Sistemim İçin İşlemci Soğutucu Ve SSD Önerisi

erennns

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar sistemim için SSD ve işlemci soğutucu önerir misiniz? Çok pahalı olmasın, kolay kurulum yapabileceğim beni uzun süre idare edecek bir SSD ve soğutma önerisi yaparsanız sevinirim. İşlemci soğutucu hakkında pek fikrim yok ama SSD 1TB-2TB arası olursa iyi olur.
Anakart: ASUS Prime H610M-K ARGB.
İşlemci: Intel Core i5-14400F
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070 Super.
RAM: 16 GB vengena.
M.2 SSD: Kioxia Exceria G2 SSD(500GB)
kasa : powerboost pb-p801ab

benim baktıklarım :https://www.sinerji.gen.tr/deepcool...00p-amd-uyumlu-sivi-sogutucu-p-44015?v=1.23.2

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Anakart: ASUS Prime H610M-K
anakart 2.5 inch SATA SSD mi düşünüyorsunuz?

Toplamda 1 x M.2 yuvası ve 4 x SATA 6 Gb/s bağlantı noktası desteklenir
Intel® H610 Yonga Seti

M.2 yuvası (Anahtar M), tip 2242/2260/2280 (PCIe 3.0 x4 modunu destekler)
4 x SATA 6 Gb/s bağlantı noktası

M.2 yuvası dolu değilse M.2 SSD bakılabilir.

KULE tipi soğutucu bloğu için, kasa desteğine bakmak lazım.
powerboost pb-p801ab
Sanıyorum bu; siz tekrar bir kontrol edersiniz!

Max. CPU Cooler Yüksekliği: 160mm
Hava sğutucukarda buna göre gidersiniz.

Çekirdek i5-14400 (F)10 (6P + 4E) / 1665148

Temel frekanslarda ısı dağılımı, W (TDP/PBP): 65W
Turbo modu frekanslarında maksimum ısı salınımı, W (MTP) : 148W

148W Teorik olarak avsiye edilen, bu değerin 1.5-2 katı ssoğtma gücü WATT değeri plarak.

Şu ayarda bir soğutucu rahat rahat yeterli gelecektir:
Dimension:L124 mm x W52 mm x H154 mm--------------6mm ile kurtarıyor.

KS

erennns

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakart: ASUS Prime H610M-K
anakart 2.5 inch SATA SSD mi düşünüyorsunuz?

Toplamda 1 x M.2 yuvası ve 4 x SATA 6 Gb/s bağlantı noktası desteklenir
Intel® H610 Yonga Seti

M.2 yuvası (Anahtar M), tip 2242/2260/2280 (PCIe 3.0 x4 modunu destekler)
4 x SATA 6 Gb/s bağlantı noktası

M.2 yuvası dolu değilse M.2 SSD bakılabilir.

KULE tipi soğutucu bloğu için, kasa desteğine bakmak lazım.
powerboost pb-p801ab
Sanıyorum bu; siz tekrar bir kontrol edersiniz!

Max. CPU Cooler Yüksekliği: 160mm
Hava sğutucukarda buna göre gidersiniz.

Çekirdek i5-14400 (F)10 (6P + 4E) / 1665148

Temel frekanslarda ısı dağılımı, W (TDP/PBP): 65W
Turbo modu frekanslarında maksimum ısı salınımı, W (MTP) : 148W

148W Teorik olarak avsiye edilen, bu değerin 1.5-2 katı ssoğtma gücü WATT değeri plarak.

Şu ayarda bir soğutucu rahat rahat yeterli gelecektir:
Dimension:L124 mm x W52 mm x H154 mm--------------6mm ile kurtarıyor.

anladım hocam suğutucu olarak sizin önerdiğiniz yeterliyse onu alırım yukarıda dedıgınız gibi m2 slotu dolu suanda 500gb m2ssd var suan o yüzden sata ssd almak istiyorum 500gb boşa çıkacak yoksa işletim sistemi vs kurmayacagım zaten direkt oyunları kurmak için alıcam çok fazla performans farkı yaşar mıyım sata ssd de bir arkadaşta https://www.gaming.gen.tr/urun/4076...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ bunu önermişti o zaman bu gereksiz mi olur bu işlemci için

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Eğer ileride İntel K serileri, İ7İ İ9 serileri bunların K, KF serilerine geçmeyi düşünmüyorsanız

İntel Core i5-14400F için tekli kule tipi hava soğutma yeterli olacaktır.
Biraz da kasa havalandırmasını düzenlersiniz. temizlik, kablo yönetimi vs.

''500gb m2ssd var suan o yüzden sata ssd almak istiyorum 500gb boşa çıkacak yoksa işletim sistemi vs kurmayacagım zaten direkt oyunları kurmak için alıcam çok fazla performans farkı yaşar mıyım sata ssd de''

Bu alacağınız ikincil SSD bu durumda mecburen 2.5 inch SATA olacak. HDD mekanik te olabilir de zamanı arttık yavaş yavaş geçiyor. HIZI çok daha düşüktür. Sadece fiyat avantajı olabilir bir miktar
Bunlarda SATA ssd, hız 500-550 civarıdır. Zaten depolama için kullancağınız için farkı kolay kolay hisstemezsiniz.

Biraz bakınayım şöyle 2.5 inch SSD için f/p olarak uygunlardan yazmaya çalışacağım.

-----------------------------------------------------------------------------------------

2.5 inch SATA DRAMSIZ modellere bakayım diye düşünüyorum önce, bir miktar fiyat avantıjı olaur DRAM lılara göre.
Bunlarda ciddi bir avantaj göremedim tabi elle tutulur. yarı yolda bırakmayacak modellerde...

---------------------------------------------------------------------------------

Şu şekilde de gidebilirsiniz m.2 ssd lerle aralarında ciddi bir fiyat farkı yok.
Eldeki 500GB lık çıkarırsınız. Hadi 1TB olsa kalsın diyeceği ama sonıçta DRAM lı hızlı bir 2TB lık bir M.2 SSD iiçin düşünülebilir.

Kingston KC3000 2TB bir miktar indirimde Amazon Prime için düşünülebilir. İleriye dönük olur.
5490 TL

Son düzenleme:
KS

erennns

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Eğer ileride İntel K serileri, İ7İ İ9 serileri bunların K, KF serilerine geçmeyi düşünmüyorsanız

İntel Core i5-14400F için tekli kule tipi hava soğutma yeterli olacaktır.
Biraz da kasa havalandırmasını düzenlersiniz. temizlik, kablo yönetimi vs.

''500gb m2ssd var suan o yüzden sata ssd almak istiyorum 500gb boşa çıkacak yoksa işletim sistemi vs kurmayacagım zaten direkt oyunları kurmak için alıcam çok fazla performans farkı yaşar mıyım sata ssd de''

Bu alacağınız ikincil SSD bu durumda mecburen 2.5 inch SATA olacak. HDD mekanik te olabilir de zamanı arttık yavaş yavaş geçiyor. HIZI çok daha düşüktür. Sadece fiyat avantajı olabilir bir miktar
Bunlarda SATA ssd, hız 500-550 civarıdır. Zaten depolama için kullancağınız için farkı kolay kolay hisstemezsiniz.

Biraz bakınayım şöyle 2.5 inch SSD için f/p olarak uygunlardan yazmaya çalışacağım.

-----------------------------------------------------------------------------------------

2.5 inch SATA DRAMSIZ modellere bakayım diye düşünüyorum önce, bir miktar fiyat avantıjı olaur DRAM lılara göre.
Bunlarda ciddi bir avantaj göremedim tabi elle tutulur. yarı yolda bırakmayacak modellerde...

---------------------------------------------------------------------------------

Şu şekilde de gidebilirsiniz m.2 ssd lerle aralarında ciddi bir fiyat farkı yok.
Eldeki 500GB lık çıkarırsınız. Hadi 1TB olsa kalsın diyeceği ama sonıçta DRAM lı hızlı bir 2TB lık bir M.2 SSD iiçin düşünülebilir.

Kingston KC3000 2TB bir miktar indirimde Amazon Prime için düşünülebilir. İleriye dönük olur.
5490 TL

m2 ssd ile sata ssd bana oyunda fps düşüşü yapar mı arasındaki fark nedir tam olarak

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Oyun ilk açılış, set.up dedikleri yüklemede teorik olarak, o da hız farkından dolayı, kağıt üzerinde çok, çok az fark olur.
Pratikte bunu anlamazsınız bile,

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri