- Tepki
- 6
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
i3-13100F işlemci RTX 4060 grafik kartını besler beslemesine de, arka plan uygulamaları işlemciye ekstra yük bindireceği için oyunda anlık droplar yaşama ihtimalin var.Merhaba arkadaşlar böyle bir sistem aldım sizce nasıl işlemcim ve ssd'im düşük kalıyor ilerde işlemciyi r5 5600x alıp yanınada sıvı soğutma takviyelemek istiyorum ssdyide yükselticem tabiki sizin fikriniz nedir işlemci olarak 13400f te olabilirdi ama o çok pahalı. Birde 13100f işlemci 4060a darboğaz yapmaz diye biliyorum sizce?![]()
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyasıwww.itopya.com
Nolur bana işlemciyi i5- 12400F yaptım deMerhaba arkadaşlar böyle bir sistem aldım sizce nasıl işlemcim ve ssd'im düşük kalıyor ilerde işlemciyi r5 5600x alıp yanınada sıvı soğutma takviyelemek istiyorum ssdyide yükselticem tabiki sizin fikriniz nedir işlemci olarak 13400f te olabilirdi ama o çok pahalı. Birde 13100f işlemci 4060a darboğaz yapmaz diye biliyorum sizce?![]()
Maalesef dostum bütçem kısıtlıydı bu şekilde aldımNolur bana işlemciyi i5- 12400F yaptım de
Anladım teşekkürler dostum yakın zamanda yükseltmeye çalışçam işlemciyi.i3-13100F işlemci RTX 4060 grafik kartını besler beslemesine de, arka plan uygulamaları işlemciye ekstra yük bindireceği için oyunda anlık droplar yaşama ihtimalin var.
Bi sonic nükler patlaması nasıl birşey bilir misinMaalesef dostum bütçem kısıtlıydı bu şekilde aldım
Anladım teşekkürler dostum yakın zamanda yükseltmeye çalışçam işlemciyi.
işlemciyi yükselt i7-i9 13.nesil yapmaya çalış kanka bide depolamayı yükselt günümüzdeki oyunlar baya ağır GB istiyor bunun dışında sistem müq hayırlı olsun güle güle kullanMaalesef dostum bütçem kısıtlıydı bu şekilde aldım
Anladım teşekkürler dostum yakın zamanda yükseltmeye çalışçam işlemciyi.
Anladım dostum dediklerini düşüncem bütçem olduğunda eyvallah sağolBi sonic nükler patlaması nasıl birşey bilir misinşaka yapıyorum güle güle kullan
işlemciyi yükselt i7-i9 13.nesil yapmaya çalış kanka bide depolamayı yükselt günümüzdeki oyunlar baya ağır GB istiyor bunun dışında sistem müq hayırlı olsun güle güle kullan
Rica ederim kanka tekrardan Hayırlı olsnAnladım dostum dediklerini düşüncem bütçem olduğunda eyvallah sağol
Eyvallah çok sağolRica ederim kanka tekrardan Hayırlı olsn
İ7 19 13.nesil almaya gerek yok bence. Çok pahalı olur. İ5 12400F, İ5 13400F de darboğaz yapmaz.Bi sonic nükler patlaması nasıl birşey bilir misinşaka yapıyorum güle güle kullan
işlemciyi yükselt i7-i9 13.nesil yapmaya çalış kanka bide depolamayı yükselt günümüzdeki oyunlar baya ağır GB istiyor bunun dışında sistem müq hayırlı olsun güle güle kullan
Evet 12400f yada 13400f düşünüyorum zaten r5 5600de olabilirİ7 19 13.nesil almaya gerek yok bence. Çok pahalı olur. İ5 12400F, İ5 13400F de darboğaz yapmaz.
işlemci bence yeterli. i5 e gecmen ıyı olur fakat aradakı fıyat farkına değecek bır yukselıs olmayacak. bence işlemcin dursun işlemcine fp bır hava soğutma al stabil 60 70 derecelerde olsun ısısı. onun dısında 1tb ssd al. toplamda sana malıyetı 2-2.5 bin TL tutar dedıklerımın.Merhaba arkadaşlar böyle bir sistem aldım sizce nasıl işlemcim ve ssd'im düşük kalıyor ilerde işlemciyi r5 5600x alıp yanınada sıvı soğutma takviyelemek istiyorum ssdyide yükselticem tabiki sizin fikriniz nedir işlemci olarak 13400f te olabilirdi ama o çok pahalı. Birde 13100f işlemci 4060a darboğaz yapmaz diye biliyorum sizce?![]()
İşlemciden yana performans düşüklüğü yaşamazsam dediklerini yapabilirim kafama yattı ama işlemciye yönelik performansta azalma yaşarsam 5600x işlemci almamı önerirmisinişlemci bence yeterli. i5 e gecmen ıyı olur fakat aradakı fıyat farkına değecek bır yukselıs olmayacak. bence işlemcin dursun işlemcine fp bır hava soğutma al stabil 60 70 derecelerde olsun ısısı. onun dısında 1tb ssd al. toplamda sana malıyetı 2-2.5 bin TL tutar dedıklerımın.
onu da önermem anakart değiştirceksin duzgun bır sıvı veya hava soğutma alman gerekecek. bunları da goz onunde bulundurmak lazım. geçsen tabii iyi olur fakat harcadıgın parya karsılık alacağın performans artısı dengeli gelmiyor bana.İşlemciden yana performans düşüklüğü yaşamazsam dediklerini yapabilirim kafama yattı ama işlemciye yönelik performansta azalma yaşarsam 5600x işlemci almamı önerirmisin
AMD işlemci almak için anakartını da değiştirmen gerekir. Anakartın intel destekliyor. İ5 12400F e geçebilirsin yükseltmeyi düşünüyorsan. Veya 13400Fİşlemciden yana performans düşüklüğü yaşamazsam dediklerini yapabilirim kafama yattı ama işlemciye yönelik performansta azalma yaşarsam 5600x işlemci almamı önerirmisin
Tamamdır teşekkürlerAMD işlemci almak için anakartını da değiştirmen gerekir. Anakartın intel destekliyor. İ5 12400F e geçebilirsin yükseltmeyi düşünüyorsan. Veya 13400F
17k dostumHayırlı olsun, fiyatı göremedim ne kadara geldi?
Haklısınonu da önermem anakart değiştirceksin duzgun bır sıvı veya hava soğutma alman gerekecek. bunları da goz onunde bulundurmak lazım. geçsen tabii iyi olur fakat harcadıgın parya karsılık alacağın performans artısı dengeli gelmiyor bana.