Rehber Sistem Topluyorum Ama Yardıma Ihtiyacım Var

bwrcat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
RTX 9850X3D
Ekran Kartı
5070Tİ
Performansı yüksek dayanıklı ve iyi soğutan bir kasa toplamak istiyorum bu konuyla ilgili itopyadan biraz araştırma yaptım ama bilgili biri varsa yardımcı olabilir mi lütfen? yardımcı olacak kişi ise her konuda yardımcı olabilirse çok minnettar olucam anında cevap yazarım sizi hiç bekletmem
WhatsApp Image 2026-05-03 at 20.02.42.jpeg

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
593
iişlemcyi 9800X3D yapın. Ramleri patriot venom 6000 mhz cl 30 yapın. Ekran kartını direkt 5080 alabilirsiniz. Anakart x870 Rog strix yapın. Croshair uçuk olmuş biraz. Sıvı soğutma o bütçeye gerek yok.

KS

bwrcat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kusura bakmazsanız işlemciyi 9800X3D yapmamı istemenizin nedenini sorabilir miyim onun dışında söylediklerini dikkate alarak devam edicem teşekkür ediyorum.

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
593
Kusura bakmazsanız işlemciyi 9800X3D yapmamı istemenizin nedenini sorabilir miyim onun dışında söylediklerini dikkate alarak devam edicem teşekkür ediyorum.
9800X3D ve 6000 mhz cl 30 ikilisi 9850X3D 6400 CL 32 İkilisinden daha iyi çalışır. 9800 serisi tek CCD dediğimiz yapıya sahip, yani işlemci içindeki çiplerin yerleşimi tek paket diyebiliriz, 9850 yapısı ise çift CCD, oyunlarda ram ve illemci arasındaki veri işleniyorlen tek CCD ye daha kolay ulaşır. Aynı şekilde sistem açılıyorken ya da DOCP profile 1 açıldığı zaman, tek CCD ile ımc uyumu yani training dediğimiz bellek tanımlama sistemi daha hızlı olur. Tek CCD ile ramlerle daha düşük voltaj da yüksek frekans alabilirsin. Çift CCD de voltaj ve yüke binme durumları değişir. Ramlerin CL değeri ne kadar düşük olursa timing ve voltaj o kadar iyi olur. 6000mhz cl 30 ram ile 6400 cl 32 arasındaki manuel tweak ayarlarında, zamanlama değerleri farklıdır, 6400 de daha gevşek zamanlama ve yüksek voltaj kullanmak zorunda kalırsın, uzun kullanımda Windowsun stabilitesini bile bozabilir. 6000 de zamanlama daha sıkı, frekans 6400 den aşağı bile olsa zamanlama ile daha stabil çalışır. En basit bu şekilde anlatabilirim, bir çok terim ve detaya inmedim, tam olarak detaylı incelemesi 6 sayfa sürebilir, çok derinlere inmeyeyim 🙃

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri