Sistemlerin anakartları hakkında

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Arkadaşlar size çok soru soruyorum ama açıkçası 24k paraverdiğim için benim için en iyi olanını almak istiyorum o yüzden kusura bakmayın

şimdi 1. sistem ve 2.sistem sistemler bunlar şimdi kararsız kaldığım yönleri aktarmak istiyorum

açıkçası ryzenli olan sistemi daha çok istiyorum çünkü ekran kartı ve kasa çok hoşuma gitti
ikinci sistem yani intelli sistemi niye tercih etmek istemediğimi aktarayım kasa ssd ve ekran kartı rog olmadığı için,
şimdi intelli olan sistemin anakartı pcle 4.0 ekran kartıda 4.0 bu yüzden performans artışı yaşanacağını düşünüyorum
ryzenli sistemde anakart pcle3.0 ve ekran kartı 4.0 bu yüzden biraz daha düşük performans yaşanacağını düşünüyorum intelli sisteme göre sorularım şunlar:
1- ryzenli sistem ile intelli sistem arasındaki performans farkı ne kadar olur?
2- ryzenli sistemi alırsam kafam rahat edermi sıkıntı çekermiyim işte mesela darboğaz vs (yukarıda dediğim gibi ryzenli sistem çok içime sindi ama performans farkları var işte sorularımı cevaplarsanız sevinirim teşekkürler)

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
işlemci yönünde 12400f bir tık daha performanslı
ryzenli sistemde giriş seviyesi anakart mevcut
intelde b660 anakart daha güçlü olarak ve ilerde işlemci yükseltmesi konusunda 13. nesille de destek vereceğini biliyoruz.
şahsen intel tercih edilir.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Önceki konuda da söylemiştim. Ryzen sistemde sorun yok darboğaz falan olmaz ama İntel daha iyi. 12400F alın. Aradaki fark hikayeli oyunlarda 5-10 FPS olabilir ama FPS oyunlarında fark fazla olur.

KS

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
işlemci yönünde 12400f bir tık daha performanslı
ryzenli sistemde giriş seviyesi anakart mevcut
intelde b660 anakart daha güçlü olarak ve ilerde işlemci yükseltmesi konusunda 13. nesille de destek vereceğini biliyoruz.
şahsen intel tercih edilir.
hocam ryzeni tercih edersem çok performans farkı olur mu? olmazsa onu tercih edicem ekran kartı ve kasası çok hoşuma gidiyor ayrıca ryzendeki ekran kartı frekans vs bi tık daha iyi intele göre şahsen onun arayı kapatacığını düşünüyorum

KS

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Önceki konuda da söylemiştim. Ryzen sistemde sorun yok darboğaz falan olmaz ama İntel daha iyi. 12400F alın. Aradaki fark hikayeli oyunlarda 5-10 FPS olabilir ama FPS oyunlarında fark fazla olur.
fazla oyun oynayan birisi değilim sanallaştırma vs ile çok işim olucak

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
hocam ryzeni tercih edersem çok performans farkı olur mu? olmazsa onu tercih edicem ekran kartı ve kasası çok hoşuma gidiyor ayrıca ryzendeki ekran kartı frekans vs bi tık daha iyi intele göre şahsen onun arayı kapatacığını düşünüyorum
%5-10a kadar performans farkı olur diye düşünüyorum ki bence 12400f rakibi 5600 bile değildir 5600x dir. ayrıca konuya ekran kartı frekansı veya kasa hoş diye bakmamanız lazım. ortada bir performans farkı ve intel kısmında güncel ileri dönüklük var. intel alınır.

KS

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
%5-10a kadar performans farkı olur diye düşünüyorum ki bence 12400f rakibi 5600 bile değildir 5600x dir. ayrıca konuya ekran kartı frekansı veya kasa hoş diye bakmamanız lazım. ortada bir performans farkı ve intel kısmında güncel ileri dönüklük var.
hocam siz kasanızdan memnunmusunuz dış kasa olarak soru soruyorum dar diyorlarda biraz ve egzoz fanı rgb değilmiş doğrumu?

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Eğer ileride bütçenizi biriktirirseniz AMD sistem alınabilir Anakart UPG,SSD UPG yapabilirsiniz daha sonrası içinse İşlemci olarak AMD RYZEN 7 5800X3D alırsın cillop gibi bir sistem olur.

KS

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Eğer ileride bütçenizi biriktirirseniz AMD sistem alınabilir Anakart UPG,SSD UPG yapabilirsiniz daha sonrası içinse İşlemci olarak AMD RYZEN 7 5800X3D alırsın cillop gibi bir sistem olur.
ama intel alırsam sadece kasayı upg yaparım

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
hocam siz kasanızdan memnunmusunuz dış kasa olarak soru soruyorum dar diyorlarda biraz ve egzoz fanı rgb değilmiş doğrumu?
memnunum hava akışı güzel. bana dar gibi gelmedi açıkcası evet egzoz fanı rgb değil.

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
benim gibi günlük kullanıcılar için yeterli olduğunu düşünüyorum. Evet dramı yok. performans olarak CrystalDiskMark testine göre 3250-2300 veriyor. normalde vaat edilen 3500-2300'dür.
boş da sıcaklık değeri de 52derece bir tık fazla ısınıyor diyebilirim.

KS

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
benim gibi günlük kullanıcılar için yeterli olduğunu düşünüyorum. Evet dramı yok. performans olarak CrystalDiskMark testine göre 3250-2300 veriyor. normalde vaat edilen 3500-2300'dür.
boş da sıcaklık değeri de 52derece bir tık fazla ısınıyor diyebilirim.
valla hocam açıkçası çok kararsızım rog strix ve gt501 kasa çok istiyorum ryzenliyi alsam kafam rahat edermi acaba

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
tercih sizin ben durumu özetledim. yine de ilerde upgrade ederim diyorsanız çağdaş hocanın önerisi gibi de yapabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri