Öneri Sistemim Hakkında Tartışalım Buyrun

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
Öncelikle Merhabalar Arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere sistem topladım. Herşey dahil bir hesaplama yapayım dedim.

Asus Tuf 4070 Tİ OC 12 GB
Ryzen 7700X
MSI Pro B650M-A Wi-Fi II
Kingston Fury RGB 16x2 6000 MHz DDR5
Antec HCG 1000 Watt 80 Gold+ PSU
Kingston 1 TB M2 SSD 7300/6000
Arctic Liquid Freezer II 360 mm RGB
MSI Velox 100P Airflow
Asus Tuf VG27AQZ
Asus Tuf H3
Everest KMX-99 Gaming Usb Kablolu Klavye Mouse

62.500 TL Tutmuş toplam.

Sistemi toplarken elimde 2-3 gün kullanılmış ve sistemden söktüğüm ekipmanlarda oldu. Onlar yukardaki hesaba dahil değil. İhtiyacı olan varsa onları da fazla kaybım olmayacak şekilde isteyene verebilirim. Şuan için bana zararı yok. Yedekte duruyor malzemeler.

Yedekte olan malzemeler,

1) MSI MAGCORE LIQUID 240 MM V2 BEYAZ
2) GAMDIAS HELIOS M1 850 WATT 80+ BRONZE PSU

Malzemelere tek tek baktığımda piyasada en uygun olan yerlerden tedarik etmeye çalıştım genellikle toptancılar ile dolar üzerinden alımları yaptım. Piyasaya baktığımda malzemeler ucuza gelmiş oldu. Evet sistemi kaliteli topladığımı düşünüyorum. Ancak kaliteyi düşürüp daha iyisi de olabilirdi. Sistemi artık topladım. Bu saatten sonra yapacak bir şey kalmadı. Sistemde tek içime sinmeyen kasam oldu. Cooler Master TD500 mesh kasa çok istiyordum ama psu suz satış yapan bir yer bulamadım. Benim kasada Sıvı soğutucunun montajını yapınca arcticin radyatörünü bilen bilir baya kalın ve borularıda baya büyük. Bu yüzden ön taraftan bir adet fan iptal etmek zorunda kaldım. Sizce bu bütçeye seçimlerim doğru mu ?

Siz değerli arkadaşlarımın yorumunu merak ediyorum.

Mehmet02

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
hocam kaliteyi düşürsek daha iyisi olabilirdi ama siz kaliteyi yüksek tutmayı tercih etmişsiniz hayırlı olsun

ama bence bu kadar pahalı malzemeler seçmeye gerek yoktu

KS

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
Açıkçası sistemi toplarken bende öyle düşündüm ancak kaliteden ödün vermek istemedim. Grafik kartını çok uyguna aldım. Geri ödemeden faydalandım. 21.300 tl civarına gelmiş oldu. Psuyu gaming gecesinden aldım. Sıvı soğutucu olarak arctic tercih ettim doğru mu yanlış mı bimiyorum. Gelgelelim şuan sistemde takılı da değil :( garantiye yolladım. RGB leri arızaya geçti. PSU kargoda.

Pahalı olarak diyebilceğimiz ramler ve ssd olabilir. Başka nereden kısabilirdik ?

Yada siz olsaydınız nasıl bir sistem toplardınız ?

Mehmet02

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
Açıkçası sistemi toplarken bende öyle düşündüm ancak kaliteden ödün vermek istemedim. Grafik kartını çok uyguna aldım. Geri ödemeden faydalandım. 21.300 tl civarına gelmiş oldu. Psuyu gaming gecesinden aldım. Sıvı soğutucu olarak arctic tercih ettim doğru mu yanlış mı bimiyorum. Gelgelelim şuan sistemde takılı da değil :( garantiye yolladım. RGB leri arızaya geçti. PSU kargoda.

Pahalı olarak diyebilceğimiz ramler ve ssd olabilir. Başka nereden kısabilirdik ?

Yada siz olsaydınız nasıl bir sistem toplardınız ?
hocam sisteminiz gayet güzel ben olsam birazcık kaliteden ödün vererek 4080 veya amd 7900xtx toplardım

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Kötü diyemem ama bu kadar abartı parça yerine bu fiyata 4080 felan alınabilirdi bence

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri