Sizce Hangi Anakartı Almalıyım.

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64
Arkadaşlar Merhaba, iyi Bir İndirim gelirse Ryzen 5 5600 İşlemcisini almayı planlıyorum.

Sizlere Sorum.

Sizce Hangi Anakartı Almalıyım(Ryzen 5000 ready olmak zorunda bios yapacak eski nesil işlemcim yok)
Ekran Kartım RX 6500xt

Önerilerinizi Bekliyorum Bütçe Maksimum 1500-2000 Arası.

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
Arkadaşlar Merhaba, iyi Bir İndirim gelirse Ryzen 5 5600 İşlemcisini almayı planlıyorum.

Sizlere Sorum.

Sizce Hangi Anakartı Almalıyım(Ryzen 5000 ready olmak zorunda bios yapacak eski nesil işlemcim yok)
Ekran Kartım RX 6500xt

o fiyata alınabilecek b450 anakart ama eğer bütçe yükselirse 2200 tl ye b550 alınabilir

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761

Sizlere Sorum.

Ekran Kartım RX 6500xt

benim anakartımdan al smart memory access destekliyor

Smart Access Memory Gereksinimleri​

Donanım

• AMD Ryzen 5000 İşlemciler
  • AMD Radeon RX 6000 Ekran Kartları
  • AMD 500 Serisi Anakartlar

Smart Access Memory Neleri Değiştiriyor?​

AMD, CPU ve GPU’ların genel olarak veri aktarımları için 256 MB’lık aralık ile sınırlandırıldığını söylüyor. Bu durum oyun geliştiricilerini de kısıtlamakla kalmıyor, aynı zamanda veri setlerinin CPU ile ana bellek arasında sık sık gidip gelmesini gerektiriyor. Günün sonunda daha verimsiz bir senaryo ve performans sınırlamalarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Yeni geliştirmeler ise bu sınırlamayı ortadan kaldırarak GPU ve GPU arasında daha hızlı verim aktarım hızlarını mümkün kılıyor.

eğer incelemek istersen link bıraktım

KS

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64
o fiyata alınabilecek b450 anakart ama eğer bütçe yükselirse 2200 tl ye b550 alınabilir
Yani b550 mantıklı geliyor ama eğer ucuza bulursam Asus tuf b450 gibi kartlar da Alabilirim. Peki önerdiğiniz marka var mı hocam?

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
Yani b550 mantıklı geliyor ama eğer ucuza bulursam Asus tuf b450 gibi kartlar da Alabilirim. Peki önerdiğiniz marka var mı hocam?
anakart markaları performans etkilemez sadece m.2 sunabilir argb özelliği ve soğutma sunar bütçe sıkıntın yoksa b450 olarak asus tuf veya gigabyte s2h veya m-k gibi modeller alabilrisniz ama tercihin b550den yana olsun

KS

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64
B550 alacağım da mesela baktım adamlar yazmış Asus prime B550m k kötü bir kart diye şimdi gigabyte ds3h var ona pek yazan olmamış msi B550m a pro kötü diyen var (ben a320m a pro kullandım sıkıntı yoktu)
Bide hocam her b550 de Ryzen 5000 mevcuttur değil mi sonra bios için işlemci ile uğraşmayalım.

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
B550 alacağım da mesela baktım adamlar yazmış Asus prime B550m k kötü bir kart diye şimdi gigabyte ds3h var ona pek yazan olmamış msi B550m a pro kötü diyen var (ben a320m a pro kullandım sıkıntı yoktu)
Bide hocam her b550 de Ryzen 5000 mevcuttur değil mi sonra bios için işlemci ile uğraşmayalım.
bios güncellemek gerekit 5dk filan

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145

Sizlere Sorum.

Ekran Kartım RX 6500xt

Bende öneride bulunmak isterim ileriye dönük düşünmek isteyenler için;

vs

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
hoca
Bende öneride bulunmak isterim ileriye dönük düşünmek isteyenler için;

vs

hocam arkadaş 2000 tl bütçe yazmış siz 4000 tl anakart önerisyorsunuz

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
hoca

hocam arkadaş 2000 tl bütçe yazmış siz 4000 tl anakart önerisyorsunuz
ileriye dönük için olanı söyledim. 2bin tl lik olan anakartların hiç biri geleceğe yatırım değil çöp olacak anakartlar ;)
Bir sistem toplarken günü kurtarmak yerine geleceğe yatırım yapılmalıdır ve bunun baş yapıtı da anakartla başlar. İşlemci için zaten bekleyecek anakart içinde biraz daha bekleyebilir. Tabi tercih alıcınındır. 2bin tl de olan anakartların hepsi 3.0 ve geleceğimiz 4.0 çağırıyor artık neden parayı çöpe atıyorsun ki almışken bir defaya mahsus iyisini al bütçenizi fazla zorlamadan :)

o branşta önereceğim fiyata göre bu anakart var, fakat geleceğe yatırım olarak bakmıyorum.

MSİ zaten m.2 slot sıkıntısı olduğunu düşünüyorum o yönden önermedim hayır anakart yapıyorsun teknoloji m.2 slot sen anakarta koymaya üşeniyorsun ayıptır ya.

Gigabyte sağolsun gösterişe güzel sunuyor da teknolojiden kaçmış kaliteli olan anakartları pahalı.​

kısaca güzel insan seçeceğin ürün sana kalmış ama şöyle düşün bütün bileşenler bu anakartın üstün de olacak ona göre ;)

Son düzenleme:
KS

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64
ileriye dönük için olanı söyledim. 2bin tl lik olan anakartların hiç biri geleceğe yatırım değil çöp olacak anakartlar ;)
Bir sistem toplarken günü kurtarmak yerine geleceğe yatırım yapılmalıdır ve bunun baş yapıtı da anakartla başlar. İşlemci için zaten bekleyecek anakart içinde biraz daha bekleyebilir. Tabi tercih alıcınındır. 2bin tl de olan anakartların hepsi 3.0 ve geleceğimiz 4.0 çağırıyor artık neden parayı çöpe atıyorsun ki almışken bir defaya mahsus iyisini al bütçenizi fazla zorlamadan :)

o branşta önereceğim fiyata göre bu anakart var, fakat geleceğe yatırım olarak bakmıyorum.

MSİ zaten m.2 slot sıkıntısı olduğunu düşünüyorum o yönden önermedim hayır anakart yapıyorsun teknoloji m.2 slot sen anakarta koymaya üşeniyorsun ayıptır ya.

Gigabyte sağolsun gösterişe güzel sunuyor da teknolojiden kaçmış kaliteli olan anakartları pahalı.​

kısaca güzel insan seçeceğin ürün sana kalmış ama şöyle düşün bütün bileşenler bu anakartın üstün de olacak ona göre ;)
Herkesin bütçesi farklı tabi dostum. Anakart a 2000 den 4000tl bütçe ayırmam ben 4800 TL civarına hem anakart hem işlemci çözeyim diyorum sen direkt olarak 4000 e anakart atıyorsun 🤣 herhangi bir b550 ryzen 5000 ready oluyor değil mi? Ayrıca bildiğiniz ryzen 5000 ready olan b450 ler varsa paylaşırsanız sevinirim.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Herkesin bütçesi farklı tabi dostum. Anakart a 2000 den 4000tl bütçe ayırmam ben 4800 TL civarına hem anakart hem işlemci çözeyim diyorum sen direkt olarak 4000 e anakart atıyorsun 🤣 herhangi bir b550 ryzen 5000 ready oluyor değil mi? Ayrıca bildiğiniz ryzen 5000 ready olan b450 ler varsa paylaşırsanız sevinirim.
Sende haklısın güzel insan ben kendime gerçek bilgisayarı 31 yaşında topladım ondan önce ikinci el parçalarla işimi döndürüyordum. Yukarda daha uygun bir anakart paylaştım ona bakabilirsin :) İnşallah tez zamanda istediğini alırsın.

KS

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64
Sende haklısın güzel insan ben kendime gerçek bilgisayarı 31 yaşında topladım ondan önce ikinci el parçalarla işimi döndürüyordum. Yukarda daha uygun bir anakart paylaştım ona bakabilirsin :) İnşallah tez zamanda istediğini alırsın.
Hocam ryzen 5000 ready olmadan olmaz ki sebebi ise benim eski nesil bir işlemcim yok bios yapmam için ryzen 5000 ready iyi bir anakart lazım.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
iyi denk gelmiş fiyatı düşmüşken alınabilir. MSI mortar seri anakartlarını seviyorum B660M çok güzel yapmışlar. Yakın zamanda inceleyeceğim bir aksilik çıkmazsa.

KS

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64
Bu Anakartı gördüm gayet güzel gibi duruyor bios flashback i var ya bu yada Asus prime b550mk yı düşünüyorum çünkü ekran kartım 6500xt

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Bu Anakartı gördüm gayet güzel gibi duruyor bios flashback i var ya bu yada Asus prime b550mk yı düşünüyorum çünkü ekran kartım 6500xt
Asus u boş ver güzel insan msi daha iyi. Asus un o modelini tavsiye etmiyorum. Msi değerlendir.

KS

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64
Anladım hocam eğer pci 4.0 başka kart gelmez ise msi mortar ı alırım muhtemelen
Bu arada bu msi mortar anakart ryzen 5000 destekli değil mi ona dipnot çekmek istiyorum (bios flashback kullanmadım bilmiyorum nasıl kullanılıyor)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri