Siyah ekran ve ekran takılması

EnesA26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba son bir haftaya kadar bilgisayarımda hiçbir problem yoktu. Ekran kartım rx570 amd radeon software da güncelleme gelmişti güncelledim. Oyuna girince ekran kısa süreliğine donuyor sonra siyah ekran olup geri geliyor ve aşağıdaki fotoğrafta eklediğim hatayı veriyor
bunu nasıl çözebilirim yada birdahaki güncellemede sorun çözülürmü şimdiden teşekkürler 

aw10uB

KS

EnesA26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
EnesA26' Alıntı:
Merhaba son bir haftaya kadar bilgisayarımda hiçbir problem yoktu. Ekran kartım rx570 amd radeon software da güncelleme gelmişti güncelledim. Oyuna girince ekran kısa süreliğine donuyor sonra siyah ekran olup geri geliyor ve aşağıdaki fotoğrafta eklediğim hatayı veriyor
bunu nasıl çözebilirim yada birdahaki güncellemede sorun çözülürmü şimdiden teşekkürler 

aw10uB
Up

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
DDU yazılımını indirin ve sistemi güvenli mod ile başlatıp bu DDU yazılımı ile e.kartı sürücünüzü silin. Daha sonra sistemi normal başlatın ve Windows Güncellemelerini durdurun ki kendisi bir kurulum yapmasın. Daha sonra AMD Support adresinden RX 570 için güncel WHQL onaylı sürücüsünü indirip kurun. Sistemi yeniden başlatın ve sorun var mı kontrol edin.

KS

EnesA26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
DDU yazılımını indirin ve sistemi güvenli mod ile başlatıp bu DDU yazılımı ile e.kartı sürücünüzü silin. Daha sonra sistemi normal başlatın ve Windows Güncellemelerini durdurun ki kendisi bir kurulum yapmasın. Daha sonra AMD Support adresinden RX 570 için güncel WHQL onaylı sürücüsünü indirip kurun. Sistemi yeniden başlatın ve sorun var mı kontrol edin.

merhaba bu ikinci yazışım ilk yazarken yine aynısı oldu bu sefer mavi ekranda "Cihazınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor.Şu anda bazı hata bilgileri toplanıyor, bu işlemden sonra yeniden başlatılacak" yazısı geldi.

2 gün önce dediğinizi yapmıştım aynı sorun devam ediyordu fakat dün hiçbir problem yoktu. Ama malesef bugun devam ediyor güç gerektiren bir işlem yaparken oluyor galiba benimde bir fikrim yok   :huh:

belki eski driverı indirirsem sorun kalmaz çünkü güncelleme yapana kadar hiçbir problem yoktu nasıl eski sürümünü indirebilirim

KS

EnesA26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
şuanda indirdim birtane driver şuanlık sorun yok gibi görünüyor. 1 2 gün içinde son durumu belirtirim buradan

EnesA26' Alıntı:
şuanda indirdim birtane driver şuanlık sorun yok gibi görünüyor. 1 2 gün içinde son durumu belirtirim buradan

ve aradan 50 dakika geçti sorun hala devam ediyor yine biranda bilgisayar dondu ve yine aynı hata geldi  :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
C > Windows > Minidump adlı klasörünüzün içindeki dosyaları arşivleyip bir yere yükleyin ve indirme linki paylaşın. Bakayım mavi ekran sorununuz nedir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
5 adet mavi ekran almışsınız bu paylaştığınız klasörün içindeki her dosya 1 mavi ekrana ait. Direkt mavi ekran görmeseniz bile ekran takılması ses takılması yani sistemin aniden kilitlenmesi gibi durumlarda mavi diye geçen hatalardandır. Dosyalarınızı inceleyip size geri dönüş yapacğaım.

2 adet RAM hatası ve 2 adet GPU odaklı hata var ki RAM sorunu varsa sistemde bu sorun olur. Son olarak 1 adet işlemci hatası var ki oda RAM hatasından meydana gelebilir.

Size tavsiyem memtest86 ile RAM modellerinizin testini yapın. Büyük ihtimalle sisteminizde RAM hatası var gibi duruyor. Sonucu paylaşırsınız.

KS

EnesA26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
5 adet mavi ekran almışsınız bu paylaştığınız klasörün içindeki her dosya 1 mavi ekrana ait. Direkt mavi ekran görmeseniz bile ekran takılması ses takılması yani sistemin aniden kilitlenmesi gibi durumlarda mavi diye geçen hatalardandır. Dosyalarınızı inceleyip size geri dönüş yapacğaım.

2 adet RAM hatası ve 2 adet GPU odaklı hata var ki RAM sorunu varsa sistemde bu sorun olur. Son olarak 1 adet işlemci hatası var ki oda RAM hatasından meydana gelebilir.

Size tavsiyem memtest86 ile RAM modellerinizin testini yapın. Büyük ihtimalle sisteminizde RAM hatası var gibi duruyor. Sonucu paylaşırsınız.

ramde bir sorun yok galiba
dejuL

de4YU

de98O

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Tamam RAM 'ler tezim sorun yok. RAM 'e hata verdiren şey yazılım odaklı bir sorun olabilir yada sıcaklık sorunu olabilir. Sistem yükteyken RAM sıcaklığınıza bakın HWMonitör işinizi görür bu konuda. Ayrıca işlemci sıcaklığınıza ve e.kartı sıcaklığınıza da oyun içinde MSI Afterburner ile bakın. Sıcaklık belli bir dereceye gelince kart kendisini devre dışı bırakıyor olabilir bu olunca zincirleme olarak önce RAM sonra CPU diye tüm bileşenler hata veriyor olabilir. Bu yüzden bellek hatası olabilir o mavi ekran hatalarında.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri