yapmaz da ne kadara alacaksınamd ryzen 5 5600 ile INTEL ARC B580 12 gb darboğaz yapar mı?
Biostar b450 mh 3200 mhz anakartyapmaz da ne kadara alacaksın
sistemi atarsan daha iyi olur
sistemde depolama göremiyorumBiostar b450 mh 3200 mhz anakart
INTEL ARC B580 12 gb
amd ryzen 5 5600
kingston beast 16gb 2x8 3200 mhz ram
fsp cmt391m 650w
cooler master hyper h411 sogutucu
toplam 26k
sistemde depolama göremiyorum
elinizde var diye mi yazmadınız unuttunuz mu
depoalama olarak ne var
26k ya depolama dahil
Hocam o sistemden vazgeçtim sunu düşünüyorum sizce nasıl kasa ve ramleri değiştirdimsistemde depolama göremiyorum
elinizde var diye mi yazmadınız unuttunuz mu
depoalama olarak ne var
26k ya depolama dahil mi
ben de aynı sistemi düşünüyordum ama kasa saatli bomba egzoz fanı bile yokHocam o sistemden vazgeçtim sunu düşünüyorum sizce nasıl kasa ve ramleri değiştirdim
Viper Blaze | Intel i5-14400F | 16 GB DDR5 | Intel Arc B580 12 GB | 512 GB SSD Tavsiye Sistem https://www.incehesap.com/viper-bla...source=paylas&utm_medium=urun&utm_term=mobile
Alınmaz. Parçalar aşırı giriş seviye.Hocam o sistemden vazgeçtim sunu düşünüyorum sizce nasıl kasa ve ramleri değiştirdim
Viper Blaze | Intel i5-14400F | 16 GB DDR5 | Intel Arc B580 12 GB | 512 GB SSD Tavsiye Sistem https://www.incehesap.com/viper-bla...source=paylas&utm_medium=urun&utm_term=mobile
ramleri değiştirdiniz ama ne yaptınız ve fiyat ne tuttuHocam o sistemden vazgeçtim sunu düşünüyorum sizce nasıl kasa ve ramleri değiştirdim
Kasayı degistirdim benben de aynı sistemi düşünüyordum ama kasa saatli bomba egzoz fanı bile yok
kingstona cevirdim toplam 28k tuttu kasayi da değiştim https://www.incehesap.com/msi-mag-forge-m100a-d60-600w-80-psu-micro-atx-gaming-kasa-fiyati-65154/ şunu yaptımramleri değiştirdiniz ama ne yaptınız ve fiyat ne tuttu
ayrıca arkadaşın kasa konusundaki yorumu doğru
sistemin son halini bütün bileşenleri ve fiyatı görebileceğimiz şekilde atsanız daha iyi olurKasayı degistirdim ben
kingstona cevirdim toplam 28k tuttu kasayi da değiştim https://www.incehesap.com/msi-mag-forge-m100a-d60-600w-80-psu-micro-atx-gaming-kasa-fiyati-65154/ şunu yaptım
sistemin son halini bütün bileşenleri ve fiyatı görebileceğimiz şekilde atsanız daha iyi ol
hangi parçalar meselaAlınmaz. Parçalar aşırı giriş seviye.
seçtiğiniz kasanın yan paneli akrilik yan panel tamperli cam değil yani
hangi parçalar mesela
dostum ogrenciyim en fazla 28k falan cikiyor su an elimden o da 12 ay taksitle anca alabilirim,uzun süredir arastiriyorum zaten ama tek değişen şey daha da zamlanmasi her seyin ,ne yapacağımı şaştım evet seninki daha iyi ama tek tek alamıyorum en az 12 ay taksitle alabilirim, yani bilmiyorum..seçtiğiniz kasanın yan paneli akrilik yan panel tamperli cam değil yani
önermem
ayrıca şu sistem ile karşılaştırdığımızda
(hazır sistem değil tek tek)
ryzen 5 7500f işlemci
raijintek kule tipi rgb fan
asus b650m-r anakart
patriot viper 2x16 gb 6000 mhz cl30 ram
kingston nv3 1tb m2 gen4 nvme ssd
aynı ekran kartı
cougar 650w psu lu mesh panel kasa
bu sistem bu hali ile 33.675,84 tl tutuyor 26k lık kısmı da 4-5 tane bankaya peşin fiyatına 6 taksit
fiyat olarak çok iyi iddaam yok
fiyat performans iddaam yok
senin sistem ile aradaki fiyat farkı 5239 tl
evet fark çok
yanlız şöyle bir fak var
benim attığım sistemde 2x16 ram var senin attıığın sistemde 2x8 ram var
şimdi ben bu ramlerden birini düşürsem 16 gb a
şu an o kadar param yok tek 16 ile idare edeyim bütçem olduğunda 1 tane daha eklerim desem
fiyat 1799 tl düşerek
fiyat farkı 3440 tl ye düşer
ikinci aşama
ben fiyat performans sistemlerde çoğunlukla en düşük seviye ama mosfet soğutmalı bir b650 anakart öneririm
şimdi ben bu sistemde bu karta bakıyorum
senin sistemdeki h610 anakarta bakıyorum bu kartın karşılığında ben de anakartı a620m-k ya düşürdüğümde
1003 tl daha düşüyor
yani aradaki fiyat farkı 2440 tl ye düşüyor
yani toparlarsak
toplamış olduğum 7500f li sistem
tek 16 ram ve a620 anakart seçeneği ile 30.873,42 tl ye geliyor 25k lık kısmında bahsettiğim taksit avantajı var yine
bu sefer bileşenler üzerinden daha adil bir karşılaştırma yaptığımızda
senin hazır sistemin 28436 tl ki akrilik panel uratımı dikkate alıp değiştirirsen biraz daha yükselir fiyat
benim tek tek topladığım sistem 30837 tl
2437 tl fiyat farkı var
para mıdır paradır
ama yine de bu fiyat farkını verebiliyorsan
7500f li sisteme geçmek daha mantıklı
bir tek kendin toplama zahmetine girişeceksin veya bir bilen varsa ona toplatacaksın
peki 28k bütçem var diyorsundostum ogrenciyim en fazla 28k falan cikiyor su an elimden o da 12 ay taksitle anca alabilirim,uzun süredir arastiriyorum zaten ama tek değişen şey daha da zamlanmasi her seyin ,ne yapacağımı şaştım evet seninki daha iyi ama tek tek alamıyorum en az 12 ay taksitle alabilirim, yani bilmiyorum..
Peşin fiyatına alamıyorum taksitle max alabileceğim tutar 28k ki bunun daha faizi de varpeki 28k bütçem var diyorsun
incehesapta peşin fiyatına 12 taksit alabiliyor musun bu sistemi
Pc hocasının dizdigi sistemi de alabilirim 24k olanı fakat ddr4 oHazır sistem yerine parçaları tek tek alırsanız peşin fiyatına 6 taksitli ya da 3 taksitli alabilirsiniz.
Ayrıca 25k+ sistem alacaksanız am5 ddr5 olmalı.