Sistemsel sorunlar...

Vasto Lorde ON

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar dün toplamış olduğum bilgisayarım'da başıma hiç olmayacak şeyler denk geldi yardımcı olması açısından aşşadğıda kullandığım ilgili sistem bileşenlerini yazıyorum sorunum şöyle bilgisayarı topladım montajını yaptım ilk defa yapıyorum gözümden kaçan bir şey olabilir sistemde sadece nvme ssd kullandım anakarta monteledim sadece başka bir işlem yapmadım sata girişi vs. bağlamadım sıra geldi cpu güç girişine 4+4 psu cpu kablosu ve anakartım'da da 8 slot olduğu için bir sorun olmaz dedim ama oldu şekiller uymadı ve 4+4 olarak takamadım bunun yerine ayırıp sadece +4 şeklinde 8 pinlik anakarta taktım ayrıca anakart üzerinde bulunan ve kasa da olması gereken usb 1 usb 2 slotu kablosu kasa'da çıkmadı sadece önde 2 adet bulunan usb 3.0 portu  kablosu bağlı çift kablo olarak vardı ve bunu taktım bilgisayarı başlattım çalıştı fakat ekrana görüntü gelmedi bunun yanı sıra ne fan çalıştı ne de usb 3.0 portuna taktığım mouse ve klavye bilgisayara reset atmak için reset tuşuna bastım ancak o da reset atmadı çok dikkat ederek taktım bir hata olmaması lazım ne reset tuşuna basınca reset atıyor nede güç tuşuna basınca pc kendini kapatıyor sadece çalıştırabiliyorum sonrasında kapatmak için psu on of yapıyorum acil yardım moralim çok bozuldu
Xpg invader mid tower case 
Gigabyte b450m sh2 (V2) 1 değil
Samsung evo 970 nvme ssd
işlemci ryzen 5 2600x
xfx rx 580
sharkoon 650+80 psu 
corsair 2x8 ram

KS

Vasto Lorde ON

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: ACİL YARDIM

Tekrar merhaba saat 4:36 sorunu hallettim son bir kez daha dedim ve güç düğmesine bastım pc açılmadı hepten moral bozuldu ve biraz bekleyip tekrar bastım busefer pc çalıştı bios'dan yüklemeleri yaptım ilk denemelerimde başta çalışıp ekrana görüntü gelmediği bilgisayarı tekrar başlatmak istedim ama sadece power tuşu çalışıyordu bende yapıcak bir şey olmadığı için 2 3 kere psu da on of yapıp pc kapattım şimdi ilk defa ekrana goruntu gelip açildiğinda ise ekran kartindan biraz ilginç bir ses geldiğini keşfettim disk sürünmesi gibi ssss ara ara geliyor sürekli değil acaba zarar mı verdim sisteme ? Son olarak kasa içi fanların bağlantisini yapamadim bunlari nereye bağlayıp çalıştırmak gerekiyor acaba 2 adet stok fan var o kadar baktım ama giriş yeri göremedim sadece kendine bağlayabiliyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorunu çözdünüz mü çözmediniz mi? Çoook uzun anlatmışsınız insan okurken başını kaçırıyor :) Eğer çözdüyseniz şuan ki sorununuz nedir onu kısa ve net olarak anlatırsanız iyi olur.

KS

Vasto Lorde ON

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet kusura bakmayın ipin ucunu kaçırdım :) şimdi sistem çalışıyor tek sorum anakart cpu pin yeri 8 pin psu kablosu uymadigi için ayırıp +4 taktim sadece bir sorun olur mu ileriye dönük zararlı mı bu yaptığım bilgilendirirseniz sevirim sağolun

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Nasıl yani? PSU 'larda çok eski bir ürün değilse 8 pin CPU kablosu olur ve bu kablo standarttır yani uymaması imkansız. Sizin anakartınızda 8 pin SPU güç girişi var ve PSU 'nuzda 4+4 şeklinde 8 pin bir kablo var. Bu 4+4 kabloyu yan yana çetiğini denk getirip birleştirip 8 pin olarak takacaksınız hepsi bu. Eğer 4 pin olarak çalıştırıyorsanız şuan sisteminizdeki işlemci RAM ve diğer anakarta bağlı Fan vs. gibi bileşenler tam gücünü alamayacaktır ki buda sistemin verimsiz çalışmasına sebep olur. Yani 4+4 kabloyu olduğu gibi takın sisteme.

KS

Vasto Lorde ON

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kesinlikle herkes bu söylediğinizi söyledi ancak şekiller ayni değil çok zorladım ayni şekilli olan hemen oturdu diğeri oturmuyor anakart'da kare var ama elimde olan psu guç kablosu kare değil 4 tanesi de farkli ayrıca  cpu güç kablosu sadece işlemciye güç vermiyor mu ? ben sistem çalışmasın'da bir sorun görmedim ve yaşamadım 4 tane yeterli olur 650w psu var zaten diyenler çok oldu psu değiş diyenler'de oldu ama anakart yenj çıktığı için belki standart uretmemişler diye duşundum her türlü de saçma başka site de benimle ayni sorunu yaşayan birini buldum tam olarak aynı girişlerimiz ona da 4 taneyi bağla demişlerdi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CPU güç kablosu sadece sisteme güç veriyor ben sadece o kablonun eksik olduğunu okumadım atlamışım orasını. CPU frekansınız yüksek seviyelere çıkamayabilir ve tekli çekirdek çoklu çekirdek performansınız düşebilir bu eksik bağlantı neticesinde. Size tavsiyem durumu Gigabyte ve Sharkoon markasına bildirin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri