Sıvı Soğutma Önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nhunter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur hocam merhaba. Öncelikle iyi seneler. Sizden 240-280-360mm'lik sıvı soğutma önerileri alabilir miyim? ARGB olması önemli değil. İşlemcim amd ryzen 5 5600x, kasam asus tuf GT501. Şuan stok soğutucu ile kullanıyorum. Genelde render ve 3D için kullanıyorum. Arada oyun da oynuyorum.

FP daha iyi olur benim için. Görüntüsü çok önemli değil. 1500tl bantlarında olabilir fiyatı. Teşekkür ederim şimdiden.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Sıvı Soğutma Önerisi

@"nhunter" iyi seneler.

@"BatuhanKLC" kullanıcısının önerdiği ürünü bende sıkça öneriyorum. F/P oranı çok yüksek bir üründür.

Eğer RGB bir ürün isterseniz Arctic kadar performanslı değil ama 5600X ve 5800X gibi işlemcilerde sorun yaratmayacak Corsair H100 RGB 240mm - 1.459 TL bu ürünü de düşünenbilirsiniz.

Ayrıca şuan indirimde COOLER MASTER MasterLiquid ML360R ARGB 360mm - 1.600 TL bu ürünü de listenize alın. Ben olsam indirimde olduğu için bu ürünü tercih ederdim ama karar sizin. Bu yoruma kadar önerilen 3 üründe oldukça başarılı ürünler.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Şunu da belirteyim , artric ürünü bir nevi mosfet soğutması da yapıyor işlemci üzerine montajladığınız pompa bölümünde küçük bir fanı var ve VRAM soğutmasına destek oluyor . Piyasadaki birçok 360 mm lik soğutmaya denk performans veriyor (arctic 280 mm AİO) YouTube üzerinden testlerini inceleyebilirsiniz . ( Montajı diğer sıvı soğutmalara oranla biraz daha zor )

KS

nhunter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Önerileriniz için teşekkür ederim. Artic benim de listemdeydi. Ama msi, corsair bunlar bilindik markalar biraz daha acaba daha iyi midir diye sizlere de sormak istedim. Çünkü soğutma hakkında pek fazla bir bilgim yok. Bir de msi ve corsair gibi ürünlerde biraz daha fazla indirimler var. Artic fiyat olarak aldı başını gitti. Silverstone nasıl peki. Onu da çok öneren kişiye rastladım. Bu fiyatlarda en iyisi articse eğer onu alırım.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Rica ederim , https://youtu.be/KPaSEGe6ML0 buradan incelemesine bakabilirsiniz (280 lik) .o fiyatta üstüne yok . Dikkat edin karşılaştırmada 360 mm likler var .
Silverstone fanlar çok iyi ( bi tık sesli çalışıyor ) sıvı soğutması da gayet iyi önerebilirim. 
MSI üst seviye ürünlerine çıkmadığınız sürece önermem, kendim masterliquid 240r kullanıyorum , uygun fiyatlı lian li galahad bulursam alacağım öyle söylebilirim .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Arctic ve SilverStone markalarıda bilindik markalar. Ülkemizde pek bilinmiyorlar. Arctic ürünü Alman malı ve SilverStone markası Tayvan malı. 2 markanın ürünleride oldukça başarılıdır. Size önerim alabiliyorsanız Arctic ürünü yada SilverStıne IG serisinden bir ürün almanız. Eğer 360mm olsun diye bir düşünceniz varsa ve RGB o zaman önerdiğim CM ürünü hala indirimdeyken tercih edilebilir. O üründe başarılı ürünler arasındadır.

KS

nhunter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Tamamdır çok teşekkür ederim yardımlarınız için. BatuhanKLC hocam sizin almak istediğiniz lian li ürünü hangisi acaba. Neden onu tercih ediyorsunuz bir de. Soğutma açısından gerçekten başarılıysa ben de onu tercih edebilirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Lian Li Galahad serisinin ürünleri başarılıdır tercih edilebilir. 240/360mm ürünlerini alabilirsiniz. Tercihiniz bu markadan yana olacaksa.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
RE: Cvp: Sıvı Soğutma Önerisi

nhunter' Alıntı:
Tamamdır çok teşekkür ederim yardımlarınız için. BatuhanKLC hocam sizin almak istediğiniz lian li ürünü hangisi acaba. Neden onu tercih ediyorsunuz bir de. Soğutma açısından gerçekten başarılıysa ben de onu tercih edebilirim.

Lian li sade ve şık tasarımlar üreten bir marka , kasam lian li gpu holderim lian li  bundan dolayı tercih etmek istiyorum ama dediğim gibi beni cezbedecek bi indirim olması lazım . Bunun yanı sıra soğutma performansı da gayet iyi , 240 mm olanın fiyatı 2000 üzeri , bu fiyatı hak etmez gözümde o paralara gider rog rjuyin alırım sessiz sedasız muhteşem bir soğutma performansı alırım . Sonuç olarak fiyat performans ürünleri ile ön planda değil marka . Tercih meselesi , sizin yerinizde olsam tercihim arctic den yana olur .

KS

nhunter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Büyük ihtimalle artic almayı düşünüyorum. Anakartım asus tuf gaming b550m plus. Uyumlu mudur?

KS

nhunter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Tamam uğur hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri