Sıvı Soğutma Düzgün Soğutmuyor

EnesYavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarım arızalanmıştı ve garantiye yolladım. İşlemcim Ryzen 5 5600x İşlemcimi değiştirdiklerini söylediler. Bugün garantiden geldi ve önceden kullanmakta olduğum Cooler Master Masterliquid ML240L V2 soğutucumu taktım ve termal macun olarak da Thermal Grizzly Hydronaut sürdüm önceden Cooler Master MasterGel Pro sürülüydü şimdi kullandığım termal macun daha kaliteli olmasına rağmen sıcaklık değerleri korkunç. Önceden sistem boştayken CPU 35-40 yük altında 60-65 derecelerdeydi. Şimdi ise boşta 50-55 yük altında 85-95 derecelere kadar çıkıyor. Hatta en basitinden Chrome'u bile açınca anlık 70-75 dereceleri görüyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Malum havalar çok sıcak oda sıcaklığım 36 derece falan ama bunun 20-30 derecelik bir sıcaklık farkı yaratacağını sanmıyorum. Termal macunla montajı da doğru yaptığımı düşünüyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Moderatörün son düzenlenenleri:

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Eğer ki montajda sıkıntı yoksa pompa içinde sıkıntı vardır. Pompanın çalıştığına, içinde sürkülasyon olduğuna eminmisin_ Biostan pump'ı kontrol ettin mi? Eğer pompada sıkıntı yoksa montaj sıkıntı olabilir. Son çare işlemcide arıza var dicem ama işlemci kaynaklı sorunlarda pc genelde durup durup resler donar mavi ekran vvs...

KS

EnesYavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Eğer ki montajda sıkıntı yoksa pompa içinde sıkıntı vardır. Pompanın çalıştığına, içinde sürkülasyon olduğuna eminmisin_ Biostan pump'ı kontrol ettin mi? Eğer pompada sıkıntı yoksa montaj sıkıntı olabilir. Son çare işlemcide arıza var dicem ama işlemci kaynaklı sorunlarda pc genelde durup durup resler donar mavi ekran vvs...
Yani pompa sesi geliyor ve elimi üstüne koyduğumda çalıştığı belli oluyor zaten. Biostan baktığımda her şey normal olarak görünüyor. Sabah tekrardan söküp bir daha bakacağım.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
657
5600x ile sizin sıvı soğutma benzeri msi kullanıyorum 65 derece geçmedi 70 zorladığım oldu sadece sıvı sogutma da sorun olabilir çalışıyor gibi görünsede

KS

EnesYavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
5600x ile sizin sıvı soğutma benzeri msi kullanıyorum 65 derece geçmedi 70 zorladığım oldu sadece sıvı sogutma da sorun olabilir çalışıyor gibi görünsede
Sorunun neyden kaynaklandığını anlamak için önerebileceğiniz bir yöntem var mı?

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
657
Sorunun neyden kaynaklandığını anlamak için önerebileceğiniz bir yöntem var mı?
benchmark tesitine sokabilirsin işlemcide bir problem varmı anlamış oluruz onda sorun yoksa sıvı montajında olabilir veya sıvıda sorun var deriz

KS

EnesYavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
benchmark tesitine sokabilirsin işlemcide bir problem varmı anlamış oluruz onda sorun yoksa sıvı montajında olabilir veya sıvıda sorun var deriz
Cinebench R23 testi yaptım
1692101971457.png

Sonuç böyle sıcaklıklar çoklu çekirdekte 80-85 derece arası 4.2ghz , tek çekirdekte 58-65 derece arası 4.0ghz de tamamladı.Garantiye göndermeden önce ben bu çoklu çekirdek testini yapmıştım ama bu kadar ısınmıyordu.

Ahmet3475

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
hocam sizin sorununuzun aynısını bende dark freezer x96 da yaşadım onceden stok sogutucu kullanırdım sonra bunu aldım taktım kullanırken bi an mavi ekran hatası verdi sonra sokup stok sogutucuyu taktım

KS

EnesYavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam sizin sorununuzun aynısını bende dark freezer x96 da yaşadım onceden stok sogutucu kullanırdım sonra bunu aldım taktım kullanırken bi an mavi ekran hatası verdi sonra sokup stok sogutucuyu taktım
Bende sorunun soğutucuda olduğunu düşünüyorum. Kesinleştirirsem garantiye göndereceğim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri