Sıvı soğutmamın konumu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Matrix 4

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, sıvı soğutmamın konumu kötü mü? kasa modeli Thermaltake Vıew 51 tempered Glass 2x200 ARGB Fanlı midt ATX Kasa, ısı değerlimden olukça memnunum hiç bir şikayetim yok ekran kartı modelim rtx 3090 rog strix oc modeli 72 dereceyi geçmiyor işlemci sıcaklığım undervolt yapmıştım oda aynı şekilde 70 dereceyi geçmiyor stok modunda kullanıyorum işlemcimi, sıvı soğutmamın konumu bana iyi gibi geliyor ama sizin fikrinizi de almak isterim teşekkürler, kullandığım işlemci i9 10900k, H115 Pro XT sıvı soğutma kullandığım sıvı soğutma modeli. 

https://www.hizliresim.com/berqmu9

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Soğutucunun içerisindeki havanın konumu pompa ömrünüzü doğrudan etkilediği için belli başlı önerilen montaj tipleri vardır. 

Sizin şuan ki montajınızda hava radyatör içinde boruların çıktığı noktada birikiyor buda o havanını pompaya aktarılmasına neden oluyor. Havanın pompaya aktarılmaması gerekir normalde. Şuan ki montajınızın tam tersi yani borular aşağıya bakacak şekilde montajlarsanız hava yukarıda borulardan uzakta konumlanır ve pompaya aktarılmaz. Buda pompa sağlığı açısından ideal bir durum yaratır. 

Eğer dediğim şekilde montaj yapamıyorsanız, boru uzunluğu veya ekran kartı uzunluğu engelleyebilir bu şekilde konumlandırmayı, dert edilecek bir şey yok. Yukarıya radyatör boruları kasa önüne bakacak şekilde montaj yapabilirsiniz. Bu şekilde montajlarsanız hava radyatörde kalır ve pompadan uzak durur. Buda sağlıklı bir montaj.

Özetle şuan ki konumu önerilen sağlıklı kurulumlardan birisi değil.

KS

Matrix 4

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Eğer değiştirmeden bu şekilde kullanmaya devam edersem ileride bana pahalıya patlaya bilir mi yoksa bir sıkıntı yaratamaz mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Pompa ömrünüzden bir miktar yersiniz. Ama bunu zaman yada saat biçiminden size veremem. Şans işi biraz ne kadar uzun ömürlü olacağının konusu. Birde birkaç derece eksi(-) yönde sıcaklık doğru konum ve şekilde kullanırsanız size olumlu yansıyabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evet bu şekilde doğru konumlandırmalardan birisini kullanıyorsunuz. Bu şekilde devam edebilirsiniz sorun yok.

Şifre sıfırlama sisteminde sanırım bir sorun var. Siz kayıt olduğunuz Mail adresinizi özel veya buradan mesaj olarak paylaşın. Ben size o mail adresinden bir doğrulama mesajı atacağım. Hesap sizinse gerçekten size yeni şifrenizi yollarım.

Amael

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Cvp: Sıvı soğutmamın konumu

Fanlar birbirine ters yonlu bakmasin hocanm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri