Yardım Sıvı Soğutma Montajı

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
Konuyu bu hale getiren sizin yanlış anlamış olmanızdı. Açıklama yapınca cılkını ben çıkardım, hadi öyle olsun bakalım. Biri alttan almalı o ben olayım ve sizin için öyle birşey demeyeceğim. Verilen bilgiye yanlışlama yapıyorsunuz ama yanlış anlama üzerine.

Normal modda Pump RPM 2450 civarında
Ekli dosyayı görüntüle 43272

Sessiz modda Pump RPM 2250 civarında
Ekli dosyayı görüntüle 43273
Extreme modda Pump RPM 2650 civarında
Ekli dosyayı görüntüle 43274
güzel kardesım az once de dedııgm gıbı senın pump fan soketın olması ve sogutucunda uygulama destegı olması bu admın da aynı kosullara sahıp olması gerektıgı anlamına gelmıyor . bu arkadasın sorununa cozum uretıyoruz burada bu kadar basit . elimizdeki dogrulara göre bir yol ilerlemiyoruz

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
güzel kardesım az once de dedııgm gıbı senın pump fan soketın olması ve sogutucunda uygulama destegı olması bu admın da aynı kosullara sahıp olması gerektıgı anlamına gelmıyor . bu arkadasın sorununa cozum uretıyoruz burada bu kadar basit . elimizdeki dogrulara göre bir yol ilerlemiyoruz
Anakarta RGB portu da ekler misin? O da yok. Sonradan konu buraya evrildi. Oraları okumadınız sanırım. RGB kontrolcü almak daha az masraf sağlıyor ama bu sefer anakart üzerinden kontrolü olmuyor. Bu yüzden anakart değiştirmeyi kendisi karar verip yazmıştı. Biraz oraları okur musunuz?

Anakart değişimi yapılacaksa da pompa portu da olsun dedik. Konuyu nasıl buraya taşıdığınızı siz düşünün ben gelmiyorum artık.

KS

dabanca1818

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Anakarta RGB portu da ekler misin? O da yok. Sonradan konu buraya evrildi. Oraları okumadınız sanırım. RGB kontrolcü almak daha az masraf sağlıyor ama bu sefer anakart üzerinden kontrolü olmuyor. Bu yüzden anakart değiştirmeyi kendisi yazmıştı. Biraz oraları okur musunuz?

Anakart değişimi yapılacaksa da pompa portu da olsun dedik.
Aynen öyle dedik konu nasıl buraya geldi anlamadım ben rgb kontrolü için A520M K v2 mi satıp eşdeğer bir 2. El rgb destekli hemde pump fan destekli anaaksrt istiyordum

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
@KOCAEFE kanka adamlar pompa hızından hiç bahsetmemiş ve işlemci sıcaklığına göre ayarla demiş o yüzden otomatik olarak pompa değişken devirle çalışacak bunu anlamak için mühendis olmaya gerek yok neden o kadar kasıntı cevap verdin ki ?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
@KOCAEFE kanka adamlar pompa hızından hiç bahsetmemiş ve işlemci sıcaklığına göre ayarla demiş o yüzden otomatik olarak pompa değişken devirle çalışacak bunu anlamak için mühendis olmaya gerek yok neden o kadar kasıntı cevap verdin ki ?
Kasıntı ne alaka oluyor? Bu kanıya nereden vardın?

Neyse konuda var zaten konu sahibi arkadaşımıza yardımcı olmaya çalıştığım mesajlar. Konuyu tam okumadığınızı düşündüm şu mesajınızdan. Çünkü tam aksini savunup bizim yanlış bilgi verdiğimizi iddia etmişler.

Yıllardır sıvı soğutma kullanırım ve pompa RPM hızının değişken olduğunu defalarca gözlemledim, değiştirmek de yazılım üzerinden ayarla olabiliyor. Onlar ise %100 çalışmalı ve sabit olmalı diyor. Çok ilginç bilgiler bunlar.

Lütfen artık tekrara düşürmeyin:
Bu arada konu sonradan RGB portunun olmamasına dönüştü. Anakart değişimi bu yüzden konuşuldu.

Son düzenleme:
KS

dabanca1818

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

Neyse konuda var zaten konu sahibi arkadaşımıza yardımcı olmaya çalıştığım mesajlar. Konuyu tam okumadığınızı düşündüm şu mesajınızdan. Çünkü tam aksini savunup bizim yanlış bilgi verdiğimizi iddia etmişler.

Yıllardır sıvı soğutma kullanırım ve pompa RPM hızının değişken olduğunu defalarca gözlemledim, değiştirmek de yazılım üzerinden ayarla olabiliyor. Onlar ise %100 çalışmalı ve sabit olmalı diyor. Çok ilginç bilgiler bunlar.

Bu arada konu sonradan RGB portunun olmamasına dönüştü. Anakart değişimi bu yüzden konuşuldu.
Bana GİGABYTE A520M K V2 yi satıp giriş seviye 2. El alabileceğim içerisinde pump dan rgb soketleri cpu opt falan bulunduran bir anakart tavsiye edermisiniz?

KS

dabanca1818

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

Bana GİGABYTE A520M K V2 yi satıp giriş seviye 2. El alabileceğim içerisinde pump dan rgb soketleri cpu opt falan bulunduran bir anakart tavsiye edermisiniz?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Daha önce yazmıştım. Liste dışından bir anakart almak isterseniz foruma konu açarsınız ve pompa ile RGB portlarını sorarsınız. Bilenler yardımcı olacaktır.
Bunlar zaten giriş ve bazıları orta seviye ATX anakartlar:
MPG Gaming Plus B550
MSI Pro B550-VC
MSI Gaming B550
Asus Tuf B550
Asus Prime-Plus B550
Bunlarda pompa ve RGB portları tam olarak var.

mATX anakartların birçoğunda portlar eksik. ATX bakarsınız.

KS

dabanca1818

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Daha önce yazmıştım. Liste dışından bir anakart almak isterseniz foruma konu açarsınız ve pompa ile RGB portlarını sorarsınız. Bilenler yardımcı olacaktır.
MPG Gaming Plus B550
MSI Pro B550-VC
MSI Gaming B550
Asus Tuf B550
Asus Prime-Plus B550

Peki manuel olarak kasamın atx veya m-atx olduğunu nasıl anlarım ölçerrek falan veya başka türlü?

Peki manuel olarak kasamın atx veya m-atx olduğunu nasıl anlarım ölçerrek falan veya başka türlü?
MPG Gaming Plus B550
MSI Pro B550-VC
MSI Gaming B550
Asus Tuf B550
Asus Prime-Plus B550

Ve bu markaların hepsinin b550 sinin arasındaki farklar ney

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765

Ve bu markaların hepsinin b550 sinin arasındaki farklar ney
VRM soğutması, işlemci beslemesi (yüksek güç tüketen işlemci takacaklar için önemli), ses çipi, USB farkları, bazılarında M2 slot sayısı, anakartın PCB kalitesi, tasarım farkları... Farkları sıralamaya kalksak önemsizleri de dahil edersek çok fazla fark buluruz. İhtiyaca göre seçilmeleri gerek aslında ama bütçeye göre alışveriş yapan tüketici olursa ihtiyaç fazlasını bile alabilir. Bütçesi yetmeyen de malesef ihtiyacının altında bir anakart da almak zorunda kalabiliyor.

Kasanın içerisine anakartı taktığınız yere bakacak olursanız fiziksel olarak mATX anakart takılıysa alt tarafta boşluk pay kaldığı taktirde ATX anakarta da uygun olduğunu anlayabilirsiniz (çoğu kasada aynı). Anakart takılı değilse kasanın anakart takılan bölümünde baskı yöntemiyle hangi anakartların takılabildiği aslında yazar (mini ITX, mATX, ATX şeklinde). En azından markalı kasalarda yazıyor.

Son düzenleme:
KS

dabanca1818

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
VRM soğutması, işlemci beslemesi (yüksek güç tüketen işlemci takacaklar için önemli), ses çipi, USB farkları, bazılarında M2 slot sayısı, anakartın PCB kalitesi, tasarım farkları... Farkları sıralamaya kalksak önemsizleri de dahil edersek çok fazla fark buluruz. İhtiyaca göre seçilmeleri gerek aslında ama bütçeye göre alışveriş yapan tüketici olursa ihtiyaç fazlasını bile alabilir. Bütçesi yetmeyen de malesef ihtiyacının altında bir anakart da almak zorunda kalabiliyor.
Reis demek istediğim şimdi giderim ATX Bir B550 alırım kasaya sığmaz uraşırız oyüzden kasam ATX mi M-ATX mi nasıl anlayacağım?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Reis demek istediğim şimdi giderim ATX Bir B550 alırım kasaya sığmaz uraşırız oyüzden kasam ATX mi M-ATX mi nasıl anlayacağım?
Önceki mesajınız:
Gamx Gamework Gamx Dynamic 4X12 Rgb 600W 80+ Bronz Temperli Cam Mesh Panel Kasa

Attığım linke göre kasam ATX sanırsam
Bu kasaya sahipseniz ATX anakartlar uygun.
Hatta ilandaki bilgiye göre daha büyük olan E.ATX bile uygun.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Anladım çok teşekkür ederim ayrıca A520M K V2 Ne diye geçiyor ATX mi M-ATX mi
A520M K V2
mATX anakarttır.
M harfi mATX olduğuna işaret eder. ATX anakartlardan ebat olarak daha küçüktür ve kırpılmış versiyon olduğu için daha ucuzdur. Kırpılmış anakartlarda bazı portlar bulunmaz, sıvı soğutma için pompa portu gibi ve daha başka şeyler de eksik olur.

KS

dabanca1818

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
A520M K V2
mATX anakarttır.
M harfi mATX olduğuna işaret eder. ATX anakartlardan ebat olarak daha küçüktür ve kırpılmış versiyon olduğu için daha ucuzdur. Kırpılmış anakartlarda bazı portlar bulunmaz, sıvı soğutma için pompa portu gibi ve daha başka şeyler de eksik olur.
Şuanda en mantıklı B550 hangisi içinde pump fan rgb portları olan

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Şuanda en mantıklı B550 hangisi içinde pump fan rgb portları olan

MPG Gaming Plus B550
MSI Pro B550-VC
MSI Gaming B550
Asus Tuf B550
Asus Prime-Plus B550
Bunların içerisinde en uygun fiyatlısı size hangisi denk gelirse o en mantıklı olanı olur.
Anakart seçiminizdeki amaç zaten RGB kontrolünü yazılım üzerinden yapmak üzerine olduğu için bu listedeki hepsi sağlar. Liste dışındakiler daha üst seviye anakartlar ve daha pahalı o yüzden yazmadım. Gigabyte anakartlara bakamamıştım vaktim kalmayınca, bunun için kusura bakmayın.
5600X tüm giriş seviye anakartlar için uygun. Çünkü düşük TDP'ye sahip. O açıdan içiniz rahat olsun. Ki zaten A520M giriş seviye anakartta kullanıyordunuz.

KS

dabanca1818

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Bunların içerisinde en uygun fiyatlısı size hangisi denk gelirse o en mantıklı olanı olur.
Anakart seçiminizdeki amaç zaten RGB kontrolünü yazılım üzerinden yapmak üzerine olduğu için bu listedeki hepsi sağlar. Liste dışındakiler daha üst seviye anakartlar ve daha pahalı o yüzden yazmadım. Gigabyte anakartlara bakamamıştım vaktim kalmayınca, bunun için kusura bakmayın.
5600X tüm giriş seviye anakartlar için uygun. Çünkü düşük TDP'ye sahip. O açıdan içiniz rahat olsun. Ki zaten A520M giriş seviye anakartta kullanıyordunuz.
Peki size bir sorun olucak MSI MPG B550 GAMİNG PLUS anakartı nasıl bir kart benim işimi görürmü 2. El fiyatı olarak kaçs alınır çok kullanılmış bile alında birşey olurmu bana ileriye dönük + ları varmı mesela işlemci değiştirmek istersem vs

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Peki size bir sorun olucak MSI MPG B550 GAMİNG PLUS anakartı nasıl bir kart benim işimi görürmü 2. El fiyatı olarak kaçs alınır çok kullanılmış bile alında birşey olurmu bana ileriye dönük + ları varmı mesela işlemci değiştirmek istersem vs
İkinci el fiyatları konusuna girmek istemiyorum. İlanlardan bakıp piyasanın aşağı yukarı tutarlarını görebilirsiniz.

Uzun süre kullanılsa bile hiç arıza yapmayan anakart da olur, garantisi devam ederken veya sıfır alınmış ürün olsa dahi arıza yapan da olur. Yani çok kullanılmış olması negatif durum değil. Fiziksel darbesi olmasın, elektriksel problem yaşanmamış olsun sorunsuz çalışır diye düşünüyorum.
Teknoloji işi malesef biraz şans işidir. Şahsen sıfır aldığım bir işlemci 11 günde arıza yapmıştı (çok nadir görülen bir durum olmasına rağmen).

B550'den ileriye dönük birşey bekleyemezsiniz. Çünkü sonraki nesil AM5 işlemci ve RAM için anakartı değişmeniz gerekiyor.
B550, AM4 soketinde uygun fiyatlara bulunan iyi bir anakart modeli. Mevcut sisteminize yararı olur. Oyun için kullanıyorsanız AM4 soketine uygun olan 5700X3D veya 5800X3D işlemcilerine de geçebilirsiniz. Performans artışı yapmak isterseniz seçenekleriniz bu AM4 işlemciler olur.

KS

dabanca1818

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
İkinci el fiyatları konusuna girmek istemiyorum. İlanlardan bakıp piyasanın aşağı yukarı tutarlarını görebilirsiniz.

Uzun süre kullanılsa bile hiç arıza yapmayan anakart da olur, garantisi devam ederken veya sıfır alınmış ürün olsa dahi arıza yapan da olur. Yani çok kullanılmış olması negatif durum değil. Fiziksel darbesi olmasın, elektriksel problem yaşanmamış olsun sorunsuz çalışır diye düşünüyorum.
Teknoloji işi malesef biraz şans işidir. Şahsen sıfır aldığım bir işlemci 11 günde arıza yapmıştı (çok nadir görülen bir durum olmasına rağmen).

B550'den ileriye dönük birşey bekleyemezsiniz. Çünkü sonraki nesil AM5 işlemci ve RAM için anakartı değişmeniz gerekiyor.
B550, AM4 soketinde uygun fiyatlara bulunan iyi bir anakart modeli. Mevcut sisteminize yararı olur. Oyun için kullanıyorsanız AM4 soketine uygun olan 5700X3D veya 5800X3D işlemcilerine de geçebilirsiniz. Performans artışı yapmak isterseniz seçenekleriniz bu AM4 işlemciler olur.
Ya işlemcimden memnunum ama ileride ryzen 7 serisine falan geçersem diye ama oda am5 oluyor sanırsam

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri