sıvı soğutma montaj

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
İyi akşamlar. Msi b560m pro anakartı kullanıyorum. daha önce msi 240 mm sıvı soğutma kullanıyordum. pompa soketi olmadığı için anakarttaki cpu fan soketine bir adet çoklayıcı alıp 4 pin girişine radyatör fanlarını 3 pin girişine pompayı takmıştım. dün açtığım konu üzerine uğur hocanın tavsiyesi ve sıvı soğutucumun beni memnun etmemesinden dolayı corsair sıvı soğutucu almaya karar verdim .bugün izlediğim bir videoda sıvı soğutucunun yanında bir çoklayıcı aparat tarzı bir şey geldiğini gördüm. acaba eskisinde olduğu gibi montaj işlemi yine aynı mı olur. aynı değilse farklı neler olur. anakartımda cpu fan ve sys fan girişleri mevcut. sys fana kasanın fanları takılı. ben sıvı soğutucuyu çoklayıcı ile cpu fana takmayı planlıyorum. nasıl bir yol montaj  yolu izlemeyliyim?

ürünlerin linkini aşağıya bırakıyorum. 

bu bende olan ; https://www.amazon.com.tr/Coreliqui...id=1649798511&sprefix=msi+240m,aps,218&sr=8-1

bu almak istediğim ve montajını merak ettiğim ; https://www.amazon.com.tr/dp/B08G1NSG7F/ref=asc_df_B08G1NSG7F1635942780000/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: sıvı soğutma montaj

Ürünün içinden 1 adet Corsair COMMANDER CORE kontrolcüsü çıkıyor. Siz fanların LED ve güç bağlantılarını bu kontrolcüye yapıyorsunuz kontrolcüden çıkan 1 adet anakart üzerine takılan USB kablosunu anakarta bağlıyorsunuz yazılım kontrolü için. Kontrolcü üzerinde aşağıdaki resimdeki gibi 1 adet ekstra güç için SATA kablosu çıkıyor onu güç kaynağından gelen SATA POWER kablosuna bağlıyorsunuz diğer 1 adet PWM fan kablosunu ise CPU_Fan/CPU_OPT soketlerinden birisine bağlıyorsunuz hepsi bu kadar. Aşağıya birde video bıraktım montajı anlatan.

-CW-8960071-Gallery-CW-8960071-1.png_1200Wx1200H

https://www.youtube.com/watch?v=7vWcJqC52Dw

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78

güç kaynağından gelen sat güç kablosu bağlı değilse güç kaynağına benim mi bağlamam gerekiyor ? güç kaynağının yanında verilen kablolardan biri midir ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Siz yapacaksınız her montajı. Resimdeki geniş başlı olan kablo SATA POWER kablosu. Güç kaynağınızda ona uyan aynı tipte dişi bir kablo olacak.

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78

bildiğim kadarı ile güç kaynağından gelen o şekilde bir dişi kablo yok boşta. bilgisayarla beraber gelen kablolar arasında şöyle bir kablo var ama . çok alakası yok gibi duruyor ama . birde sistemde m2 ssd takılı. onu takarken sata güç kablosu takmıştım sanırım 4 tane ucu vardı. acaba onlardan birine mi takmam gerekli ? o kablonun aynısıda en sondaki resimde.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

En alttaki resimdeki kablo SATA POWER kablosu doğru olan o. 4 tane var birisini bağlasanız yeterli ki aynı kablo kasanızda zaten takılıysa ve boşta varsa onu da kullanabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri