Soru Sistemim Iyimi

Bilalcnt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İşlemci
Amd ryzen 5 5600x 3.7GHz 32MB 6 çekirdek Am4 7nm
Ekran Kartı
Msı GeForce 4060 ventus 2X black 8gb OC GDDR6 Dlls3
Arkadaşlar hayatımda ilk kez sistem topladım henüz mobtaj aşamasında elime ulaşmadı sizce problem yaşarmıyım

Anakart:MSI A520M-A pro 4600MHz ddr4
Ram: Lexar 16gb(2.8) Thor 3200MHz
SSD:KIOXIA 1TB EXCERIA PLUS G3(5000mb okuma/3900mb yazma)
İşlemci soğutucu:FSP NC3 12cm ARGB 4 bakır borulu hava soğutucu
Power supply: Bitfenix C20 600W 80+ 3.0 Mesh ATX

Son düzenleme:

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
782
Arkadaşlar hayatımda ilk kez sistem topladım henüz mobtaj aşamasında elime ulaşmadı sizce problem yaşarmıyım

Anakart:MSI A530M-A pro 4600MHz ddr4
hayırlı olsun 1080 orta-yüksek grafiklerde piyasadaki her oyunu oynarsınız. 19-22bin arasında bir fiyata aldıysanız normal bir sistem.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
676

Anakart:MSI A530M-A pro 4600MHz ddr4
Anakart 520m dicektiniz sanırım.

Şimdi iyi kötü demek için hedefin ne oldugu ve fiyatın bilinmesi gerekli. Bunları belirtirseniz herkes daha kolay yorum yapabilir

KS

Bilalcnt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Oyunlarda herhangi bir donma kasma yaşarmıyım yada ısınma problemleri yaşarmıyım kasanın içinde 4 adet fan var 3 ü önde biri arkada egzoz işlemci soğutucu ekledim bunlara ek olarak 1 adet yetermi 180 hz monitörde rahat rahat hikayeli oyun yada cs valo oynatırmı bana
Anakar 520m dicektiniz sanırım.

Şimdi iyi kötü demek için hedefin ne oldugu ve fiyatın bilinmesi gerekli. Bunları belirtirseniz herkes daha kolay yorum yapabilir

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
676
Oyunlarda herhangi bir donma kasma yaşarmıyım yada ısınma problemleri yaşarmıyım kasanın içinde 4 adet fan var 3 ü önde biri arkada egzoz işlemci soğutucu ekledim bunlara ek olarak 1 adet yetermi 180 hz monitörde rahat rahat hikayeli oyun yada cs valo oynatırmı bana
1080p oyunculukta donma kasma yapmaz arkadaşında dediği gibi orta-yüksekte rahat rahat her oyunu oynarsınız. Fakat 35k bütçe bu sistem için çok çok fazla. 35k ile alabilekleriniz içinde 4070,5060ti,4060ti+7500fli ddr5 li sistemler mevcut.

KS

Bilalcnt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
1080p oyunculukta donma kasma yapmaz arkadaşında dediği gibi orta-yüksekte rahat rahat her oyunu oynarsınız. Fakat 35k bütçe bu sistem için çok çok fazla. 35k ile alabilekleriniz içinde 4070,5060ti,4060ti+7500fli ddr5 li sistemler mevcut.
Sanırım hepsini itopyadan topladığım için bu şekilde pahalı tuttu

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
676
KS

Bilalcnt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
676
Peki bir bilgisayar parçası alırken markasımı daha önemli performansımı
bilgisayar parçaları aynı performansıda öyle çok büyük bir fark olmaz 4060 4060 dır mesela overclock ile 5fps farkeder. Gerikalan şeyler ufak detaylar.

KS

Bilalcnt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
bilgisayar parçaları aynı performansıda öyle çok büyük bir fark olmaz 4060 4060 dır mesela overclock ile 5fps farkeder. Gerikalan şeyler ufak detaylar.
Yani benim msı almamın hiçbir artısı yokmu herhangi bir markayla arasında bayağı bir fiyat farkı vardı ben msı tercih ettim

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
676
Yani benim msı almamın hiçbir artısı yokmu herhangi bir markayla arasında bayağı bir fiyat farkı vardı ben msı tercih ettim
msi ventus modeli msi ın en düşük modeli.

Marka olarak düşünülünce genelde tercih edilenler orta seviye için
Oyun sistemleri için kafi modeller
Asus tuf gaming
Msi gaming x trio
gigabyte gaming oc

En alt modeller
Asus dual
Msi ventus
gigabyte eagle/windforce

Şow modelleri
Asus strix
Msi suprim x
Gigabyte Aorus

Fiyatları, sogutmaları farklı. ama bu benzer kategoridekilerin sogutması birbiriyle aynı. (Sadece kendi içinde sıralama olabilir mesela asusun dual modeli msi ventustan daha iyi bir sogutma veriyor.) Bunları içinde youtubede birçok video var bakabilirsin.

Fps olarak benzer. Sogutma olarak en alt modeller ile en üst arasında 10-20 dereceye varan farklar olabilir.

Hangi markanın hangi modeline kıyasla seçtiğine göre değişir. Ama giriş modeli oldugu için msi garanti kısmı veya markası dışında pek bir +sı yok.

Tabi forumdaki diğer arkadaşlarında görüşlerini göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim. Ayrıca direk googleyede yazabilirsin en basit tabirle mesela asus dual alınırmı veya msi ventus alınırmı vs..

Veya almadan bütçe ve fiyat için şu sistem alınırmı u bukadar edermi bütçem bu kadar ne almalıyım gibi araştırmanızı tavsiye ederim her zaman

KS

Bilalcnt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
msi ventus modeli msi ın en düşük modeli.

Marka olarak düşünülünce genelde tercih edilenler orta seviye için
Oyun sistemleri için kafi modeller
Asus tuf gaming
Msi gaming x trio
gigabyte gaming oc

En alt modeller
Asus dual
Msi ventus
gigabyte eagle/windforce

Şow modelleri
Asus strix
Msi suprim x
Gigabyte Aorus

Fiyatları, sogutmaları farklı. ama bu benzer kategoridekilerin sogutması birbiriyle aynı. (Sadece kendi içinde sıralama olabilir mesela asusun dual modeli msi ventustan daha iyi bir sogutma veriyor.) Bunları içinde youtubede birçok video var bakabilirsin.

Fps olarak benzer. Sogutma olarak en alt modeller ile en üst arasında 10-20 dereceye varan farklar olabilir.

Hangi markanın hangi modeline kıyasla seçtiğine göre değişir. Ama giriş modeli oldugu için msi garanti kısmı veya markası dışında pek bir +sı yok.

Tabi forumdaki diğer arkadaşlarında görüşlerini göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim. Ayrıca direk googleyede yazabilirsin en basit tabirle mesela asus dual alınırmı veya msi ventus alınırmı vs..
Anladım teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
782
Fiyat olarak kazıklanmışım o zaman 35bin civarına aldım
aslında alışveriş yaparken karşılaştırma sitelerinden aldığınız ürünlere ve bu ürünlerin muadillerine bakıp alsaydınız dediğim fiyatlara da hazır sistem bulurdunuz veya parça parça toplardınız bilgisayarı. biraz daha bilinçli tüketici olmakta fayda var. eminim parayı kolay kazanmamışsınızdır. edebiliyorsanız iptal etmenizi öneririm.

KS

Bilalcnt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
aslında alışveriş yaparken karşılaştırma sitelerinden aldığınız ürünlere ve bu ürünlerin muadillerine bakıp alsaydınız dediğim fiyatlara da hazır sistem bulurdunuz veya parça parça toplardınız bilgisayarı. biraz daha bilinçli tüketici olmakta fayda var. eminim parayı kolay kazanmamışsınızdır. edebiliyorsanız iptal etmenizi öneririm.
Ne yazıkki iptal edemiyorum ama çok anlamadığım için arkadaşlarıma danıştım 4060 ekran kartı olsun ve itopyadan al dediler gittim ordan beraber topladık yetkili birisiyle işte monitör kulaklık klavye mouse dahil 47 bin ödedim

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
782
Ne yazıkki iptal edemiyorum ama çok anlamadığım için arkadaşlarıma danıştım 4060 ekran kartı olsun ve itopyadan al dediler gittim ordan beraber topladık yetkili birisiyle işte monitör kulaklık klavye mouse dahil 47 bin ödedim
olmuşla ölmüşe care yok sağlık olsun dıyelım. bundan sonrasında bir şey almak istediginizde isterseniz foruma danışabilirsiniz. birçok konuda tecrübeli ve bilgi sahibi insan mevcut seve seve yardımcı oluruz. yeni sisteminizi iyi günlerde kullanın :)

KS

Bilalcnt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
olmuşla ölmüşe care yok sağlık olsun dıyelım. bundan sonrasında bir şey almak istediginizde isterseniz foruma danışabilirsiniz. birçok konuda tecrübeli ve bilgi sahibi insan mevcut seve seve yardımcı oluruz. yeni sisteminizi iyi günlerde kullanın :)
Teşekkür ederim keşke bu forumu pc yi toplamadan önce görseydim 🥲

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
782
Teşekkür ederim keşke bu forumu pc yi toplamadan önce görseydim 🥲
sağlık olsun sıkmayın canınızı forumda pc dışında da çokça konu başlığı mevcut bir göz gezdirin derim belki yarıdma ihtiyac duyulna baska bir konuda sizin de yardımınız dokunur insanlara veya sohbet konularında vakit gecirebilirsiniz :)

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
782
Merhaba sistemimi 2020'en beri kullanıyorum sistemim
Gpu:1050 Tİ 4 GB Cpu:R3 1200 Ram:8gb 3200 mhz (nedenini bilmiyorum 1500 den yukarıya çekemedim) Anakart:A320 m a pro
sistemim artık yetersiz gelıyor oyunları cok düşük fps-grafiklerde oynuyorum yeni sistem almak için imkanım yok yapabileceğim yükseltmeler nelerdir tavsiyelerinizi beklerim GTA5 CS2 ETS2 gibi oynular oynuyorum diğerlerini istesemde açmıyor saygılar.
kendinize ayrı konu acarsanız yardımcı oluruz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri