Sisteme HDD eklemeli miyim?

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
500 gb ssd mevcut ancak oyunların gbleri çok yüksek.

Mesela cod warzone aşırı yer istiyor.

Ssd ve hdd okuma yazma hızları arasında çok fark var baktım baya şaşırdım.

Şimdi ben bu oyunu ssd yerine hdd ye yüklesem bana ne gibi dezavantajı olur? Fps falan

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Hocam geçiş ekranları falan yavaş olur ama gta5 gibi yükleme ekranıyla işim olan oyunlar harici HDD atıyorum. Misal rust ssd kurdum yıl geçer harddiskte yüklenene kadar.

Lunchx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
500 gb ssd mevcut ancak oyunların gbleri çok yüksek.

Mesela cod warzone aşırı yer istiyor.

Ssd ve hdd okuma yazma hızları arasında çok fark var baktım baya şaşırdım.

Şimdi ben bu oyunu ssd yerine hdd ye yüklesem bana ne gibi dezavantajı olur? Fps falan
FPS de dusus veya artis olmaz fakat gecis sahnelerde ve yuklenme ekranlarinda uzun surer.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Açık dünya oyunlarında haritalar da sen konum değiştirdikçe yüklenir. Bazen bu harita yüklemesi HDD hızı nedeniyle sıkıntılı olur, 3D kaplamalar falan geç gelir, komik görüntüler oluşabilir :)

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Yeni nesil oyunlarda artık ssd gerekiyor. Hdd'nin pek bir işlevi kalmadı ama bütçesel sıkıntılardan dolayı mecburen eklenebiliyor sisteme. Bütçenizi zorlayabilirseniz bir tık zorlayıp ssdye yönelmeniz çok daha iyi olacaktır.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Eğer çok bütçeniz yoksa ve HDD tercihiniz ise WD markasının 1TB olan ürünleri işinize yarayacaktır.

Krm01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Eğer çok bütçeniz yoksa ve HDD tercihiniz ise WD markasının 1TB olan ürünleri işinize yarayacaktır.
200 lira verip şunu almak daha mantıklı değil mi?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
800 TL bandına 512 GB ssdler mevcut. 2TB'lık alana ihtiyacı yoksa o fiyata ssd iyi gider. ekstra 512 GB'da yeterli olur oyunlar için.

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
839
200 lira verip şunu almak daha mantıklı değil mi?

Bütçeniz varsa evet daha mantıklı bir seçim. Western Digital Blue veya Seagate Barracuda tercih edebilirsiniz. İkisi de iyidir.

Yaşayacağınız tek dezavantaj arkadaşlarında dediği gibi yükleme ekranları. FPS konusunda asla ciddi bir fark yaşamazsınız(hatta hiç). Sık oyun oynayan veya depolama yapan biriyseniz minimum 1-2TB HDD işinizi görmeye yetecektir.

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Burda merak ettiğim şey yükleme ekranı değil aslında.

Birisi şöyle bi şey demişti mantıklı geldi:

GTA 5 te mesela arabayla hızlı giderken sonuçta harita yükleniyor ve hızlı bi yükleme işleme gerekiyor.

Hızlı gidince drop yiyormuş hdd ile ssd alınca çözülmüş yani oyundaki harita için sıkıntı olur mu

512 ssd var sistemde ve baska m2 slotum yok çözüm üretmem lazım yada 512 sata ssd mi alsam

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269

GTA 5 te mesela arabayla hızlı giderken sonuçta harita yükleniyor ve hızlı bi yükleme işleme gerekiyor.

Hızlı gidince drop yiyormuş hdd ile ssd alınca çözülmüş yani oyundaki harita için sıkıntı olur mu

512 ssd var sistemde ve baska m2 slotum yok çözüm üretmem lazım yada 512 sata ssd mi alsam
Sata SSD o durumlar için yeterli olur.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169

Bütçeniz tam olarak ne kadar?

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
839

SSD almadan önce de , aldıktan sonra da böyle bir şeye hiç yaşamadım. Bunun diskle ilgili olması için diskin okuma/yazma hızlarının düşük olması gerekir muhtemelen ki bu durum yaşansın.

Ancak eski kullandığım sistemde (DDR3 8GB - i7-3700 - GTX 1050 Ti) özellikle bahsettiğiniz olayda fazla drop alıyordum mantıken SSD'nin çözebileceğini düşünüp SSD aldım hiç işe yaramadı. Sonradan ram yükseltmesi ile bu durumu çözdüm.

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
amacım 500 gb depolamamı biraz yükseltmek ama cidden çok pahalılar

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
En mantıklısı bence şuanki m2 ssd yi satıp veya kenara koyup 1tb m2 ssd almak.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Ben hiç GTA'dan zevk almadan oynadığım eski bir laptopuma termal bakım ve SSD eklemesi yaptığımda öyle keyif almaya başladım ki. Bir de şöyle düşünün. Arka planda oyun harici windows veya diğer programlar da bazen disk okumasına ihtiyaç duyuyor. Mekanik diskte bu sık yaşandığında oyuna yansıyor performans düşüşü. SSD bu açıdan da bence çok harika bir BOOST sağlıyor.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
hocam aslında bi bütçe yok ama 650 falan verebilirim
Alacağınız birime ne kuracağınız önemli. RUST - GTA V gibi oyunlar kurmayı planlıyorsanız SSD gerekecektir.
Ama HDD'nin yeterli olacağı şeyler kurmayı planlıyorsanız, önerilen 1-2 TB'lık linkleri değerlendirebilirsiniz.
Elinizdeki bütçenin üstüne eklemeler yapmaya çalışın, bu süre içerisinde de elinizdeki 500'lük SSD ile idare edip indirimleri takip edin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri