Sistem Yeni Geldi Hangi Testleri Yapmalıyım?

hsynn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
Merhaba arkadaşlar,

Modart M7 sistemim geldi işletim sistemini yükledim driverler tamam şimdi sisteme dair hangi testler yapılması gerekli? sıcaklıkları falan nasıl kontrol edebilirim?

bilgili bir arkadaş yardımcı olabilir mi ?

Moderatörün son düzenlenenleri:

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,118
Ekran kartı için FurMark, işlemci, anakart gibi bileşenlerin testi için ise Prime95 gerçekten çok iyi tercihler oluyor. Bu iki yazılımı indirip aynı anda bir stress testi yaptığınız zaman eğer 1 gün boyunca bir sorun çıkmazsa sisteminiz sorunsuz demektir. Eğer reset, kapanma gibi sorunlar olursa satıcınızla iletime geçin derim.

KS

hsynn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
Ekran kartı için FurMark, işlemci, anakart gibi bileşenlerin testi için ise Prime95 gerçekten çok iyi tercihler oluyor. Bu iki yazılımı indirip aynı anda bir stress testi yaptığınız zaman eğer 1 gün boyunca bir sorun çıkmazsa sisteminiz sorunsuz demektir. Eğer reset, kapanma gibi sorunlar olursa satıcınızla iletime geçin derim.
peki bu testler esnasında pc yi kullanmamda sakınca varmı ? yoksa kendi kendine testi mi yapmalı ? indirme işlemi vs. oyun oynanabilir mi ?

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,118
peki bu testler esnasında pc yi kullanmamda sakınca varmı ? yoksa kendi kendine testi mi yapmalı ? indirme işlemi vs. oyun oynanabilir mi ?
Bu testler tabiri caizse " sistemin anasını ağlatan" cinsten olduğu için zaten bileşenleriniz zorlanacağından test sırasında oyun oynayabileceğinizi sanmıyorum.

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,118
Bir de sisteminizdeki disklerin testi içinse CrystalDiskMark 6 güzel bir tercih olacaktır. Bu testi yaptıktan sonra çıkan okuma/yazma sonuçları eğer üreticinin size sunduğu değerlerden çok uzaksa diskinizde bir sorun var demektir. Bu durumda direkt olarak satıcıyla iletişime geçip disklerinizin yenilenmesini isteyebilirsiniz.

KS

hsynn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
Bir de sisteminizdeki disklerin testi içinse CrystalDiskMark 6 güzel bir tercih olacaktır. Bu testi yaptıktan sonra çıkan okuma/yazma sonuçları eğer üreticinin size sunduğu değerlerden çok uzaksa diskinizde bir sorun var demektir. Bu durumda direkt olarak satıcıyla iletişime geçip disklerinizin yenilenmesini isteyebilirsiniz.
anladım hocam bunuda yapıcam diğer testi başlatıp tamamen bırakıcam pcyi yarına kadar eğer kapanmazsa sorun yok yani ? değerleri kontrol etmeme gerek yok diyorsunuz

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,118
anladım hocam bunuda yapıcam diğer testi başlatıp tamamen bırakıcam pcyi yarına kadar eğer kapanmazsa sorun yok yani ? değerleri kontrol etmeme gerek yok diyorsunuz
Evet, test sırasında bir sorun yaşanmazsa sıkıntı yok demektir.
Bu arada bir gün olması zorunlu değil. 1 saat de yeterli olur aslında.

KS

hsynn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
Evet, test sırasında bir sorun yaşanmazsa sıkıntı yok demektir.
Bu arada bir gün olması zorunlu değil. 1 saat de yeterli olur aslında.
tamam hocam 1 saat deniycem birşey daha sorayım anlık oyunlardaki fps sıcaklığa falan bakılıyor ya onu hangi menüden açarım rx 6650xt ekran kartı

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,118
tamam hocam 1 saat deniycem birşey daha sorayım anlık oyunlardaki fps sıcaklığa falan bakılıyor ya onu hangi menüden açarım rx 6650xt ekran kartı
MSI afterburner programı ile oyun içi performans ve sıcaklık değerlerini görebilirsiniz.
Ayrıca test sırasında ekran kartınız 90 dereceleri görebilir ve bu sıcaklıklar çok yüksek olsa da kartın sınırlarını zorladığı için normaldir.

KS

hsynn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
MSI afterburner programı ile oyun içi performans ve sıcaklık değerlerini görebilirsiniz.
Ayrıca test sırasında ekran kartınız 90 dereceleri görebilir ve bu sıcaklıklar çok yüksek olsa da kartın sınırlarını zorladığı için normaldir.
anladım hocam CrystalDiskMark 6 testini yapıyorum m2 sdd için

KS

hsynn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
CrystalDiskMark_20220803214002.png

KIOXIA EXCERIA 500GB NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1600MB Yazma) ürün bu hocam normal sanırım

sercann0011

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
136
Crystal disk furmark iksini biliyorum furmark ekran kartı için crystal disk ssd veya hdd için

Hamit12345@

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Merhaba arkadaşlar,

Modart M7 sistemim geldi işletim sistemini yükledim driverler tamam şimdi sisteme dair hangi testler yapılması gerekli? sıcaklıkları falan nasıl kontrol edebilirim?

bilgili bir arkadaş yardımcı olabilir mi ?
Hocam bios güncelledin mi güncellediysen hangi yt videosundan yardım aldın söyler misin?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri