci alın zaten uzun yıllar am5 soket değişmez.
Forumda da amd kartlardan sıkıntı yaşayanlar var. Nvidia almanı öneririm.
Eğer pcyi %95 oyun için kullanacaksanız o pcde 5800x3d kullanmamak iyi olmaz. Oyun odaklı yapılmış bir işlemci ve 7.nesli bile tokatlıyor.

KS

EdwardMordrake

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Intel 14.nesilde soket değiştirir büyük ihtimalle. Benim önerim intel alacaksanız 12.nesil alın.
Amd alacaksanız 5.nesilden 5800x3d alın.
Ya da direkt 7.nesil bir işlemci alın zaten uzun yıllar am5 soket değişmez.
Forumda da amd kartlardan sıkıntı yaşayanlar var. Nvidia almanı öneririm.
Eğer pcyi %95 oyun için kullanacaksanız o pcde 5800x3d kullanmamak iyi olmaz. Oyun odaklı yapılmış bir işlemci ve 7.nesli bile tokatlıyor.
ona da bir bakayım bütçeme uygun mu? teşekkür ederim bu arada

yardımlarınız için çok teşekkür ederim. ben hesap kitap işlemlerine başlayayım yavaştan :D

KS

EdwardMordrake

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10

venceremos01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
kısmet değilmiş, indirim kovalarız artık napalım :)

aslında böyle ikinci el bulsam temiz bütçe konusunda da rahat ederdim. neyse indirim kovalarız artık kısmet olursa. çok teşekkür ederim ilginiz için.
Tanıdığınız varsa 2.el alınır ben miningi laptopla yaptım 2 yıl hicbirsey olmadı ekran kartıyla yapan arkadaşlarım vardı onlarada birşey olacağını sanmam 10 11k 3080ti bulunabiliyor şuan. Fatura tarihine bakılıp 3 aylık kartlar filan alınabilir bence

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Bu arada sahibindende 23-25k civarlsrına 12500 + 3080 sistemler var. Onlarada bakın bence.

KS

EdwardMordrake

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Tanıdığınız varsa 2.el alınır ben miningi laptopla yaptım 2 yıl hicbirsey olmadı ekran kartıyla yapan arkadaşlarım vardı onlarada birşey olacağını sanmam 10 11k 3080ti bulunabiliyor şuan. Fatura tarihine bakılıp 3 aylık kartlar filan alınabilir bence
ben de öyle düşünüyorum en azından ekran kartına biraz daha az ödemiş olurum.

Bu arada sahibindende 23-25k civarlsrına 12500 + 3080 sistemler var. Onlarada bakın bence.
o siteye çok güvenemiyorum hocam nedense. forumlardan falan bakarım referans vs olan kişilerden.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
ben de öyle düşünüyorum en azından ekran kartına biraz daha az ödemiş olurum.

o siteye çok güvenemiyorum hocam nedense. forumlardan falan bakarım referans vs olan kişilerden.
Hocam zaten pc hocasının sistemi o sistemler. 0 hiç kullanılmamış.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri