600 w psu kullanıyorum 1080p kullanıcısıyım bende anakartı yükseltip 4 adet ram e geçmeyi düşünüyordum ama ekran kartları pahalı gibi geldi ne önerirsiniz bulabilirsem temiz 2. el alabilirim dediğinizi..Sorunun cevabı oyun tercihlerinize, beklediğiniz performansa, bütçeye ve kullanacağınız monitöre göre değişir.
Öncelikli olarak 1080P çözünürlükte kullanıyorsanız bile ekran kartını yükseltmenizi tavsiye ederim. 2K monitör ve çözünürlük kullanıyorsanız mutlaka önce kartı yükseltin. Tabii PSU meselesi de devreye girebilir tüketilen güce bağlı, PSU bilgisi vermemişsiniz.
AM4 kalacaksanız ve bütçe kısıtlıysa anakartı B550 veya X570 yapabilirsiniz, sıfır olmazsa bütçeye göre 2. el bakılabilir.
2x 16 GB yapmanızı öneririm. Çünkü artık güncel oyunlarda 32 GB RAM olması performans farkı yaratabiliyor.
anakart ve ekran kartıRX5700XT Ekran Kartı
A320Mk Anakart
Ryzen 5 5600 İşlemci
16 Gb Ram
512Gb M2 SSD
sistemine sahibim iyi bir performans artışı için ilk başta burda neyi yükseltmeliyim?
Ne önerirsiniz ekran kartı ve anakartı 2. el alacak bütçem var maalesef ama ayarlamaya çalışırımanakart ve ekran kartı
b550 öneririm ekran kartı olarak 3060 rx 6600Ne önerirsiniz ekran kartı ve anakartı 2. el alacak bütçem var maalesef ama ayarlamaya çalışırım
Hocam videolarını izlediğimde 6600 ve 3060ı fps olarak kafa kafaya nerdeyse geçtiğini gördüm sizin önerme sebebiniz fps olarak mı yoksa mimari vs midir..b550 öneririm ekran kartı olarak 3060 rx 6600
fps olarak ama 3060 da driver sorunu falanda yaşamazsınHocam videolarını izlediğimde 6600 ve 3060ı fps olarak kafa kafaya nerdeyse geçtiğini gördüm sizin önerme sebebiniz fps olarak mı yoksa mimari vs midir..
fps katkısı olmuyo mu ekran kartı değiştirmenin ?Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim önerileriniz için. ben şuan anakartımı b550ye yükseltme kararı aldım çünkü 5700xt ekran kartımla hiçbir driver ısı gibi sorun yaşamıyorum 6600 veya 3060a geçmenin fps e etkisi olmuyor maalesef ve daha üstüne çıkarsam bütçem yetmeyecek.
Ekran kartı değiştirmenin katkısı elbette olabilir. Zaten yukarıda ilk ekran kartı değişmesi gerektiğini yazdım.fps katkısı olmuyo mu ekran kartı değiştirmenin ?
Öneride bulunan arkadaşlar rx6600 ve 3060 önerdiler sağolsunlar ama bu iki kartı benim şuanki 5700xt ile karşılaştırınca fps farkı neredeyse yok kafa kafaya olan kartlar. bunun için masraf ve uğraş yapmaya şuanlık gerek yok...fps katkısı olmuyo mu ekran kartı değiştirmenin ?
Para biriktirip 6700 veya 6750xt alıcam ama öncelik olarak anakartı değişmek istiyorum yoksa tabiki katkısı var ama 3060 veya 6600 için katkı yok maalesefEkran kartı değiştirmenin katkısı elbette olabilir. Zaten yukarıda ilk ekran kartı değişmesi gerektiğini yazdım.
Ne kadarlık bütçesi var ve hangi ekran kartına bakıp pahalı dediğini bilmiyorum. Pek ayrıntı vermeden soru sorduğu için yanıt veremiyorum. 3060 dahi pahalı geldiyse o zaman yapacak bir şey yok, yani bütçesi oldukça kısıtlı diye tahmin yürütebiliriz. 2. el piyasasını araştırıp ucuza bulsa 3000 serisi zaten çoğunlukla mining kartlarıdır.
Kullandığı işlemciye uyacak ekran kartları 3060ti, 3070, 4060ti... Ancak bütçeye uygun kart bulmasında mesele.
Bir de 3000 serisi kart alacak olursa mining yapılmamış kart parmakla sayılıdır ve mining yapılmamış kartı bulması daha büyük mesele. Neredeyse %99 üzerinde hemen herkes mining yapmıştır.
6600 ve 5700 arasında bir kere seri farkı var + ama fps farkı da %10 civarlarında diye biliyorum sizin bileceğiniz iş açıkçasıÖneride bulunan arkadaşlar rx6600 ve 3060 önerdiler sağolsunlar ama bu iki kartı benim şuanki 5700xt ile karşılaştırınca fps farkı neredeyse yok kafa kafaya olan kartlar. bunun için masraf ve uğraş yapmaya şuanlık gerek yok...
Para biriktirip 6700 veya 6750xt alıcam ama öncelik olarak anakartı değişmek istiyorum yoksa tabiki katkısı var ama 3060 veya 6600 için katkı yok maalesef
Eğer benzer fiyatlara bulabilirseniz 7700XT de bakabilirsiniz. En azından daha güncel bir kart.Para biriktirip 6700 veya 6750xt alıcam ama öncelik olarak anakartı değişmek istiyorum yoksa tabiki katkısı var ama 3060 veya 6600 için katkı yok maalesef
Öneride bulunan arkadaşlar rx6600 ve 3060 önerdiler sağolsunlar ama bu iki kartı benim şuanki 5700xt ile karşılaştırınca fps farkı neredeyse yok kafa kafaya olan kartlar. bunun için masraf ve uğraş yapmaya şuanlık gerek yok...
Para biriktirip 6700 veya 6750xt alıcam ama öncelik olarak anakartı değişmek istiyorum yoksa tabiki katkısı var ama 3060 veya 6600 için katkı yok maalesef