Yardım Sistemimde Fps Çakılması Yaşıyorum Yardım Edebilecek Varmı?

vashstmp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemim :
Asus TUF Gaming VG249Q1A 165hz
ASUS PRIME B450M-K II AMD B450 Soket AM4 DDR4 4400MHz (O.C.) M.2 mATX Anakart
2X CORSAIR 8GB Vengeance Siyah DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit Ram
FRISBY FC-9315G 600W 80 PLUS Bronze 120mm RGB Fanlı Mid-Tower Gaming Kasa
ASUS GeForce DUAL-RTX3060-O12G-V2 12GB GDDR6 192Bit NVIDIA Ekran Kartı
AMD Ryzen 5 5600 Soket AM4 Wraith Stealth 3.5GHz 32MB 65W 7nm İşlemci
WD Green 480GB Nvme SN350 SSD WDS480G2G0C 2400MB/s-1650MB/s
Thermalright Burst Assassin 120 TL-C12C 120mm

Windows 10 kullanıyorum
SSD 300gb boş yerim var
kablonun doğru takıldığına eminim 2-3 kere tak çıkar yaptım
driverlerim düzgün kurulu hepsini kendim manuel kurdum
bios güncel expo açık resize bar açık(kapalı olarak denedim)

"Valorant ve Hogwarts Legacy'deki sorunum sadece bir ayar değişikliğiyle ilgili değil; bilgisayarıma 2-3 kez format atmama rağmen hâlâ aynı sorunları yaşamaya devam ediyorum. Valorant oynarken FPS değerim aniden 10 ila 80 arasına düşüyor, faremde bariz bir ağırlaşma hissi oluşuyor ve oyun tamamen kasıyor. CapFrameX ile aldığım performans kaydında ise 'shooting error' (atış hatası/sapması) grafiğinde ciddi dalgalanmalar görünüyor. Bu arada sistemimin sıcaklık değerleri normal, yani bilgisayarım soğuk çalışıyor."

Son düzenleme:

VeV

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
22
selamlar hocam :)
sırasıyla bir kaç soru soracağım müsadenle;
depolama alanın nasıl dolu mu boş mu kaç gb boşluğun var özellikle C dosyasında.
Kabloların doğru takıldığından emin misin? bazı arkadaşlar display veya hdmi portu anakarta takıyor o sebeple sormak istedim.
Dirverların düzgün kurulu olduğundan emin misin? özellikle chipset driver.
biosun güncel ve biosta expo açık mı? gene biosta resize bar açık mı?
şunları msi afterburner programından kontrol edebilirsin.
Oyun sırasında işlemci ve ekran kartı kullanım yüzdeleri kaç oluyor?
fps düşerken gpu kullanımı da düşüyor mu? diğer kablolar montajı sorunsuz takıldığından emin olursanız whea hatası gibi son durumlara bakılabilir veya güç kaynağından şüphe edebiliriz.

galip

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
95
fps düşürdüğü kanıtlandı msi afterburner ın güç kaynağını kontrol etmende fayda var özellikle +12 v kanalında dalgalanma varsa durum kaçınılmaz bu kadar çok çabalayan biri termal macunu atlamamıştır sanırım sistemi kullanacaksan anakart ı b550 veya x570 ile değiştir anakart yetersizliğinden değil sisteme yük bindiğinde fazların yanındaki bobinler ses yapabilir

VeV

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
22
fps düşürdüğü kanıtlandı msi afterburner ın güç kaynağını kontrol etmende fayda var özellikle +12 v kanalında dalgalanma varsa durum kaçınılmaz bu kadar çok çabalayan biri termal macunu atlamamıştır sanırım sistemi kullanacaksan anakart ı b550 veya x570 ile değiştir anakart yetersizliğinden değil sisteme yük bindiğinde fazların yanındaki bobinler ses yapabilir
msi afterburner'ın fps düşürdüğünü biliyorum da sorun teşhisi için şuan lazım. hw info64 desem o programa geçince voltaj ve yük değişecek zaten onunda logları ile uğraşmasından kolay olur msi afterburner sonra da siler. o yüzden msi afterburner dedim. 12v kanalında dediğin gibi sorun varsa zaten psu değişmek gerek o son teşhis. termal macunla alakalı bir şey yazmadım çünkü kendisi zaten sıcaklık değerlerin normal pc soğuk çalışıyor dedi.

KS

vashstmp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
selamlar hocam :)
sırasıyla bir kaç soru soracağım müsadenle;
depolama alanın nasıl dolu mu boş mu kaç gb boşluğun var özellikle C dosyasında.
Kabloların doğru takıldığından emin misin? bazı arkadaşlar display veya hdmi portu anakarta takıyor o sebeple sormak istedim.
Dirverların düzgün kurulu olduğundan emin misin? özellikle chipset driver.
biosun güncel ve biosta expo açık mı? gene biosta resize bar açık mı?
şunları msi afterburner programından kontrol edebilirsin.
Oyun sırasında işlemci ve ekran kartı kullanım yüzdeleri kaç oluyor?
fps düşerken gpu kullanımı da düşüyor mu? diğer kablolar montajı sorunsuz takıldığından emin olursanız whea hatası gibi son durumlara

Ekli dosyalar

• 3.png
    3.png
    77.3 KB · Görüntüleme: 4
  • image.png
    image.png
    512.7 KB · Görüntüleme: 4
  • image2.png
    image2.png
    551.6 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:

VeV

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
22
Hocam fpsi 180 veya 165 e alıp öyle bir dene olmazsa biosta ram profili değişiyorsa bir onu dene. Olmadı ram profili seçmeden. Ram profilsiz bir dene. Driverları Ddu programı ile güvenli modda silip tekrar yükleyebilirsin.
Olay Görüntüleyici’nde WHEA Logger / nvlddmkm / Kernel-Power hatası var mı bak.
NVIDIA Reflex açık + boost kapalı/açık ayrı ayrı dene.
Bir de varsa başka bir PSU ile deneyebilirsen harika olur.
Bir de herhangi bir undervolt veya overclock yaptın mı?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri