Siyah ekran problemi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MURDOCK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Merhaba dostlar. Pc arada 1-2 saniye siyah ekran veriyor. Videosunu çektim ama nasıl yüklediğini bulamadım. HDMI ile bağlıyorum monitöre. Kabloyu oynattığı zaman ekran gitmiyor onun için kabloda sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Sizce sorun nedir?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,372
Cvp: Siyah ekran problemi?

Merhaba,

Siyah ekran ekran kartı monitöre görüntüyü sağlıklı ulaştıramadığı zaman alınır genellikle. Aslında problemi kendiniz bulmuşsunuz. Kabloyu oynattığınızda eğer ekran gitmiyorsa, HDMI portunun ucundaki iğneler yamulmuş veya tam porta temas etmiyor olabilir.

Kabloyu çıkartıp uç kısımlarını kontrol ettiniz mi? Ayrıca monitörde farklı bir HDMI portu varsa, bir de takıp oraya deneyebilirsiniz. Olmadı başka bir HDMI kablosu bulmak gerekecek emin olmak için.

KS

MURDOCK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Başka hdmı kablosu ile denedim aynı hatayı aldım. Televizyonu getirdim taktım ekran gelmedi :D monitör eski olduğu için tek hdmı ve tek vga çıkışı var maalesef. Kasa yeni olunca vga çıkışı yok. (sorunda şöyle oluyor. Netflix açıyorum ve hemen çarpıya basıyorum. Uygulama hemen kapanıyor. Masaüstünü görüyorum sonra 1-2 sn ekran kararıp geri geliyor.)

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
MURDOCK' Alıntı:
Başka hdmı kablosu ile denedim aynı hatayı aldım. Televizyonu getirdim taktım ekran gelmedi :D monitör eski olduğu için tek hdmı ve tek vga çıkışı var maalesef. Kasa yeni olunca vga çıkışı yok. (sorunda şöyle oluyor. Netflix açıyorum ve hemen çarpıya basıyorum. Uygulama hemen kapanıyor. Masaüstünü görüyorum sonra 1-2 sn ekran kararıp geri geliyor.)

Biraz sıkıntılı bir konu ne sıklıkla siyah ekran alıyorsunuz bu oyunlarda yapıyor mu? Eğer evet ise bilgisayarınızı bağladığınız uzatma kablosu çoklu priz destekli olanı kontrol etmenizi duvarda ki prizden kontrol etmenizi farklı priz ve uzatma kablosu denemenizi tavsiye ederim evin elektrik şebekesinde de problem olabilir ya da amd ekran kartı kullanıyorsanız yazılımsal da olabilir donanımsal da olabilir . Eğer amd ekran kartınız varsa siyah ekran verdiğinde uyarı çıkıyorsa sağ altta windowsta amd radeon wattman ayarları geri yüklendi gibisinden o zaman dijital imzalı bir sürücü kullanıyor musunuz diye kontrol edin eğer dijital imzalı ise bu whql oluyor windows onaylı nihai sürümdür değilse beta dır geliştirme aşamasında olduğu için sistem kararsız çalışabilir o zaman whql indirip temiz kurulum yaparsınız yok amd değilse sisteminizi teste tabi tutmalısınız psu anakart işlemcisinden tutun ram lere eğer biostan ayarları değiştirdiyseniz oradan mhz yükselme overclock tarzı şimdi bunlardan yola çıkalım isterseniz?

KS

MURDOCK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Şu anlık çok sık yapmıyor. TV'yi bağlamayı başardım ve sorun ortadan kalktı. Monitörüm eski. Sanırım süresinin dolduğunu haber vermeye çalışıyor. Kondansatör şişmesi nedeniyle yapabiliyormuş bu durumu. Yaptırıp ikinci ekran olarak kullanmayı düşünüyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Siyah ekran problemi?

Benzer sorunu yakın zamanda yaşadım eski bir monitörde. Tamir ücreti olarak 100 TL vermiştik ama 1 sene kadar oldu şuan fiyatlar nedir bilmiyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri