Sıvı soğututucu doğru çalışmıyor!

ZeuS1903

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese selamlar.
Msi B550 gaming edge wifi anakart - Ryzen5 5600x işlemci - CoolerMaster H500 kasa - Msi mag corelıquıd 240r modeli sıvı soğutucu kullanmaktayım.
Başlarda gayet memnundum. Şayet sıcaklıklar 90derecenın üzerine çıkıp pcnin ısınma hatası vererek kendini kapatmasıyla başladı.
Fanları temizledim. Termal macununu mastergel pro v2 ile yeniledim. Sıvı soğutucu montajını tekrardan gerçekleştirdim ancak aynı şekilde 95 derecelere ulaşarak sistem kendini kapatıyor. Bir süredir işlemcinin yanında gelen stok soğutucu ile kullanıyorum.
Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum. Şimdiden herkese teşekkür eder iyi forumlar dilerim.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Herkese selamlar.
Msi B550 gaming edge wifi anakart - Ryzen5 5600x işlemci - CoolerMaster H500 kasa - Msi mag corelıquıd 240r modeli sıvı soğutucu kullanmaktayım.
Başlarda gayet memnundum. Şayet sıcaklıklar 90derecenın üzerine çıkıp pcnin ısınma hatası vererek kendini kapatmasıyla başladı.
Fanları temizledim. Termal macununu mastergel pro v2 ile yeniledim. Sıvı soğutucu montajını tekrardan gerçekleştirdim ancak aynı şekilde 95 derecelere ulaşarak sistem kendini kapatıyor. Bir süredir işlemcinin yanında gelen stok soğutucu ile kullanıyorum.
Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum. Şimdiden herkese teşekkür eder iyi forumlar dilerim.
Stok soğutucu da değerler nedir ? Ekstra hız aşırtma uygulandı mi sisteme ? Muhtemelen sıvı soğutma da hata var. Aradaki ısı alışverişini sağlayamıyor. Sıvı sızıntısı mevcut mu sistemde ?

KS

ZeuS1903

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Stok soğutucu da değerler nedir ? Ekstra hız aşırtma uygulandı mi sisteme ? Muhtemelen sıvı soğutma da hata var. Aradaki ısı alışverişini sağlayamıyor. Sıvı sızıntısı mevcut mu sistemde ?
Stok soğutucuda boşta ortalama 65derecede çalışıyor. Hız aşırtma yapmadım. Bios ayarlarındaki cpu boost kapalı. Herhangi bir sıvı sızıntısı yok. Radyatörü salladıgımda içindeki sıvı sesi duyuluyor. Montaj kısmında da herhangi bir hata yaptığımı düşünmüyorum. İlk aldığımda yaptığım gibi montajladım. Başlarda bir sıkıntı yoktu. Sonradan kendi kendine ısı derecesi artıp sistem kapanmaya başladı.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2022-10-01 200621.png
    Ekran görüntüsü 2022-10-01 200621.png
    96 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Yani durum pek normal görünmüyor. Sıvı soğutucu da hata olduğunu düşünüyorum. Garantiye göndermenizi tavsiye ederim. Stok soğutucu ile aynı ısınma problemi varsa işlemci de gönderilebilir garantiye.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri