Sıvı Soğutucu Almak Istiyorum

meteThm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sıvı soğutucu takviyesi yapmak istiyorum bilgisayara
KASA: Corsair carbide serisi spec delta rgb 550w 80+ br
Bu kasaya uyabilicek boyutlarda tavsiyesi olan varmı acaba bide sıvı soğutucu alırken dikkat etmem gereken nedir.
BÜTÇE: 1500-3500 2000 tl lerde düzgün varsa daha iyi olur

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
360MM Radyatör desteği var. İşlemciniz ve bütçeniz nedir ?

KS

meteThm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
AMD Ryzen 5600x 6 çekirdek am4 soket

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234

İleride işlemci yükseltecekseniz 360mm alınabilir.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Üst taraf için

Ön taraf için

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
AMD Ryzen 5600x 6 çekirdek am4 soket
bence sıvı sogutucuya gerek yok , kule tipi daha iyi 240m almak yerine bunu alın daha iyi perfomans gösterir ve ucuz sıvı sogutma gibi bakım derdide yok

KS

meteThm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2 fanlı 240 mm bence yeter gibime geliyor ama 3 fanlı da olabilir sizce hangisi olabilir
Bide 3 fanlı alırsam onu sadece önemi takabiliyoruz önse önde kasa fanları mevcut olurmu

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
2 fanlı 240 mm bence yeter gibime geliyor ama 3 fanlı da olabilir sizce hangisi olabilir
İleride işlemci yükseltmeyeceksen 240mm al üste tak ön taraf tam mesh olmadığı için ön tarafa takarsan hava akışı kötü olur tam performans alamazsın bu yüzden yükseltme olmayacaksa 360mm mantıklı olmaz.

KS

meteThm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
240m yeterlidir hocam sıvı sogutmayada gerek yok ama sizin tercihiniz
doğurdur ama sık oyun oynuyorum ve işlemci sıcaklığı 90 derecenin alıtna düşmüuor bide bu sıcaklık fazlamı yazın daha fena oluyor
sonra 1 2 saat sonra tak diye oyundan atıyor yada pc kapanıyor

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
doğurdur ama sık oyun oynuyorum ve işlemci sıcaklığı 90 derecenin alıyna düşmüuor yazın da fena oluyor
sonra 1 2 saat sonra tak diye oyundan atıyor yada pc kapanıyor
haklısınız tabi sart islemci cok ısınan bir model önerim kule tipi sogutucu

KS

meteThm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
kule tipi soğutucu ile sıvı soğutma arasında soğutucu farkı çok varmı dır yani sıvı soğutucu aklıma geldi benim

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
kule tipi soğutucu ile sıvı soğutma arasında soğutucu farkı çok varmı dır yani sıvı soğutucu aklıma geldi benim
Performans anlamında konuşacak olursak; sıvı soğutma yalnızca, hava soğutma sistemlerinin ortalama en yüksek bütçesinin üzerine çıkıldığında anlam ifade etmeye başlıyor.
Aynı fiyata sahip 2 adet fiyat/performans ürünü sıvı ve hava soğutma sistemini karşılaştırdığınızda hava soğutma sisteminin liderliği alması kaçınılmaz.

Yani bütçeniz yüksek ve ihtiyaç duyduğunuz soğutma kapasitesi de yüksek ise; sıvı soğutma kullanmanız kaçınılmaz. Ancak gündelik kullanımda ki buna oyun da dahil, hava soğutmanın üstesinden gelemeyeceği durum pek mümkün görünmüyor.

Alt segment sıvı soğutma sistemlerinin tasarım ve zevk gibi kişisel faktörler dışında çok da bir artısı yok anlayacağın. Bütçe yüksek ise üst segment bir sıvı soğutma, yok değilse gücünüzün yettiği hava soğutma sistemini tercih etmek mantıklıca olacaktır. Alt segment sıvı soğutma sistemleri ise tercih edilmemeli mümkün mertebe.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Performans anlamında konuşacak olursak; sıvı soğutma yalnızca, hava soğutma sistemlerinin ortalama en yüksek bütçesinin üzerine çıkıldığında anlam ifade etmeye başlıyor.
Aynı fiyata sahip 2 adet fiyat/performans ürünü sıvı ve hava soğutma sistemini karşılaştırdığınızda hava soğutma sisteminin liderliği alması kaçınılmaz.

Yani bütçeniz yüksek ve ihtiyaç duyduğunuz soğutma kapasitesi de yüksek ise; sıvı soğutma kullanmanız kaçınılmaz. Ancak gündelik kullanımda ki buna oyun da dahil, hava soğutmanın üstesinden gelemeyeceği durum pek mümkün görünmüyor.

Alt segment sıvı soğutma sistemlerinin tasarım ve zevk gibi kişisel faktörler dışında çok da bir artısı yok anlayacağın. Bütçe yüksek ise üst segment bir sıvı soğutma, yok değilse gücünüzün yettiği hava soğutma sistemini tercih etmek mantıklıca olacaktır. Alt segment sıvı soğutma sistemleri ise tercih edilmemeli mümkün mertebe.
Hocam bu tür şeyler de kaynak belirt lütfen sonrasın da sıkıntı yaşayabilirsin.

Yukarı da önerilen arctic ile corsair h100 aşağı yukarı aynı performansı verecektir. Ben kule tipini tercih ederdim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri