Sistemimi Yeniliyeceğim Bu Sistemden Diğer Sisteme Geçmek Mantıklı Mı

Claretredblack

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şuanki Sistemim

GPU : RX 460 OEM
CPU : R5 2600
PSU : FSP Hydro K500 80plus Bronze 500W
SSD : Samsung Evo 860
RAM : Corsair 8GB 3000MHz x1 Ram
ANAKART : B450M S2H Anakart
KASA : Dark Diamond PRO MESH 

Yeni Kurmayı Planladığım Sistem

GPU : Sapphire Pulse RX 6600
CPU : R5 2600
PSU : FSP Hydro K500 80plus Bronze 500W
SSD : Samsung Evo 860
RAM : Corsair 8GB 3000MHz x2 RAM
ANAKART : B450M S2H Anakart
KASA : Dark Diamond PRO MESH 

Yani kısaca ekran kartı ile bir tane daha 8 GB RAM almayı planlıyorum . Kurmayı planladığım sistem çok fazla darboğaz veya performans düşüşü yaratırmı yaratırsa ne kadar yaratır ve Önceki sistemden buna geçmem aradaki farkı bana hissettirir mi . Genellikle League of Legends , CSGO , Valorant gibi oyunlar oynuyorum ama sistemi değiştirip Hikayeli oyunlara başlamak istiyorum 

Monitör : AOC C24g1 144hz FreeSync ''

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Cvp: Sistemimi Yeniliyeceğim Bu Sistemden Diğer Sisteme Geçmek Mantıklı Mı

RX6600 ile R5 2600 ikilisinde bir miktar darboğaz yaşanabilir fakat 1660 super gibi kartlar almaktansa 6 k bütçe ile 6600 gibi kartlar almak çok daha mantıklı . Yaşayacağın darboğaz kötü bir şey değil , işlemcinin ekran kartını besleyememesi , işlemcini güncellersen ilerde sorun ortadan kalkar. Darboğaz bir sorun gibi lanse ediliyor, darboğaz sorun değildir. Sistem güzel olur , tavsiyem 1 adet yerine 2 adet kaliteli çipli ram alıp oc yapıp darboğazı minimuma indirmen . 
1 adet corsair'e 600-700 vercekken 1100 verip en az yüzde 9 daha performanslı bir sistem oluşturacak olabilirsiniz. Her halukarda aradaki farkı hissedersiniz.  Keyifli forumlar.

KS

Claretredblack

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Sistemimi Yeniliyeceğim Bu Sistemden Diğer Sisteme Geçmek Mantıklı Mı

BatuhanKLC' Alıntı:
RX6600 ile R5 2600 ikilisinde bir miktar darboğaz yaşanabilir fakat 1660 super gibi kartlar almaktansa 6 k bütçe ile 6600 gibi kartlar almak çok daha mantıklı . Yaşayacağın darboğaz kötü bir şey değil , işlemcinin ekran kartını besleyememesi , işlemcini güncellersen ilerde sorun ortadan kalkar. Darboğaz bir sorun gibi lanse ediliyor, darboğaz sorun değildir. Sistem güzel olur , tavsiyem 1 adet yerine 2 adet kaliteli çipli ram alıp oc yapıp darboğazı minimuma indirmen . 
1 adet corsair'e 600-700 vercekken 1100 verip en az yüzde 9 daha performanslı bir sistem oluşturacak olabilirsiniz. Her halukarda aradaki farkı hissedersiniz.  Keyifli forumlar.

Tamamdır Tavsiyeniz için teşekkür ederim

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
RE: Cvp: Sistemimi Yeniliyeceğim Bu Sistemden Diğer Sisteme Geçmek Mantıklı Mı

Claretredblack' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:
Rica ederim dostum keyifli forumlar.
Tamamdır Tavsiyeniz için teşekkür ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri