Sıvı Soğutmadan Gelen Ses

elmaves

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba MSİ MAG CORELIQUID A13 240mm sıvı soğutma kullanıyorum yeni aldım ama bir problemim var sıvı soğutmadan ara ara değişik bir ses geliyor vızırtı gibi tam anlatamıyorum sesi yardımcı olabilir misiniz

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-11-25 at 01.18.48.jpeg
    WhatsApp Image 2025-11-25 at 01.18.48.jpeg
    286.7 KB · Görüntüleme: 17

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Merhaba MSİ MAG CORELIQUID A13 240mm sıvı soğutma kullanıyorum yeni aldım ama bir problemim var sıvı soğutmadan ara ara değişik bir ses geliyor vızırtı gibi tam anlatamıyorum sesi yardımcı olabilir misiniz
Hocam lıkırtı gibi bir ses geliyorsa normaldir ama cızırtıyı bilmiyorum.

yazjully112

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Başlıkta da belirtildiği gibi, bilgisayarımı her açtığımda sıvı soğutucudan hafif bir fokurdama sesi geliyor. Bunun, soğutucu fanlarımın yatay konumda monte edilmesinden kaynaklandığını okudum. Soru şu: Bu ses normal mi yoksa uzun vadede bana sorun yaratacak mı? Ses sadece başlangıçta bir veya iki saniye sürüyor ve bilgisayar kullanımdayken asla olmuyor. İşlevsellik açısından hiçbir sorun yok ve CPU sıcaklıklarım her zaman harika.

EMIRAK3838

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ıcındekı suyun sesı hocam normal bende de var aynısı bir sure calısmayınca olur bu ses yazıyor benım cooler master kullanım kılavuzunda

fikrettr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
37
MSI A13 yeni bir model olsa da bu 'vızırtı' sesi genelde sistemdeki hava kabarcıklarından kaynaklanır. Kasayı hafifçe sağa sola yatırarak havayı radyatöre doğru itmeyi deneyebilirsin. Eğer ses kesilmiyorsa, BIOS üzerinden pompa devrini (Pump Speed) %80-90 civarına sabitlemek genelde bu gürültüyü çözer. Sorun fandan geliyorsa vidaları kontrol et, MSI fanlarında bazen balans bozukluğu olabiliyor, bu durumda direkt değişim istemen en iyisi ;)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri