Sistemi tek tek topladım. Acaba hazır almayarak hata mı ettim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cermenbey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
193
Selamlar İyi Forumlar, geçtiğimiz hafta indirimlerden faydalanarak aşağıdaki bileşenleri topladım ve tüm parçaların ödemesi tamamladım. Ancak aklımda acaba hazır alsaydım daha mı avantajlı olurdum diye bir karamsarlık kapladı beni.Fikirlerinizi merak etmekteyim.

İ5-11400F TRAY İŞLEMCİ     2.099TL
B560M-K ANAKART                999TL
T5 SNOWMAN CPU FAN          280 TL
ASUS DUAL RX6600XT          7.999 TL
MSİ MAG KASA 100M              699 TL
WD BLUE SN550 ssd 1TB              999TL
FURY BEAST RGB RAM  8X2     950 TL
EVGA 650W BRONZ YARI MODULER PSU 699 TL        TOPLAM 14.750TL

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417
Cvp: Sistemi tek tek topladım. Acaba hazır almayarak hata mı ettim?

Selamlar hocam,

Sistem bileşenleriniz gayet iyi seçilmiş. Bu parçaları bir sistemde ne yazık ki bulamıyorsunuz. X firması örneğin FSP PSU kullanırken, Y firması ThermalTake kullanıyor. Biraz güvendiğiniz markaları bir araya getirerek toplamışsınız.

Ancak fiyat tarafına baktığımda 14.750TL biraz yüksek kaçmış. Zira daha dün İtopya'da 13.999TL RX 6600 XT ekran kartlı sistem yayınladılar. İçerisinde Ryzen 5 5600X işlemcisi var. Haliyle kıyas yapıldığında pahalıya almış oluyorsunuz. Ancak kasa Spec Delta. Her yer Spec Delta oldu artık görünce kusasım geliyor gibi gibi örnekler mevcut.

DİP NOT: Aşağıdaki sistemde HDD bulunmuyor. Oradaki avantajı ekleyince, fiyat kafa kafaya geliyor neredeyse.

• ÜRÜN: https://www.itopya.com/kendine-muzi...600-xt-dual-8gb16gb-ddr4500gb-m2-ssdga_h14771

KS

Cermenbey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
193
RE: Cvp: Sistemi tek tek topladım. Acaba hazır almayarak hata mı ettim?

OceanLaB' Alıntı:
Selamlar hocam,

Sistem bileşenleriniz gayet iyi seçilmiş. Bu parçaları bir sistemde ne yazık ki bulamıyorsunuz. X firması örneğin FSP PSU kullanırken, Y firması ThermalTake kullanıyor. Biraz güvendiğiniz markaları bir araya getirerek toplamışsınız.

Ancak fiyat tarafına baktığımda 14.750TL biraz yüksek kaçmış. Zira daha dün İtopya'da 13.999TL RX 6600 XT ekran kartlı sistem yayınladılar. İçerisinde Ryzen 5 5600X işlemcisi var. Haliyle kıyas yapıldığında pahalıya almış oluyorsunuz. Ancak kasa Spec Delta. Her yer Spec Delta oldu artık görünce kusasım geliyor gibi gibi örnekler mevcut.

DİP NOT: Aşağıdaki sistemde HDD bulunmuyor. Oradaki avantajı ekleyince, fiyat kafa kafaya geliyor neredeyse.

• ÜRÜN: https://www.itopya.com/kendine-muzi...600-xt-dual-8gb16gb-ddr4500gb-m2-ssdga_h14771

Aslında paylaştığınız bu sistemi görünce böyle düşünmeye başladım. Hiçbir parçanın henüz jelatinini açmadım. İadeyle uğraşsam mı acaba diye düşünüyorum şuan :/

pozalba

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cermenbey' Alıntı:
Selamlar İyi Forumlar, geçtiğimiz hafta indirimlerden faydalanarak aşağıdaki bileşenleri topladım ve tüm parçaların ödemesi tamamladım. Ancak aklımda acaba hazır alsaydım daha mı avantajlı olurdum diye bir karamsarlık kapladı beni.Fikirlerinizi merak etmekteyim.

İ5-11400F TRAY İŞLEMCİ     2.099TL
B560M-K ANAKART                999TL
T5 SNOWMAN CPU FAN          280 TL
ASUS DUAL RX6600XT          7.999 TL
MSİ MAG KASA 100M              699 TL
WD BLUE SN550 1TB              999TL
FURY BEAST RGB RAM  8X2     950 TL
EVGA 650W BRONZ YARI MODULER PSU 699 TL        TOPLAM 14.750TL

Selamlar Hocam,

herşeyden önce kendi içinize sinen parçalarla oluşturulmuş bir sistem yapmışsınız bu önemli bir detay
o nedenle 1 - 1,5k ucuz yada pahalı olmasının bir önemi yok bence

buna ek olarak son zamanlarda ekran kartlarının ucuzlaması ile birlikte toplu sistemlerde aynı oranda ucuzlamadı bu bir gerçek.

güle güle kullanmanız dileğiyle.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417

Cermenbey' Alıntı:
OceanLaB' Alıntı:
Selamlar hocam,

Aslında paylaştığınız bu sistemi görünce böyle düşünmeye başladım. Hiçbir parçanın henüz jelatinini açmadım. İadeyle uğraşsam mı acaba diye düşünüyorum şuan :/

O kadar almışsınız hocam iade etmeyin bence. Aradaki fark uçurum olmadığı için, göz ardı edilebilir. Ayrıca sizin parçalarınızın kalite oranı "işlemci hariç" daha iyi konumda. Sadece 5600X işlemcisi bir tık daha ön planda.

KS

Cermenbey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
193

OceanLaB' Alıntı:
Cermenbey' Alıntı:

O kadar almışsınız hocam iade etmeyin bence. Aradaki fark uçurum olmadığı için, göz ardı edilebilir. Ayrıca sizin parçalarınızın kalite oranı "işlemci hariç" daha iyi konumda. Sadece 5600X işlemcisi bir tık daha ön planda.
Teşekkür ediyorum hocam değerli yorumlarınız için. Son bir iki parça kargoda onlarda gelsin montaja başlayacağım inşallah. İlk defa sistem toplayacağım videolarda izlediğim kadar bilgim var bu süreçte forumdaki bilgili tecrübeli abileri biraz rahatsız edeceğim :)

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417

Cermenbey' Alıntı:
OceanLaB' Alıntı:
Teşekkür ediyorum hocam değerli yorumlarınız için. Son bir iki parça kargoda onlarda gelsin montaja başlayacağım inşallah. İlk defa sistem toplayacağım videolarda izlediğim kadar bilgim var bu süreçte forumdaki bilgili tecrübeli abileri biraz rahatsız edeceğim :)

Estafirullah hocam. Her zaman elimizden geleni yapmaya çalışırız :)

AgahBey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
94
Cvp: Sistemi tek tek topladım. Acaba hazır almayarak hata mı ettim?

Bugün itopya 5600X işlemcili 6600xt ekran kartlı sistemi 14.000 liraya verdi. Ancak her parçası sizinki gibi özel tek tek seçilmiş değil. Siz kampanyada aldığınız fiyatı şimdi tekrar toplasanız daha pahalıya gelecektir. Bence gayet kaliteli iyi bir sistem çıkarmışsınız. 

Dipnot: Hazır sistemlerde sizin kasanızda olan Evga power yada CPU Cooler göremezsiniz her türlü avantaj sizden yana :)

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
hocam ben de i3 10100f ve gtx 1650 li sistemimi yaklaşık 7 bine tam istediğim şekilde topladım. aynı özellıklerde hazır sistem alma fırsatım olmuştu ama kasayı sepete ekleyince içime sinmeyeceğini fark ettim. zaten zaman içinde temel donanımları satıp sistemimi güncelleyebilirim de. tabii ki fiyat konusunda süper indirimli sistemlerle kıyaslamayın topladığınız sistemi. bkz. buradaki hocalarımız çıkacak sistemin fiyatını daha da düşürebilmek için firmalarla neler neler konuşuyorlardır diye tahmin ediyorum.  ben sistemini çok beğendim. emin ol kendi el emeğinin verdiği mutluluk hiçbir şeyde yok :)

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Cermenbey' Alıntı:
OceanLaB' Alıntı:
https://www.youtube.com/watch?v=cyRqn8nGhjY
Yeni yayınladım videoyu , adım adım tüm montaj aşamaları var inceleyebilirsiniz , bir sorunuz olursa yardımcı olurum. 
Sisteme gelince bileşenler ve fiyat da gayet iyi. Hiç düşünmeyin böyle şeyleri , ayrıca emeğiniz olacağı için de ekstra değerli olacak sizin için sisteminiz. Keyifli forumlar.

KS

Cermenbey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
193

BatuhanKLC' Alıntı:
Cermenbey' Alıntı:
https://www.youtube.com/watch?v=cyRqn8nGhjY
Yeni yayınladım videoyu , adım adım tüm montaj aşamaları var inceleyebilirsiniz , bir sorunuz olursa yardımcı olurum. 
Sisteme gelince bileşenler ve fiyat da gayet iyi. Hiç düşünmeyin böyle şeyleri , ayrıca emeğiniz olacağı için de ekstra değerli olacak sizin için sisteminiz. Keyifli forumlar.

Teşekkür Ediyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri