35.000-45.000 TL Sistemi Değerlendirir Misiniz?

oguzpazarli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
Ryzen 5 7600x
Ekran Kartı
Rtx4070 Super
Herkese selamlar, sistemi değerlendirir misiniz? Teşekkürler şimdiden.

AMD Ryzen 5 7600X
4.70GHz 6 Gekirdek
38MB Önbellek Soket
AM5

MSI PRO B650M-B DDR5 AM5 (mATX)

Palit RTX4070 SUPER
Dual 12GB 192Bit
GDDR6X

XPG Lancer Blade
32GB (2x16GB)
6000MHz CL48
AX5U6000C4816G-SLABBK

Twin MOS 1TB XTREME
7500/6800 PCle
NVMe M.2 Gen4 SSD
NV1TBG42280

AIGO DRX7O Mesh
Siyah 750W 80+Bronz
ARGB Mid Tower Kasa

Cooler Master
MasterLiquid ML240L V2 240mm RGB SIVI
Sogutma

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bana iyi gibi geldi. Galiba hazır sistem kasa psu o yüzden böyle. Fiyatı nedir bilmiyorum ama bileşenler güzel.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
667
güzel gibi o sıvı soğutma 7600x i yeterince soğutabiliyormu o konuyu merak ettim sadece. Fiyat bilinmediği için tam yorum yapılamıyor. Belki işlemci daha f/p ile değişebilir bu yüzden.

galip

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
sıvı soğutucunu almadıysan başka al o modelin fanı sorunlu soğutması düşük

Bana iyi gibi geldi. Galiba hazır sistem kasa psu o yüzden böyle. Fiyatı nedir bilmiyorum ama bileşenler güzel.
sıvı soğutma uzun kullanımda sıkıntı

mert.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
110
O sıvı soğutucunun normal versiyonu bende var. Memnun değilim. Başka model bakabilirsin.
Ayrıca parçalardan anladığım kadarıyla game garajdan hazır sistem bakıyorsun. Bütçe verirsen daha sağlıklı yorum yapılabilir.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
667
sıvı soğutucunu almadıysan başka al o modelin fanı sorunlu soğutması düşük

sıvı soğutma uzun kullanımda sıkıntı
sıvı sogutmayı kullanıyorum v2 modeli ben memnunum kötü olduğu için demedim 5600x için kullanıyorum arkadaşım 7600x için benzer bir model olan cooler master 240r v2 kullanıyor ondan dolayı sordum. v2 olmayan model sorunluydu v2lerde bir sorun yok 1.5 yıl oldu

KS

oguzpazarli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet custom hazır pc hocam. 46-48k arası

O sıvı soğutucunun normal versiyonu bende var. Memnun değilim. Başka model bakabilirsin.
Ayrıca parçalardan anladığım kadarıyla game garajdan hazır sistem bakıyorsun. Bütçe verirsen daha sağlıklı yorum yapılabilir.
Bu sistem 46k bandında.

Sizin önerdiğiniz ne var

mert.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
110
Sistemin linkini atsan daha rahat olacak her şey. Hazır sistem alıyorsanız seçenekleri bilmeden yorum yapmak mantıksız.

mert.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
110
Ekran görüntüsü 2024-10-31 231314.png

Oyun için topladığını varsayarak dengeli bir şekilde oluşturmaya çalıştım. İşlemci 7500f gayet yeterli. İlerde istediğinde 7800x3d ( şuan fiyatı uçtu, ona yakın daha f-p başka işlemci olursa o) tarzı bir işlemciye yükseltirsin. Bunu düşünerek sıvı soğutucuyu 360 mm seçtim. Değiştirmek zorunda kalmazsın. Ramler cl olarak düşük olmalı bu yüzden seçtim. Seçtiğin anakartta tek m2 ve 2 ram slotu vardı. Bunda 2 m2 ve 4 ram slotu var. Lazım olursa uğraşmazsın. Kasa güzel bir kasa. Psu'da fsp nin güzel modeli. Bütçeni biraz aştım fark ettim ancak güzel oldu. Eğer ilerde yükseltme gibi bir şey yapmayacaksan sıvı soğutucu yerine kule tipi alıp bütçeni denkleyebilirsin. Ya da ssd'den ve ramden biraz feragat edebilirsin.

KS

oguzpazarli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekli dosyayı görüntüle 38886
Oyun için topladığını varsayarak dengeli bir şekilde oluşturmaya çalıştım. İşlemci 7500f gayet yeterli. İlerde istediğinde 7800x3d ( şuan fiyatı uçtu, ona yakın daha f-p başka işlemci olursa o) tarzı bir işlemciye yükseltirsin. Bunu düşünerek sıvı soğutucuyu 360 mm seçtim. Değiştirmek zorunda kalmazsın. Ramler cl olarak düşük olmalı bu yüzden seçtim. Seçtiğin anakartta tek m2 ve 2 ram slotu vardı. Bunda 2 m2 ve 4 ram slotu var. Lazım olursa uğraşmazsın. Kasa güzel bir kasa. Psu'da fsp nin güzel modeli. Bütçeni biraz aştım fark ettim ancak güzel oldu. Eğer ilerde yükseltme gibi bir şey yapmayacaksan sıvı soğutucu yerine kule tipi alıp bütçeni denkleyebilirsin. Ya da ssd'den ve ramden biraz feragat edebilirsin.
Eline sağlık dostum teşekkürler. Palit yerine Inno tercihini de sorayım son olarak. Aralarındaki fark nedir?

mert.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
110
Yakın modeller. İnnonun soğutması biraz daha iyi sadece.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri