Sistemim sürekli reset atıyor

Can35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar merhaba konuyu doğru yere mi. Açtım bilmiyorum. Ama saatlerdir uğraşıyorum ve aşırı sinir küpü oldum çözüm bulamadım daha dün sabah 4.30 a kadar pc ile valorant oynuyordum dün akşam üstü 7 de de pc yi açayım dedim ve pc daha ekran. Gelmeden resetlenmeye başladı ekran kartı fanı da her resette hızla dönüyor du sonra bi ekran geldi bişeyler oldu birisi format önerdi tam bölümleri sildim ve geri Windows kuramadım tam 2. Yüklemede pc reset atıyor tekrardan 60 a 70 e gelince ama bu reset olayı biosta olmuyor 30 dk durdu kapanmadı ama biostan çıkınca pc sürekli reset atmakla meşgul sistemi sıfır parçalar ile upgrade ettim 2 3 hafta oldu olmadı ramlerde sorun yok tek tek taktım m2 ssd yerine hdd taktım aynı devam anakart değiştirdim yine aynı sistem şu
Ryzen 5 5500 sıfır
B450m s2h sıfır sayılır
8x2 16 gb team T-force rgb 3200 mhz sıfır
Crucial p5 500gb m2 ssd sıfır
Asus Dual Evo Rtx 2060 sıfır
Corsair spec delta rgb 550w 8 aylık

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Arkadaşlar merhaba konuyu doğru yere mi. Açtım bilmiyorum. Ama saatlerdir uğraşıyorum ve aşırı sinir küpü oldum çözüm bulamadım daha dün sabah 4.30 a kadar pc ile valorant oynuyordum dün akşam üstü 7 de de pc yi açayım dedim ve pc daha ekran. Gelmeden resetlenmeye başladı ekran kartı fanı da her resette hızla dönüyor du sonra bi ekran geldi bişeyler oldu birisi format önerdi tam bölümleri sildim ve geri Windows kuramadım tam 2. Yüklemede pc reset atıyor tekrardan 60 a 70 e gelince ama bu reset olayı biosta olmuyor 30 dk durdu kapanmadı ama biostan çıkınca pc sürekli reset atmakla meşgul sistemi sıfır parçalar ile upgrade ettim 2 3 hafta oldu olmadı ramlerde sorun yok tek tek taktım m2 ssd yerine hdd taktım aynı devam anakart değiştirdim yine aynı sistem şu
Ryzen 5 5500 sıfır
B450m s2h sıfır sayılır
8x2 16 gb team T-force rgb 3200 mhz sıfır
Crucial p5 500gb m2 ssd sıfır
Asus Dual Evo Rtx 2060 sıfır
Corsair spec delta rgb 550w 8 aylık

Konuyu Yanlış Yere Açılmış Olsun Sorun Yok Yönetici Ekibi Görürse Zaten Düzenleme Yaparlar Kardeşim..

PSU Tam Oturmamış Olabilir Kardeşim Veya RAM ' leri Bir Kontrol Etmeni Öneririm Sana .

Bilgisayar Çok Isındığı İçinde Kendini Reset Atıyor' Da Olabilir Hava Çıkışlarını Kontrol Edin Lütfen..

KS

Can35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Konuyu Yanlış Yere Açılmış Olsun Sorun Yok Yönetici Ekibi Görürse Zaten Düzenleme Yaparlar Kardeşim..

PSU Tam Oturmamış Olabilir Kardeşim Veya RAM ' leri Bir Kontrol Etmeni Öneririm Sana .

Bilgisayar Çok Isındığı İçinde Kendini Reset Atıyor' Da Olabilir Hava Çıkışlarını Kontrol Edin Lütfen..
Hocam herşeyi denedim düzelmedi uzay montaj kuruluydu kasadan sökmüştüm psu tam oturtuldu ramleri tek tek taktım denedim dueduk yere oldu zaten sabah ezanına kadar akşamda 7 gibi açtım pc cortlamis ti

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Uzay montajda acaba bir kısa devre veya statik elektrik olmuş olabilir mi ? Bios pilini çıkarıp bilgisayar priz dışındayken güç tuşuna ara ara basın ve birkaç kez basılı tutun. Bios pilini takmadan önce 10-15 dk aralığında bekleyin ve dediğim işlemleri tekrarlayın. Kablolarda veya slotlarda bir temassızlık var mı kontrol edin.
Psu'dan yana bir problem görünmüyor gücü yeterli gibi.

KS

Can35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Uzay montajda acaba bir kısa devre veya statik elektrik olmuş olabilir mi ? Bios pilini çıkarıp bilgisayar priz dışındayken güç tuşuna ara ara basın ve birkaç kez basılı tutun. Bios pilini takmadan önce 10-15 dk aralığında bekleyin ve dediğim işlemleri tekrarlayın. Kablolarda veya slotlarda bir temassızlık var mı kontrol edin.
Psu'dan yana bir problem görünmüyor gücü yeterli gibi.
Alakası yok hocam kasanın içindeydi sistem bu sorun ortaya çıkınca dışarı aldım

ibrahimunaLife

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
348
Selamlar,
Bilgisayar kapandıktan sonra işlemcinin sıcaklığını kontrol eder misin ? Fan tam oturmadığı zamanlarda bu şekilde sorun oluşabiliyor.

KS

Can35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Selamlar,
Bilgisayar kapandıktan sonra işlemcinin sıcaklığını kontrol eder misin ? Fan tam oturmadığı zamanlarda bu şekilde sorun oluşabiliyor.
47 derece hocam 45 47 arası fan tam oturdu eminim zaten 2 3 hafta pc SORUNSUZ çalışıyor du daha düne kadar

KS

Can35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İşlemciden olabilir mi acaba clock yazan düşük geldi bana

Ekli dosyalar

• 20220906_195055.jpg
    20220906_195055.jpg
    248.9 KB · Görüntüleme: 335
KS

Can35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Up up arkadaşlar yardımcı olabilecek yokmu

ibrahimunaLife

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
348
Selamlar,

Yaptığın işlemler;
1. Tüm parçaları tek tek kontrol ederek bağlantılarını sağladın,
2. BIOS'u sıfırladın,
3. BIOS ekranında pc'de herhangi bir sorun olmuyor,
4. Format atmak istediğinde sistem kapanıyor,
5. İşletim sistemi olmadığı için masaüstü de gelmiyor.

Doğru özetlemiş ve anlamış mıyım ?

KS

Can35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Selamlar,

Yaptığın işlemler;
2. BIOS'u sıfırladın,

Evet hocam tam olarak böyle ve şuan bios dışında çalışmıyor pc biostan çıkıyorum taak yine reset atıp biosa atıyor usb yi takıyorum gigabyte yazısı geliyor ve az kalıyor yine reset atıyor ve biosa

KS

Can35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Selamlar,

Yaptığın işlemler;
2. BIOS'u sıfırladın,

Ve f12 bastığımda boot menüyü açmıyor pc ama diğer her tuş çalışıyor bastığımda

ibrahimunaLife

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
348
Sorun muhtemelen işlem PSU kaynaklı olabilir. Güç yetersiz olduğu için bağlı tüm donanımları çalıştıramıyordur. Bu sorun bios'da bir sorun teşkil etmez. Bilgisayarın çalışması için gerekli olan minimum ekipmanı takarak deneyebilir misiniz. Örneğin 2 tane hdd vardır bir tanesini takın 2 tane ram vardır 1 tanesini takın. Bu şekilde minimum'a indirgeyin. USB bellek kulaklık vs donanımları çıkartın.

KS

Can35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Sorun muhtemelen işlem PSU kaynaklı olabilir. Güç yetersiz olduğu için bağlı tüm donanımları çalıştıramıyordur. Bu sorun bios'da bir sorun teşkil etmez. Bilgisayarın çalışması için gerekli olan minimum ekipmanı takarak deneyebilir misiniz. Örneğin 2 tane hdd vardır bir tanesini takın 2 tane ram vardır 1 tanesini takın. Bu şekilde minimum'a indirgeyin. USB bellek kulaklık vs donanımları çıkartın.
Hocam az önce format bölümlerin olduğu kısma kadar geldim normalde m2 ssd yi okurdu şuan okumadı baya bir bekledim öyle geldi format kısmı

KS

Can35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Ekli dosyalar

• 20220907_164931.jpg
    20220907_164931.jpg
    236.8 KB · Görüntüleme: 144
  • 16625586419358431980843061350402.jpg
    16625586419358431980843061350402.jpg