SİSTEMİMDE SON RÖTUŞLAR ve DİKEY EKRAN KARTI TUTUCU

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
  1. KASA ---> Aerocool Nighthawk Duo Argb 2 X 20Cm 1 X 12Cm Fan Siyah Atx Kasa
  2. ANAKART ---> MSI MAG B460M PRO-VDH WIFI
  3. İŞLEMCİ ---> Intel I5 10600
  4. GPU ---> Palit RTX3070 GAMEROCK 8GB 256Bit GDDR6
  5. RAM ---> Corsair 16GB(2x8GB) DDR4 3000MHz CL15
  6. SSD ---> James Donkey JD1000PRO 1TB 3400MB-3000MB/sn NVMe M.2 PCI-E SSD Disk
  7. PSU ---> Aerocool Aero Bronze 750W 80+ Bronze
  8. SOĞUTMA ---> SilverStone AR12-RGB
  9. MONİTÖR ---> Monster Aryond A32 V1.1 165 Hz 1 Ms
  10. KULAKLIK ---> James Donkey 008 7.1 Surround
  11. MASA ---> Xrocg Gaming Gator M-172
  12. KOLTUK ---> Rampage KL-R88 3D

Uğur hocam sizin büyük katkınızla böyle bir sistem topladık. Yorumlarınızı bekliyorum.

Birinci sorum; bu kasaya ekran kartını dikey şekilde takabilir miyim? Cevap evet ise kasaya uyan bir aparat tavsiyesi rica ediyorum fiyat olarak en uygun olabilecek, çünkü bu gpu yu kasada gösteremezsek yazık olacak.

İkinci sorum; sistemde hoşunuza gitmeyen sıkıntı doğurabilecek bir yer var mı?

Üçüncü sorum; montaj ile alakalı, kablo bağlantılarında sıkıntı yaşamadan montajlayabileceğim sade bir anlatım paylaşabilir misiniz?

Son olarak; montajı tamamladıktan sonra yapmam gereken bios ayarları nelerdir, direk makineye yüklenmeden önce sistemde her şeyin stabil çalıştığını test edebilmek adına neler yapmalıyım?

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SSD modelini bu SanDisk Ultra M.2 1TB - 956 TL ürün ile değiştirin. Kalitesiz bir marka seçmişsiniz üstelik birde pahalı.

Ekran kartını yine kaliteli ama biraz daha uygun fiyatlı Inno3d RTX3070 ICHILL x4 - 6.670 TL bu kart ile değiştirin.

Kasada dikey ekran kartı desteği yok. Eğer o desteği istiyorsanız Aerocool Atomic 1x20cm + 1x12cm ARGB Fan - 510 TL bu kasayı alabilirsiniz. Ekran kartı sorunsuz sığıyor sorun yok. 34.7cm uzunluğuna kadar ekran kartı desteği var ki bu önerdiğim kart 30cm uzunluğunda içiniz rahat olsun yani.

Soğutmayı bence Cooler Master MasterLiquid ML120L V2 RGB Sıvı Soğutucu - 519 TL bu ürün ile değiştirin.

Koltuk seçiminizi xDrive bu markanın ürünlerinden birisi ile değiştirin derim. 15 'li filan alabilirsiniz 1.275 TL fiyatında indirimde.

Sizin bu 5 bileşen için harcadığınız para 10.450 TL yapıyor. Benim önerimde daha iyi seçimler ile 9.900 TL yapıyor. 

Birde masayı bence bir marangoza yaptırın derim. Daha büyük işlevsel bir masa yaptırabilirsiniz daha ucuza.

Birde bence kulaklık seçiminizi değiştirin.

1. MSI DS502 - 499 TL
  2. Cougar Immersa Ti - 508 TL
  3. Xiaomi 1More H1005 Triple Driver - 549 TL
Bu 3 üründen birisi ile değiştirin derim. Ben 3 numara veya 2 numarayı seçerdim.

KS

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
SSD modelini bu SanDisk Ultra M.2 1TB - 956 TL ürün ile değiştirin. Kalitesiz bir marka seçmişsiniz üstelik birde pahalı.

Ekran kartını yine kaliteli ama biraz daha uygun fiyatlı Inno3d RTX3070 ICHILL x4 - 6.670 TL bu kart ile değiştirin.

Kasada dikey ekran kartı desteği yok. Eğer o desteği istiyorsanız Aerocool Atomic 1x20cm + 1x12cm ARGB Fan - 510 TL bu kasayı alabilirsiniz. Ekran kartı sorunsuz sığıyor sorun yok. 34.7cm uzunluğuna kadar ekran kartı desteği var ki bu önerdiğim kart 30cm uzunluğunda içiniz rahat olsun yani.

Soğutmayı bence Cooler Master MasterLiquid ML120L V2 RGB Sıvı Soğutucu - 519 TL bu ürün ile değiştirin.

Koltuk seçiminizi xDrive bu markanın ürünlerinden birisi ile değiştirin derim. 15 'li filan alabilirsiniz 1.275 TL fiyatında indirimde.

Sizin bu 5 bileşen için harcadığınız para 10.450 TL yapıyor. Benim önerimde daha iyi seçimler ile 9.900 TL yapıyor. 

Birde masayı bence bir marangoza yaptırın derim. Daha büyük işlevsel bir masa yaptırabilirsiniz daha ucuza.

1. MSI DS502 - 499 TL
Bu 3 üründen birisi ile değiştirin derim. Ben 3 numara veya 2 numarayı seçerdim.

Uğur hocam bu ürünlerin hepsini temin ettik ve teslim aldık şuan bir tek ram kargolanmadı onu bekliyoruz. ekran kartını, soğutucuyu ve kasayı sizin önerdiğiniz ürünler olarak aldım :D
koltuğa gelirsek o koltuğu 900 TL ye aldım ben. Sıvı soğutucuya gerek yok bu sizin işinizi misliyle görür demiştiniz.

Diğer sorularımı da tecrübelerinizle cevaplayabilirseniz memnun olurum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Son rötuşlar demişsiniz bu kelimenin anlamı henüz karar verilmedi üzerinde çalışıyor anlamında o yüzden size öneri yaptım.

Ben James Donkey SSD kimseye önermem o benim seçimim değil.

Ben koltuk önerisi ve masa önerisi yapmadım oda ayrı bir durum o sizin kararınız ki 900 TL ye aldıysanız sorun yok fiyat güzel. 

Ayrıca genel olarak size önerdiğim ürünlerde bir sorun yok sadece size önerdiğim zamanda olan indirimler ve fiyatlar ile bu gün baktıklarım farklı o yüzden değişimler önerdim ki son rötuşlar dediğiniz için önerimi bu şekilde yaptım. Yoksa bir problem yok James Donkey SSD hariç.

Montaj için sistem toplama videolarına bakabilirsiniz. PC Hocası YouTube kanalı dahil pek çok kanal var montaj videosu yayınlayan.

Sistem kurulunca BIOS üzerinden sadece XMP yani RAM frekansını yükseltme işlemini yapacaksınız o kadar. Birde BIOS sürümünüzü kontrol edin eğer eski bir sürüm ise güncelleyin.

KS

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Son rötuşlar demişsiniz bu kelimenin anlamı henüz karar verilmedi üzerinde çalışıyor anlamında o yüzden size öneri yaptım.

Ben James Donkey SSD kimseye önermem o benim seçimim değil.

Ben koltuk önerisi ve masa önerisi yapmadım oda ayrı bir durum o sizin kararınız ki 900 TL ye aldıysanız sorun yok fiyat güzel. 

Ayrıca genel olarak size önerdiğim ürünlerde bir sorun yok sadece size önerdiğim zamanda olan indirimler ve fiyatlar ile bu gün baktıklarım farklı o yüzden değişimler önerdim ki son rötuşlar dediğiniz için önerimi bu şekilde yaptım. Yoksa bir problem yok James Donkey SSD hariç.

James Donkey ssd yi yorumlarına ve incelemelerine bakarak okuma yazma hızlarının daha yüksek olması sebebiyle tercih ettim. Sizin önerilerden ssd ve ram seceneklerini değiştirdim sadece. masa ve koltuğu paylaşma sebebimde böyle bir proje kurdum takımın parçalarıydı onları da paylaşmak istedim.

tglclk' Alıntı:
  1. KASA ---> Aerocool Nighthawk Duo Argb 2 X 20Cm 1 X 12Cm Fan Siyah Atx Kasa
  2. ANAKART ---> MSI MAG B460M PRO-VDH WIFI
  3. İŞLEMCİ ---> Intel I5 10600
  4. GPU ---> Palit RTX3070 GAMEROCK 8GB 256Bit GDDR6
  5. RAM ---> Corsair 16GB(2x8GB) DDR4 3000MHz CL15
  6. SSD ---> James Donkey JD1000PRO 1TB 3400MB-3000MB/sn NVMe M.2 PCI-E SSD Disk
  7. PSU ---> Aerocool Aero Bronze 750W 80+ Bronze
  8. SOĞUTMA ---> SilverStone AR12-RGB
  9. MONİTÖR ---> Monster Aryond A32 V1.1 165 Hz 1 Ms
  10. KULAKLIK ---> James Donkey 008 7.1 Surround
  11. MASA ---> Xrocg Gaming Gator M-172
  12. KOLTUK ---> Rampage KL-R88 3D

Uğur hocam sizin büyük katkınızla böyle bir sistem topladık. Yorumlarınızı bekliyorum.

Birinci sorum; bu kasaya ekran kartını dikey şekilde takabilir miyim? Cevap evet ise kasaya uyan bir aparat tavsiyesi rica ediyorum fiyat olarak en uygun olabilecek, çünkü bu gpu yu kasada gösteremezsek yazık olacak.

İkinci sorum; sistemde hoşunuza gitmeyen sıkıntı doğurabilecek bir yer var mı?

Üçüncü sorum; montaj ile alakalı, kablo bağlantılarında sıkıntı yaşamadan montajlayabileceğim sade bir anlatım paylaşabilir misiniz?

Son olarak; montajı tamamladıktan sonra yapmam gereken bios ayarları nelerdir, direk makineye yüklenmeden önce sistemde her şeyin stabil çalıştığını test edebilmek adına neler yapmalıyım?

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Üçüncü ve son soru hakkında yardımcı olabilir misiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistem stabilitesini test etmek için. OCCT yazılımını kullanabilirsiniz. CPU, GPU ve PSU testlerini barındırıyor. Ayrıca performansınızı ölçmek için Passmark Performans Test aracından Tests/CPU/All ve Tests/3D/All testleri yaparak aldığınız puanı Passmark adresinden kontrol edebilirsiniz. Örnek olarak 10600 bu link Passmark çok çekirdek ve tek çekirdek punanını gösteriyor işlemcinin. Sizin işlemcinizin aldığı puan bu puana yakın değerlerde olmalı yukarısı olursa ne ala ama çok büyük fark ile aşağısı olmamalı. Örnek olarak 1000 puan fark olamaz. GeForce RTX 3070 buda RTX 3070 kartı için ortalama puan linki ki yine bu puana yakın değerler almanız gerek.

KS

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sistem stabilitesini test etmek için. OCCT yazılımını kullanabilirsiniz. CPU, GPU ve PSU testlerini barındırıyor. Ayrıca performansınızı ölçmek için Passmark Performans Test aracından Tests/CPU/All ve Tests/3D/All testleri yaparak aldığınız puanı Passmark adresinden kontrol edebilirsiniz. Örnek olarak 10600 bu link Passmark çok çekirdek ve tek çekirdek punanını gösteriyor işlemcinin. Sizin işlemcinizin aldığı puan bu puana yakın değerlerde olmalı yukarısı olursa ne ala ama çok büyük fark ile aşağısı olmamalı. Örnek olarak 1000 puan fark olamaz. GeForce RTX 3070 buda RTX 3070 kartı için ortalama puan linki ki yine bu puana yakın değerler almanız gerek.

Bahsettiğiniz şekilde belli bir orandan fazla ekşi yönde puan farkı olursa ne yapmak gerekir. Sorun nedir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Büyük fark olursa sorun pek çok şey olabilir. Anakart yetersiz güç akımı, düşük RAM frekansı veya direkt arızalı ürün vs. olabilir. Duruma göre bakarız onlara siz önce testleri yapın.

KS

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam peki ram ile alakalı; 32 gb'ye yükseltmek istiyorum, 2x8gb ramim var aynı modelden 2x8gb daha mı almalıyım yoksa 2x16 alıp 2x8lere veda mı etmeliyim. 4 slot 8gb kullanmakla 2 slot 16 gb kullanmak arasında artı ve eksiler nelerdir?

Anakartımın max desteklediği 2933Mhz, ramleri 3000Mhz tercih ediyoruz biostan frekans ayarı yaparken 3000Mhz olarak mı 2933Mhz olarak mı ayarlamalıyım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aynı kitten bir bellek daha alabilirsiniz sorun yok. 8GB veya 16GB modül fark etmez aynı şekilde tepki gösterirler performans olarak. Anakartınız DUAL Channel yani çift kanal bellek destekliyor sayısı 2 adet olması yeterli performans kazanımının aktif olması için. 4 adet bile yapsanız bir şey fark etmez en fazla 2 bellek varken oluşan performans artışını elde edersiniz.

2933MHz bellekler piyasada yok olanlarda çok yüksek fiyatlılar. 3000MHz tercih edebilirsiniz. Anakart onu 2933MHz olarak günceller ki olmaması düşük ihtimal ama olmazsa bile size 1-2 ayar gösteririm 2933MHz hıza alırsınız sorun yok.

KS

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

1. MSI DS502 - 499 TL

hocam şurada kasada dikey ekran kartı desteği yok demişsiniz, harici vertical holder aparatıyla da mı dikey kullanamayız bu kasada ekran kartını?

KS

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Hiçbir şekilde kasada destek yok. Aparat bağlanabilmesi içinde desteğinin olması gerekir ama dediğim gibi yok.

Cooler Master MCA-U000R-KFVK01 Dikey Ekran Kartı Tutucu Kiti V2

Şu ürün 7 pci slotu olan her kasaya uyumlu deniyor, şöyle bir ibare var ürün açıklamasında;
Tüm Standart ATX Kasalar İle Uyumlu

Yeni tasarıma sahip dikey ekran kartı tutucu kiti, en az 7 kullanılabilir PCI yuvasına sahip tüm kasa modelleri ile uyumludur.

bende bu ürünle bu kasaya montajını yapamaz mıyım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bakın size söyledim hala ısrar ediyorsunuz. Link attığınız ürün sadece kasanın arka PCI hatlarının demonte olabildiği ürünler için geçerli bir ürün. Sizin kasanız o bölgede sabit bir bölüme sahip yani mümkün değil bu tarz bir ürün ile dikey ekran kartı desteği kazandırmanız. Olabilseydi zaten size ürün önerisini ben yapardım.

KS

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam şimdi kasayı topladım. Bios ekranından biosu en son sürüme güncelledim. Ancak ne yaptımsa bir türlü ram frekansını 2666Mhz yukarısına yükseltemedim.

Anakart - - -  msi b460m pro vdh wifi

RAM - - -   Corsair vengeance pro rgb 2x8 3000Mhz CL15

ne yapmam lazım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
XMP ile denediğinizden emin misiniz? Eğer XMP işe yaramıyorsa manuel OC ile CL değerleri sırasıyla 15-17-17-35 olacak şekilde 2933MHz hıza 1.35V voltaj vererek kendiniz OC yapın. İşe yaramaz ise i5 serisinin bellek bant genişliği sınırına takılıyor olabilir ki zaten 2666MHz hızında kalabilir. Arada öyle bir ah vah edecek FPS farkı olmuyor zaten INTEL de.

KS

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam olmuşken tam olsun. manuel nasıl yapabilirim. yardımcı olun halledeyim şu işi kafa beyin kalmadı bugün bu iş yüzünden :D

DRAM Frequency kısmında max seçilebilen DDR4-2666 (20x100.00x1.33) yazıyor. Bu Mhz değeri üzerinde başka seçenek yok. Ama videolarda milletin bioslarda bir sürü frekans değeri çıkıyor seçilebilecek.

KS

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bana facebook üzerinden ulaşın BIOS 'unuza hızlıca bir bakalım. Buradan uzun sürer bu işlem.

Hocam facebook üzerinden mesaj attım. Müsait olunca ilgilenirseniz sevinirim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri