Sistem yüklü hdd yi başka sistem yüklü kasaya takma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mbnuysal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese iyi akşamlar öncelikle. Yeni bir kasa aldım ve içindeki ssd de sistem yüklü ve eski kasadaki hdd yi yenisine takıp kullanmak istiyorum. Ancak hdd nin içinde de bir sistem yüklü ve biçimlendirmeden kullanabilir miyim merak ediyorum. Veya hdd nin içindeki oyunları tutarak sadece sistemi silmemin bi yolu var mıdır? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Donanım yani bileşenlerin sürücüleri farklı olduğundan olası bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Özellikle AMD 'den INTEL 'le geçiyorsanız kesin sorun yaşarsınız. Bu yüzden format atmak en mantıklısı olacaktır. Her halükarda format atmanızı öneririm. Verileri kaybetmemek adına şöyle yapabilirsiniz. Format işlemi başlatın ancak disk ekranında diskleri ne boyutlandırın dene biçimlendirip silin. Var olan C diski üzerine seçip direkt ilerleyin. Bu şekilde eski Windows ve dosyalarınız Windows.old adında yeni bir klasöre taşınacak. Siz yeni sistemi kurduğunuzda C diskinde Windows.old klasörü içinden tüm o eski Windows içerisindeki verilere kolayca erişip yeni Windows sisteminize taşıyabilirsiniz. Oyunlar için Steam, Epic veya başka bir platform uygulaması üzerinden backup geri yükleme işlemi ile oyunlarınızı tekrar kurmanız gerekmez. İnternette bu tarz bir ton video ve doküman içeriği mevcut. Eski Windows üzerindeki alacağınız her şeyi aldıktan sonra Windows.old klasöründen kurtulmak için Önceki Windows sürümünüzü silme adlı bu içeriği okuyabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri