Sıvı Soğutma Takarken Anakartı Yakmış Olabilir Miyim ?

KS

ycavus95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çift kanal olarak şuan çalışıyor bi sıkıntı yok.Malesef bilgisayarcılara güvenim yok.O yüzden direk forma yazdım.İnşallah bundan sonrada bi sıkıntı çıkmaz.Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Çift kanal olarak şuan çalışıyor bi sıkıntı yok.Malesef bilgisayarcılara güvenim yok.O yüzden direk forma yazdım.İnşallah bundan sonrada bi sıkıntı çıkmaz.Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.
Önemli değil, umarım bir aksilik olmadan uzun yıllar kullanırsınız, iyi akşamlar.

KS

ycavus95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Umarım kullanabilirim.İyi akşamlar

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Ram slotları direkt olarak işlemciye bağlı. Bu bilgiyi vermemin sebebi sıvı soğutmayı montajlarken bir tarafın diğer taraftan daha fazla sıkılmış olması temassızlığa sebep olabilir. Bu da yaşadığınız soruna sebebiyet verebilir. Bu sorun daha çok intel işlemcilerde gözüksede am4 soket tipindede görülebiliyor. Nedeni ise işlemci pinlerinin biraz ince olması. Hatta fanı sökünce işlemcinin anakartta değilde soğutucuya yapışık şekilde gelmesi bunun bir örneği. Bu nedenle size tavsiyem soğutma bloğunu söküp işlemciyi yerine tekrar oturttuktan sonra her vidayı düzgün ve eşit bir şekilde sıkın. Vidalar dönmeyi bırakınca daha fazla dödürmeye çalışmayın.

KS

ycavus95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
benim galiba elimin ayarı yok en kötü bi pc mağzasına gidip düzgün termal macun yenilemesi yaptırıp soğutucuyu geri taktırmak olacak teşekkürler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri