Soru Sistemim Ne Kadar Eder?

Çima

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D
Ekran Kartı
RTX 3080
Merhaba arkadaşlar.

Anakart,İşlemci ve Ramleri 2 hafta önce aldım ve hepsi garantili.
Bu sistemi kaça koysam acaba?

İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D Tray
İşlemci Soğutucu: Snowman X6 tek fan.
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 3080 8GB
Anakart: MSI MB B650 GAMING PLUS WIFI
Ram: G.Skill 32GB(2x16) Flare X5 5600mhz CL36
SSD: Samsung 870 EVO 1 TB
2.SSD: Kioxia Exceria 500 GB
Kasa: NZXT H510 Flow
Güç Kaynağı: Corsair TX-750M 750W

Son düzenleme:

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,271
Sisteminiz oldukça dengeli ve güçlü bir oyun/performans sistemidir. Özellikle yeni alınmış ve garantili olan bileşenler (anakart, işlemci, RAM) sistemin ikinci el değerini artırır.

Sistem toplu halde temiz, detaylı fotoğraflarla, “2 haftalık garantili bileşenler var” vurgusuyla ₺39.000 – 40.000 bandında ilana koyman mantıklı.

KS

Çima

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Sisteminiz oldukça dengeli ve güçlü bir oyun/performans sistemidir. Özellikle yeni alınmış ve garantili olan bileşenler (anakart, işlemci, RAM) sistemin ikinci el değerini artırır.

Sistem toplu halde temiz, detaylı fotoğraflarla, “2 haftalık garantili bileşenler var” vurgusuyla ₺39.000 – 40.000 bandında ilana koyman mantıklı.
Sistemimde tek eksi işlemci fanı. Normalde iyi fan vardı Artic freezer esports ama bu işlemciye uyduramadı bilgisayarcı ve elindekini bana sattı.

Sercan SIPÇIKOĞLU

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba bilgisayar bileşenleri dolar kur bazlı geldiği için parçaları birbirine denk getirmek uyguna bulmak ve deneyimlemek zor oluyor. Bu nedenle çoğu kullanıcı ya hazır sistem desktop pc, laptop vs alıyor ya da güvendiği 2. el sistem alıyor.
Senin sistemin için benim gördüğüm 2 eksik var birinci belirtilen gibi işlemci fanı 2. power suplly tam yükte powerlar her zaman düzgün güç vermeye biliyor. Isıda zaten şu aralar en büyük sorun. Yaptığım iş gereği windows 11 de 32 gb ram daha rahat hareket ediyor, mantıklı bir tercih yapılmış, işlemci anakart garantili ürün fakat ram için başıma gelen bir durumu iletmemde fayda var. Daha önce gskill 6400 mhz 1.32 v ram kullanıyordum ve bir süre sonra sistemde sorun yaratmaya başladı. ram testlerden ve sınamalardan geçiyor ama normal kullanımda mavi ekran verdiriyordu bu nedenle 6600 mhz 1.40v ile çalışan corsairler e geçtim sorun düzeldi gskill ramlari her işlemci ile kullanmak sorun olabilir.
Senin sistemin fiyatına gelir isek ekran kartı kullanım süresine göre pazarlıklı 50.000 TL gibi bir fiyat verilebilir. Eş değer ve yeni sistem toplamak sadece anakart işlemci ram olarak 30000 bandına geliyor monitör klavye gb aksesuar ve yan ürünler de verilecek ise güzel iş olabilir. Sadece kasa olarak satılacak ise 45000 tl pazarlıklı olabilir. Bu devirde her alıcı pazarlık yapar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri