Sıvı soğutma - ram çakışması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Habil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Öncelikle herkese selamlar dostlar
Pc hocası gg50 sistemini aldım ve yanına bi tane 240mm sıvı soğutma ilave aldım başka bir firmadan ancak ramler ile sıvı soğutma birbirine çakışıyor kasanın üst kısmına takamıyorum . Sıvı soğutmayı taksam ram takılmıyor , ramleri taksam sıvı soğutma takılmıyor . Kasanın ön kısmına takmak da istemiyorum . Resimde görmüş olduğunuz ram lerin metal parçalarını söksem , ramler çalışmasında sıkıntı olurmu yoksa sökmemeli miyim . Sıvı soğutma boşta duruyor başka parça alacak parada kalmadı çaresiz kaldım önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

Yeni parça alacak bütçem yok malese

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Cvp: Sıvı soğutma - ram çakışması

Dostum eğer illahaki sıvı soğutucuyu takacağım diyorsan düşük profil ram kullanmalısın örneğin , Crucial Ballistix, Corsair Vengance gibi gibi. Tavsiyem sıvı soğutma kullanmak istiyorsan öne konumlandırman fakat radyatörün   boru girişi ya işlemci hizasında ya da işlemci hizasından daha yüksek olmalı , sebebi eğer aşşağıda kalırsa sıvı soğutucu pompasına zarar verebilir .
BU 2 yöntemi beğenmediysen eğer tavsiyem aldığın yere sıvı soğutucuyu iade edip şöyle güzelinden bir hava soğutucu alman 1000 TL bütçe ile deep Cool as500 plus alabilirsin . Sıvı soğutucuyu aratmaz için rahat olsun . ( Senin yerinde olsam hava soğutma alırdım ).

Ahmet B.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Sıvı soğutma - ram çakışması

BatuhanKLC' Alıntı:
Dostum eğer illahaki sıvı soğutucuyu takacağım diyorsan düşük profil ram kullanmalısın örneğin , Crucial Ballistix, Corsair Vengance gibi gibi. Tavsiyem sıvı soğutma kullanmak istiyorsan öne konumlandırman fakat radyatörün   boru girişi ya işlemci hizasında ya da işlemci hizasından daha yüksek olmalı , sebebi eğer aşşağıda kalırsa sıvı soğutucu pompasına zarar verebilir .
BU 2 yöntemi beğenmediysen eğer tavsiyem aldığın yere sıvı soğutucuyu iade edip şöyle güzelinden bir hava soğutucu alman 1000 TL bütçe ile deep Cool as500 plus alabilirsin . Sıvı soğutucuyu aratmaz için rahat olsun . ( Senin yerinde olsam hava soğutma alırdım ).

https://pckolik.com/urun/thermaltak...gb-3x120mm-fan-tempered-glass-pencereli-kasa/

https://pckolik.com/urun/xpg-16gb8x2-3600mhz-ddr4-spextrix-d50-gaming-ram/

https://www.hepsiburada.com/corsair...4-p-HBCV00000M2UIC?url_src=and-product-detail

Hocam kasa ve ram bu şeklide , linkini attığım sıvı soğutmayı alsam üst tarafa sıkıntısız takabilir miyim ,yoksa bende mi konu sahibi  arkadaş gibi sorun yaşarım ?

Ahmet B.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

@"OceanLaB"  hocam sizin fikriniz nedir , yukarıdaki gönderimde anlattım herşeyi , kısaca özetlersem tekrar çıkardığınız sistemi aldım şu yükseltmelrti yaparak; işlemci R5 5600X, anakart b550m ve ram xpg spectrix d50 3600..Sıvı soğutma alacağım ama 240 mm corsair icue h100 elite capellix yukarıya uyumlu mudur ? Endişem ram lar ile çakışması,nette çok araştırdım birşey bulamadm ..ve bir de uyumlu ise yukarı 240 h100i mi takayım yoksa öne silverstone ıg360 mı ? Siz olsanız napardınız ? Teşekkürler şimdiden

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Ahmet B.' Alıntı:
@"OceanLaB"  hocam sizin fikriniz nedir , yukarıdaki gönderimde anlattım herşeyi , kısaca özetlersem tekrar çıkardığınız sistemi aldım şu yükseltmelrti yaparak; işlemci R5 5600X, anakart b550m ve ram xpg spectrix d50 3600..Sıvı soğutma alacağım ama 240 mm corsair icue h100 elite capellix yukarıya uyumlu mudur ? Endişem ram lar ile çakışması,nette çok araştırdım birşey bulamadm ..ve bir de uyumlu ise yukarı 240 h100i mi takayım yoksa öne silverstone ıg360 mı ? Siz olsanız napardınız ? Teşekkürler şimdiden
Hocama sormuşsunuz fakat cevaplayayım isterseniz, Ramlerinizin soğutucu ve rgb bloğu yüksek , üst tarafa 240 mm sıvı soğutucuyu takamazsınız , 360 mm sıvı soğutucuyu ön panele takabilirsiniz üst panel desteklemiyor zaten . İyi bir hava soğutucuya yönelmeniz sizin faydanıza olacaktır.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366

Ahmet B.' Alıntı:

Selamlar,

Kusura bakmayın. Cumartesi Çanakkale'de bir büyüğümüz vefat ettiği için foruma çok giremedim. Şimdi yazdığınızı gördüm. Sorunuza gelecek olursak öncelikle sistem hayırlı olsun. Sıvı soğutma ilavesi çok mantıklı bir hareket. 5600X ve B550 yükseltmesi ile de taş gibi sistem olmuş.

ThermalTake Verse T25 kasasında üst tarafa 240mm radyatör takabilirsiniz. Kasa radyatör üste takılıyken, 60mm kadar yükseklik destekliyor. RAM modellerinin yüksekliğine bakıp net karar verilebilir. Ancak öyle yapmak istemezseniz, aşağıdaki gibi bağlarsanız hiçbir problem yaşanmaz.

Ahmet B.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

OceanLaB' Alıntı:
Ahmet B.' Alıntı:

Selamlar,

Kusura bakmayın. Cumartesi Çanakkale'de bir büyüğümüz vefat ettiği için foruma çok giremedim. Şimdi yazdığınızı gördüm. Sorunuza gelecek olursak öncelikle sistem hayırlı olsun. Sıvı soğutma ilavesi çok mantıklı bir hareket. 5600X ve B550 yükseltmesi ile de taş gibi sistem olmuş.

ThermalTake Verse T25 kasasında üst tarafa 240mm radyatör takabilirsiniz. Kasa radyatör üste takılıyken, 60mm kadar yükseklik destekliyor. RAM modellerinin yüksekliğine bakıp net karar verilebilir. Ancak öyle yapmak istemezseniz, aşağıdaki gibi bağlarsanız hiçbir problem yaşanmaz.

Estağfurullah hocam,  başınız sağolsun öncelikle . Resimdeki gibi bağlayın demişsiniz , yani borular kasanın sağına değil soluna gelecek şekilde mi doğru mu anladım ?Bu şekilde yükseklikte fark oluşacak mı görüntüyü hayal edince olunmayacak gibi geldi , hiç bilgim yok ilk sistemim benim..Bu görsele ben de çok baktım , lakin 60mm dediği Ram +Radyatör +Fan mı  yoksa radyatör +fan mı demek istiyor yada başka birşey hiç emin olamadım .Ayrıca özelleştirme bölümünde eklenebilir olan nzxt soğutmayı baz aldım , boyutları 26+30 , corsair icue ise 27+25...Madem nzxt yi koydular demek ki takılıyor ve icue de takılabilir .Eğer icue takılmazsa neden nzxt koydular. Eğer nzxt yi öne takıp gönderirler se ki çok saçma , neden 360 mm fan koymadılar onlar da öne takılabilir ..Kafamda deli sorular , sizi de yoruyorum ama kusura bakmayın( Ram 133x40x8 mm boyutları)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Fan + Radyatör toplamının kalınlığı değil orada 60mm RAM yüksekliği için verilmiş bir değer. Yani 60mm yüksekliğinden yukarısında bir RAM olursa sıvı soğutmanın radyatör fanlarıyla çakışır demek isteniyor. Ancak sizin XPG D30 bellekleriniz 44.7mm yüksekliğe sahip sadece bir konumlandırma hatanız var yani. RAM 'lerinizle yükseklik olarak sıkıntınız yok. Radyatör konumlandırmanızı kontrol edin Taner beyin anlattığı gibi.

Ahmet B.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Fan + Radyatör toplamının kalınlığı değil orada 60mm RAM yüksekliği için verilmiş bir değer. Yani 60mm yüksekliğinden yukarısında bir RAM olursa sıvı soğutmanın radyatör fanlarıyla çakışır demek isteniyor.

Altındaki" with radyatör series " cümlesi kafamı karıştırmıştı benim de , radyatörle birlikte gibi algıladım ..Eğer dediğiniz gibiyse sıkıntı yok ram boyutları 133 40 8 yani yükseklik 40 mm

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

RAM height yazan yer mm cinsinden bellek yüksekliği. Altındaki parantezde Radyatör sistemleri için belirtilen sınır olarak not düşülmüş. Resimde 240 bir sıvı soğutucu koymamış olsalardı sadece fansız radyatör için bunu yazdılar derdim ama resimde fan + radyatör var yani sıvı soğutucu kalınlığı değil orada bahsedilen. Ayrıca fan + radyatör sistemi bile olsa iCUE 100i ELITE CAPEELIX soğutucusu fan artı radyatör toplamında kalınlık olarak 52mm yüksekliğe sahip yine 60mm altında yani sorununuz sadece konumlandırma odaklı.

Ahmet B.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
RAM height yazan yer mm cinsinden bellek yüksekliği. Altındaki parantezde Radyatör sistemleri için belirtilen sınır olarak not düşülmüş. Resimde 240 bir sıvı soğutucu koymamış olsalardı sadece fansız radyatör için bunu yazdılar derdim ama resimde fan + radyatör var yani sıvı soğutucu kalınlığı değil orada bahsedilen.

Anladım teşekkür ederim şimdi iyice netleşti.Son olarak şunu da sorup sizleri rahat bırakayım. Sizin önerdiğimiz iki soğutucu vardı hatırlarsanız .
1.Corsair icue h100i elite capellix 
2.silverstone ıg360

Siz olsanız 2 fan alıp üste mi takardınız , 3 fan alıp öne mi takarsınız ..Öne takmak sıkıntılı gibi yazılar okudum nette , hatta Taner hocanın videosu var öne takmayın soğutucu ömrü açısından iyi değil  ama takarsanız da pompa üste gelsin şeklinde ..2 ve 3 fan sıcaklıkda ne kadar fark edecek tahmini ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Ben olsam 360mm alırdım ve öne takardım. SilverStone IG serisi çok başarılıdır bir sıkıntı yok bunda. Üst veya arka tarafa toplamda 2 fan takarsanız hava akışınızda bir sorun olmaz.

Boruların öne tarafa montajda alt tarafa bakması gerekiyor radyatör çıkıntısında içindeki havalar üstteki boşlukta toplarlanacağı için pompaya gitmeyecekler ama tam tersi şekilde de kullanan çok kullanıcı var. Ben yıllar içinde kayda değer olumsuz bir şey görmedim bu boruların üstte olduğu sistemlerde ama doğrusu altta olmaları. Karar sizin 2 soğutucuda başarılı.

Ahmet B.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Ben olsam 360mm alırdım ve öne takardım. SilverStone IG serisi çok başarılıdır bir sıkıntı yok bunda. Üst veya arka tarafa toplamda 2 fan takarsanız hava akışınızda bir sorun olmaz.

Boruların öne tarafa montajda alt tarafa bakması gerekiyor radyatör çıkıntısında içindeki havalar üstteki boşlukta toplarlanacağı için pompaya gitmeyecekler ama tam tersi şekilde de kullanan çok kullanıcı var. Ben yıllar içinde kayda değer olumsuz bir şey görmedim bu boruların üstte olduğu sistemlerde ama doğrusu altta olmaları. Karar sizin 2 soğutucuda başarılı.

Peki , zaten öndeki 3 fanı çıkarınca da üste takarım 2 tanesini .Teşekkür ederim herşey için ..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Ö.değil. Keyifli kullanımlar diliyorum sisteminiz için.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri