Yardım Sıvı Soğutucu Güncellemesi

Nejaro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam arkadaşlar,
Şu an kullandığım sıvı soğutucu bana biraz yetersiz gelmeye başladı. Sıvı soğutucumu güncellemeyi düşünüyorum ve sizlerin fikrini almak istedim. Sizce aşağıdaki modeli alsam fark yaratır mı, yoksa çok bir değişiklik olmaz mı?

Sistemdeki işlemcim: Ryzen 7 9800X3D
  • Boşta: 45-55°C
  • Oyunlarda: 70-75°C
  • Stres testinde: 89°C civarı

Şu an kullandığım soğutucu: https://www.gaming.gen.tr/urun/5838...b-360mm-intel-amd-uyumlu-beyaz-sivi-sogutucu/
Almayı düşündüğüm soğutucu:

Fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
737
Hangi açılardan yetersiz geliyor.
İşlemci aşırı ısınmadan dolayı oyunlarda kapanıp, sistem restart atıyor mu?
Bu tür şikayet belirtmemişsiniz.
Verdiğiniz değerler de gayet normal düzeyde.
Stress testine bakmayın. Stress testleri ile bu derecelere boş yere çıkmaya gerek yok
Kullanımdaki değerleri gözlemleyin.

Bence yeni bir soğutucu değmeyecektir. Hele ki fiyat olarak 12.000 TL üstü hiç ama hiç gerek yok. Mucizeler yaratmayacaktır.

KS

Nejaro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hangi açılardan yetersiz geliyor.
İşlemci aşırı ısınmadan dolayı oyunlarda kapanıp, sistem restart atıyor mu?
Bu tür şikayet belirtmemişsiniz.
Verdiğiniz değerler de gayet normal düzeyde.
Stress testine bakmayın. Stress testleri ile bu derecelere boş yere çıkmaya gerek yok
Kullanımdaki değerleri gözlemleyin.

Bence yeni bir soğutucu değmeyecektir. Hele ki fiyat olarak 12.000 TL üstü hiç ama hiç gerek yok. Mucizeler yaratmayacaktır.
Merhaba, yorumun için teşekkür ederim.
Sistemimde herhangi bir restart ya da oyun kapanması durumu yaşamadım. Sadece sıcaklık değerleri bana biraz yüksek geldiği için sıvı soğutucumu güncellemek istiyordum.

Şu an PBO kapalı, X3D Gaming modu da kapalı durumda.
Oyunlarda genelde 70-75 derece civarında, bazı oyunlarda ise 65 derecelerde çalışıyor.
Sadece Chrome açıkken (PC Hocası sekmesi açık) 48 derece civarında, YouTube’da gezinirken ise 50 dereceye kadar çıkıyor.
Bazen nadırende olsa 80 dereceyede cıkıyor gerı ınıyor hemen

Soğutucum yetersiz derken kastettiğim şey; sistem kararsızlığı değil, sıcaklık değerlerinin bana göre yüksek olması. Bu yüzden daha verimli bir sıvı soğutmaya geçmeyi düşünüyordum.

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
Merhaba, yorumun için teşekkür ederim.
Sistemimde herhangi bir restart ya da oyun kapanması durumu yaşamadım. Sadece sıcaklık değerleri bana biraz yüksek geldiği için sıvı soğutucumu güncellemek istiyordum.

Şu an PBO kapalı, X3D Gaming modu da kapalı durumda.
Oyunlarda genelde 70-75 derece civarında, bazı oyunlarda ise 65 derecelerde çalışıyor.
Sadece Chrome açıkken (PC Hocası sekmesi açık) 48 derece civarında, YouTube’da gezinirken ise 50 dereceye kadar çıkıyor.
Bazen nadırende olsa 80 dereceyede cıkıyor gerı ınıyor hemen

Soğutucum yetersiz derken kastettiğim şey; sistem kararsızlığı değil, sıcaklık değerlerinin bana göre yüksek olması. Bu yüzden daha verimli bir sıvı soğutmaya geçmeyi düşünüyordum.
Değerler normal. Rahatsızsanız, termal macunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Bira üzerinde Core Performans Boost açıksa bile içinde F9 yazıp aramada core performance yazıp iki menüden de kapatabilirsiniz. Yine bios üzerinde resizebar açık mı bir bakın.

KS

Nejaro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Değerler normal. Rahatsızsanız, termal macunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Bira üzerinde Core Performans Boost açıksa bile içinde F9 yazıp aramada core performance yazıp iki menüden de kapatabilirsiniz. Yine bios üzerinde resizebar açık mı bir bakın.
ResizeBar açık. Diğer dedıklerını anlayamadım

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
Bios içindeyken genelde f9 a basarsanız arama çubuğunu açar oraya core performance boost yazın açıksa kapatın boost etmesin o zaman bakın bir de sıcaklıklara. Sonra eco mode’dan 65 ya da 105 W’a ayarlayabilirsin. PBO içinde görünür.

KS

Nejaro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bios içindeyken genelde f9 a basarsanız arama çubuğunu açar oraya core performance boost yazın açıksa kapatın boost etmesin o zaman bakın bir de sıcaklıklara. Sonra eco mode’dan 65 ya da 105 W’a ayarlayabilirsin. PBO içinde görünür.
Merhaba @temmuzhd sadece Core performance boostu autodan dısablede aldım ve test ettım sıcaklıklar dustu stres testınde max 70 dereceyı gordu ama cınebench puanı düştü normalde 23 bın cıvarı alıyordu Core performance boostu kapatdıktan sonra 20700 cıktı

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
Aradaki farkı görün diye kapatın dedim. İkisinde de sıcak çalışmıyor değerleriniz normal. CPB açıp ve PBO açabilirsiniz. Eco modemua da enhancement seçebilirsiniz

KS

Nejaro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aradaki farkı görün diye kapatın dedim. İkisinde de sıcak çalışmıyor değerleriniz normal. CPB açıp ve PBO açabilirsiniz. Eco modemua da enhancement seçebilirsiniz
Çok teşekkür ederim yardımlarınız içim @temmuzhd @solaris Ben galiba biraz fazla takmışım kafamda Birde antalyada yaşıyorum Bununda az da olsa dereceye dezavantaj eklıyordur bence 2-3 derece birde odam küçük + evımızın çatısı yok dırekt beton ve ev sıcak oluyor Ben en ıyısı suan kullandıgım sıvı sogutucu ıle devam edeyım

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Çok teşekkür ederim yardımlarınız içim @temmuzhd @solaris Ben galiba biraz fazla takmışım kafamda Birde antalyada yaşıyorum Bununda az da olsa dereceye dezavantaj eklıyordur bence 2-3 derece birde odam küçük + evımızın çatısı yok dırekt beton ve ev sıcak oluyor Ben en ıyısı suan kullandıgım sıvı sogutucu ıle devam edeyım
Hocam aynı işlemciye sahibim ve sıcaklık değerlerinin normal olduğunu söyleyebilirim. Stres testinde max 87 gördü ama boşta ve oyunlarda genel olarak aynı sıcaklıklarda sayılır hatta sizinki boştayken benimkinden daha serin çalışıyor.

KS

Nejaro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam aynı işlemciye sahibim ve sıcaklık değerlerinin normal olduğunu söyleyebilirim. Stres testinde max 87 gördü ama boşta ve oyunlarda genel olarak aynı sıcaklıklarda sayılır hatta sizinki boştayken benimkinden daha serin çalışıyor.
Teşekkür ederım hocam yorumun ıcın Evet ben bıraz fazla takmısım gamın gen tr de bu sekılde dedı <3

Hocam X3d ve pbo kullanıyormusunuz eğer pbo acık ıse hangı mod da bende bır surru mod var enchacted mode 1,2,3 Enchacted bost mode 1,2 Vb modlar var

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Yok kullanmıyorum hocam işlemciye alakalı bütün değerleri stok olarak kullanıyorum. Açıkcası %3 %5 performans için normal değerler üzerine çıkmayı olağan görmüyorum. Zaten oyun oynuyorum, fps değerlerim de güzel olduğundan yeterli buluyorum stok işlemciyi.

Ron

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Selam arkadaşlar,
Şu an kullandığım sıvı soğutucu bana biraz yetersiz gelmeye başladı. Sıvı soğutucumu güncellemeyi düşünüyorum ve sizlerin fikrini almak istedim. Sizce aşağıdaki modeli alsam fark yaratır mı, yoksa çok bir değişiklik olmaz mı?

Sistemdeki işlemcim: Ryzen 7 9800X3D
  • Boşta: 45-55°C
  • Oyunlarda: 70-75°C
  • Stres testinde: 89°C civarı

Şu an kullandığım soğutucu: https://www.gaming.gen.tr/urun/5838...b-360mm-intel-amd-uyumlu-beyaz-sivi-sogutucu/
Almayı düşündüğüm soğutucu:

Fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
curve optimizer yapın hocam illa alıcam diyorsanız arctic alın en mantıklı seçenek o bende arctic 360mm var aynı işlemci curve optimizer -20 de testte 75 80 max oyunlarda 65 i görmüyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri