Sıvı Soğutma RPM Hızı Ayarlayamıyorum

dusuncesiz19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar GamePower Skadi 120 ARGB Cpu Sıvı Soğutma Var 3 Pinli Anakarta Takılı EN Soldaki Pin Boşta Biosa Giriyorum CPU FAN ,, PMW Modda Hiçbir Şekilde Değiştiremiyorum Tüm Şeyiyle Oynuyorum Değişmiyor Al Suite 3 İndirdim Yine Değişmiyor 2566 2561 RPM 'de çalışıyor CHA Fan Mod ise AUTO DC PMW modları Var Onlar ilede oynadım onlarda değişmiyor ACil Çözüm Lazım

selcukan43

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: Sıvı Soğutma RPM Hızı Ayarlayamıyorum

Pwm modu ai suitten aktif etmen gerekebilir tam hatırlamıyorum ama en sol üst veya en sağ üstte bi tik işareti koyabileceğin bölüm olması lazım onu aç, bir de 4 pinli olması gerek pwm için, sıvı soğutucunun fanlarını kablosuyla birleştirip 4 pinliyi cpu_fan kısmına, pompasının kablosunu ise pump_fan kısmına takman gerek

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252

Fanların PWM özellikli ve 4 pinli olmadığı sürece ne ayar yaparsan yap her zaman full hızda çalışır diye biliyorum. Çünkü 4 pinli PWM olmasının en büyük özelliği hız ayarı yapılabilmesi. Bu nedenle soğutucu fanını PWM bir model ile değiştirebilirsin. O zaman dilediğin hızlarda ve bahsettiğin programlarda otomatik sistem ısısına göre sessizce kullanabilirsin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

3 PIN girişli bir aygıtınız varsa PWM soketine taksanız bile DC olarak çalışır. Anakart DC fanını eğer güncel ve yetenekli bir anakartsa 2 veya 3 kademe olarak sıcaklık ayarı yapmanıza izin verir.

Soket bağlantılarına gelirsek, anakartınızın soketlerine bağlı sıvı soğutucu pompa bağlantısı PUMP_FAN/AIO_PUMP/AIO_FAN gibi bir soket varsa buna takılmalı ve radyatör fanı CPU_FAN soketine takılmalı. Eğer pompa bağlantısı yoksa anakartınızda soğutucunun pompa fanı CPU_OPT soketine radyatör fanı CPU_FAN soketine yapılabilir. Eğer CPU_OPT bağlantınız da yoksa anakartınızda pompayı CPU_FAN soketine radyatör fanını SYS_FAN, MB_FAN artık ne olarak geçiyorsa boşta bir fan soketine takabilirsiniz.

KS

dusuncesiz19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Sıvı Soğutma RPM Hızı Ayarlayamıyorum

ugur.gozaydin' Alıntı:
3 PIN girişli bir aygıtınız varsa PWM soketine taksanız bile DC olarak çalışır. Anakart DC fanını eğer güncel ve yetenekli bir anakartsa 2 veya 3 kademe olarak sıcaklık ayarı yapmanıza izin verir.

Soket bağlantılarına gelirsek, anakartınızın soketlerine bağlı sıvı soğutucu pompa bağlantısı PUMP_FAN/AIO_PUMP/AIO_FAN gibi bir soket varsa buna takılmalı ve radyatör fanı CPU_FAN soketine takılmalı. Eğer pompa bağlantısı yoksa anakartınızda soğutucunun pompa fanı CPU_OPT soketine radyatör fanı CPU_FAN soketine yapılabilir. Eğer CPU_OPT bağlantınız da yoksa anakartınızda pompayı CPU_FAN soketine radyatör fanını SYS_FAN, MB_FAN artık ne olarak geçiyorsa boşta bir fan soketine takabilirsiniz.

kasa hazır , sıvı soğutma fanı 3 pinli anakartın kendisi 4 pinli Anakart Markası B560M-P kumandası var sıvı soğutmanın fan+ fan- tuşları var onlarda çalışmıyor biosta cpu_fan yeri varya orda sadece PMW aktif ve değiştirilmiyor manuale alıp yine oynadım değişmedi en eski bilgisayarlarda bile ayarlanırken bunda nasıl ayarlanmıyor onu anlamıyorum

şunuda ekliyim kasanın yani CHA_FAN onlarıda ayarlayamıyorum fanı kapatıyorum kapanmıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Öncelikle soğutucunuz anakart soketlerine bağlı mı kontrol edin. Kumandadan hız değişimi yapılabiliyorsa anakarta bağlı değildir büyük ihtimalle. Anakarta bağlandıktan sonra anakart üzerinden gerekli ayarlar yapılabilir olacaktır. Eğer detaylıca benim bakmama izin verirseniz DC üzerinden ekleyin beni.

KS

dusuncesiz19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Öncelikle soğutucunuz anakart soketlerine bağlı mı kontrol edin. Kumandadan hız değişimi yapılabiliyorsa anakarta bağlı değildir büyük ihtimalle. Anakarta bağlandıktan sonra anakart üzerinden gerekli ayarlar yapılabilir olacaktır. Eğer detaylıca benim bakmama izin verirseniz DC üzerinden ekleyin beni.

kasanın arkası açtım şu kablolar vardı öne verdim ama anakartta girebilecekleri bir yer yok 

siteden toplu fotoğraf indirme

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

2. resimde 3 pin altın renginde olan hariç o ARGB kablosu diğerleri PWM ve DC kabloları. Büyük ihtimalle birisi radyatör fanın diğeri pompa fanının kabloları. Onların anakarta takılması gerekiyor.

KS

dusuncesiz19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
2. resimde 3 pin altın renginde olan hariç o ARGB kablosu diğerleri PWM ve DC kabloları. Büyük ihtimalle birisi radyatör fanın diğeri pompa fanının kabloları. Onların anakarta takılması gerekiyor.

hocam sıvı soğutmanınki cpu fana takılı onu cha fana takıp boştaki kabloyu cpu fana taksam ne olur çünkü boştaki kablo cha fana yetişmiyor nasıl montaj yaptıysalar artık böyle yaparsam ne gibi değişim olur

fandan gelen 3 pinli cpu fana takılı boşta kalan 4pinli boşta duruyor hala

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Pompa fanı CPU_FAN üzerinde olsun gerisi önemli değil nereye takılırsa oraya takın.

KS

dusuncesiz19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri