Yardım Sıvı Soğutma

Neco007

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Şu anda MSI MAG CoreLiquid I360 ARGB 360mm sıvı soğutucu kullanıyorum. Ürün yeni sayılır ama işlemci sıcaklıkları beklediğimden yüksek. Termal macun yeni, montaj da düzgün görünüyor. Yine de ısınma var.

Merak ettiğim şu: Bu modelden daha iyi bir sıvı soğutucuya geçsem gerçekten fark hissedilir mi? Yoksa aradaki fark 2-3 dereceyle sınırlı mı olur?

iŞLEMCI R 7 9800X3D
Cınebench r23 testıde ıs 89 derece oyunlarda 70 75 bazen 80

p3rt3v

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
75 normal
Boşta 40 50 de normal
Soğutucu gerek yok
Kasa kötüyse kasa yoksa fan iyileştirilebilir

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Hocam boşta 45-55 arası normal. Test sıcaklıkları da öyle ama oyunlarda 70 75 normal değil. Düşük hız profilinde kullanıyor olmama rağmen maksimum 67 68 görüyorum. Soğutucunun fan ve pompa hızı olması gereken gibiyse geriye kalan sadece montajın doğru olup olmadığını kontrol etmek. O yüzden bir sök-tak yapmanızı tavsiye ederim.

KS

Neco007

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam boşta 45-55 arası normal. Test sıcaklıkları da öyle ama oyunlarda 70 75 normal değil. Düşük hız profilinde kullanıyor olmama rağmen maksimum 67 68 görüyorum. Soğutucunun fan ve pompa hızı olması gereken gibiyse geriye kalan sadece montajın doğru olup olmadığını kontrol etmek. O yüzden bir sök-tak yapmanızı tavsiye ederim.
Montaj doğrı 2-3 kez soktum hatta bakır plaka ıslemcıyemı temas etmıyor yoksa dedım kontrol ettım edıyor hersey dogru takılmıs Pbo da autoda sorunu bulamadım Gamıngentryı aradım onlar gayet normal dedı ıslemcınız premıum bır ıslemcı dedı ısınması gayet normal fılan dedıler oyunlarda 80 nın ustune cıkmıyorsa bır sıkıntı yok dedı

bugun bf 6 denedım mesala low ayarlarda dlss kalıte

Frame Generation 4 de fps 300 de fılandı ıslemcı de 65 fılan takıldı​

birde arada anlık ısınıyor hemen gerı ınıyor sıcaklıklar sanıyelık suruyor

75 normal
Boşta 40 50 de normal
Soğutucu gerek yok
Kasa kötüyse kasa yoksa fan iyileştirilebilir
hocam kasa y70 3 tanede thermallıght fan var 1500rpm 12V

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri