Yardım Sıvı Soğutma Pompasından Gelen Cızırtı Sesi

xjconan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Gaminggentr üzerinden PcHocasıGG11 sistemini almıştım beraberinde Thermalright Frozen Notte 240 aldım, cızırtı gelmesi üzerine değişim verildi.
2. aldığımda da cızırtı sesi var iade talep ettim iade onaylandı. Markadandır diye Asus Rog Ryuo III sıvı soğutma aldım.
Pompa standart ve turbo modda çalışınca masaüstünden herhangi gir ses yok fakat
Cs, Valorant girince menü kısmına girince pompadan cızırtı sesi geliyor. 3.sıvı soğutmam bu aynı sorunu yaşıyorum.
Forumlarda da bulamadım yaklaşık bir aydır çözüm bulamıyorum, yardımlarınızı rica ediyorum.
Pompa altında XPG m2 ssd var ondan yazma sesi gelmesi mümkün mü?
Ryzen 5 7600 işlemci kullanıyorum.

Lütfen yardımlarınızı bekliyorum. :(

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
M2 SDD pompanın altında açıkta mı yoksa görseldeki gibi kapağı var mı ?
15183_01.jpg

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
hocam merhaba, 2 tane m2ssd var ikisi de açık durumda. Ekran kartı, m2 ve pompa yakın olduğundan nerden geldiğini de çözemiyorum. Nasıl çözüm bulabilirim. Oyun ayarlarına girdiğimde sesi duyuyorum.
Bilgisayar yüke bindiği zaman fanlar hızlı döner. Fanlar hızlı döndüğü için titreşim yapar Anakart montajını kontrol edin vidalar tam sıkılmış olsun gerekirse titreşimi önleyen plastik pimleri var onları takıp deneyin. Ekran kartı ya da Sıvı soğutma pompasının altında SDD varsa aralarına küçük siyah koruma pedlerinden takın. Özellikle SSD nin altında kalan destek çubuğu vidası vs birşey vardır Anakarta sabit, onunla SSD arasında mutlaka küçük termal Ped olsun titreşimi engelleyen. Bunları deneyin mutlaka basit birşeydir o çıkar ortaya.

KS

xjconan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayar yüke bindiği zaman fanlar hızlı döner. Fanlar hızlı döndüğü için titreşim yapar Anakart montajını kontrol edin vidalar tam sıkılmış olsun gerekirse titreşimi önleyen plastik pimleri var onları takıp deneyin. Ekran kartı ya da Sıvı soğutma pompasının altında SDD varsa aralarına küçük siyah koruma pedlerinden takın. Özellikle SSD nin altında kalan destek çubuğu vidası vs birşey vardır Anakarta sabit, onunla SSD arasında mutlaka küçük termal Ped olsun titreşimi engelleyen. Bunları deneyin mutlaka basit birşeydir o çıkar ortaya.
Hocam ekran kartımda coil whine olma ihtimali var mıdır ? Elimle dokunduğumda herhangi bir titreşimde hissetmiyorum. Sistemi hazır olarak almıştım. Ama tekrar vidaları kontrol edeceğim. Nedense masaüstünde değil de oyun ayarlarına girdiğimde ses geliyor.

KingDeViL

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
74
Erkan kartının veya güç kaynağının bobinlerinden gelmediğine emin misin ?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Hocam ekran kartımda coil whine olma ihtimali var mıdır ? Elimle dokunduğumda herhangi bir titreşimde hissetmiyorum. Sistemi hazır olarak almıştım. Ama tekrar vidaları kontrol edeceğim. Nedense masaüstünde değil de oyun ayarlarına girdiğimde ses geliyor.
Bir yerde gözle görülmeyen boşluk varsa elinle kontrol ettiğin zaman anlayamassın yüke binince Anakart sarsılınca belli olur. Coil Whine konusunda çok bilgim yok kronik Coil Whine sıkıntısı olan Ekran kartı aldım o sorunu hiç yaşamadım başıma gelmedi.

KingDeViL

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
74
Nvidia kontrol panelinden şu kırmızı işaretlediğim kısmına monitörün kaç hrz ise onu seçip dener misin ? Bakalım oyunda yine cızırtı olacak mı..

1733410859709.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri