Sistem Yardımı

kedekraqn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Merhaba arkadaşlar bi konuda yardımınıza ve düşüncelerinize ihtiyacım var herkeze teşekür ederim şimdiden

Arkadaşlar aynı sistemden arkadaşımda da var ben ondan önce topladım benim sadece ekran kartları farklı bir de benim işlemci çin yapımı onun ki malezya yapımı
benim işlemcim overclook yapmadan 3.7 ghz hız vermiyor onunki takıldığı andan itibaren 3.7 ghz de çalışıyor ve aşağıda benchmark yaptığımız da benim sistemde performans düşüklüğü gözlemleniyor
sebebini bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim

Bu benim sistemin Benchmark'ı
https://www.userbenchmark.com/UserRun/39878707

Bu arkadaşımın Benchmark'ı
https://www.userbenchmark.com/UserRun/39877840

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınızın BIOS sürümü güncel olsun. Windows üzerinde anakart B450 çipsetinizi kurun. Bunları yaptığınızda anakartınız işlemcinizin maksimum frekansına yani 3.7GHz hıza eğer soğutucunuz iyiyse yani sıcaklık değerleri çıkabilir. Yok soğutucu iyi değilse buna bağlı ısı iyi değilse işlemci maksimum 3.6GHz hıza kadar çıkabilir.

KS

kedekraqn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Yorumunuz için teşekür ederim şöyle söyleyelim kasada 3 tane ön kısımda 1 tane de arka kısımda olmak üzere 4 adet fan mevcut işlemcinin fanı stok soğutucu kafamı karıştıran konu arkadaşımın kasasında 1 adet fan mevcut ve overclooksuz 3.7 ghz de çalışması kafamı daha fazla karıştıran şey ise benchmark sonuçları

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ortam ve kasa sıcaklığı ısıyı doğrudan değiştirir. Ayrıca her işlemci aynı TDP yani termal dizaynda çalışamaz. İşlemcilerin silikon kalitesi vardır sizin ürün ile onun ürünü aynı kalitede olmaz buda doğrudan frekansa bağlı ısı tasarımlarınızı değiştirir. Buna bağlıda frekanslar değişir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri