Soru Sizce Hangi Internet?

ttrolz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba İstanbul Fatih e taşınıcam, altyapı ve fiyat sorgulaması yaptım. TTNet 1000mbit 1035₺ 500mbit 935₺, Superonline "TTNET Altyapısı ile" 500mbit 835₺ vermekte. ikiside fiber. Superonline'ı seviyorum şuan oturduğum yerde kendi altyapısı ile hizmet alıyorum. Siz hangisini tavsiye veya tercih edersiniz?

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,953
Merhaba İstanbul Fatih e taşınıcam, altyapı ve fiyat sorgulaması yaptım. TTNet 1000mbit 1035₺ 500mbit 935₺, Superonline "TTNET Altyapısı ile" 500mbit 835₺ vermekte. ikiside fiber. Superonline'ı seviyorum şuan oturduğum yerde kendi altyapısı ile hizmet alıyorum. Siz hangisini tavsiye veya tercih edersiniz?
ttnet ile devam et

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Altyapı sorgulamasını web sitelerini kullanarak mı yaptınız?
Tabi, biliyorsunuz o hızlar 1000 e kadar verebiliyoruz veya 500 e kadar....şeklinde,,, ara değerler de de gidebilir.
Telofonla teknik kısımlarına sorup öğrenme imkanı varsa bir de bu şekilde sormakta fayda olabilir. Kesinlik kazanması açısından.

Hemen eşyaları indirip, taşınma tamamlanır tamamlanmaz, o gün int işlemi bitmiş olmalı gibi bir önceleğniz yok sanıyorum.
Taşınmalarda yan komşu ne kullanıyor, diğer komşu ne kullanıyor, memnun musunuz, kesinti falan oluyor mu vb. sorabilirseniz. Etkisi oluyor seçimde...

Modem işinde zaten elde varsa onu kullanacaksınız. Bunların verdiğini kullanmak zorunda da değilsiniz. Piyasadan da bakabilirsiniz.

KS

ttrolz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
@solaris şöyle 1-2 gün idare ederim. Apartmanda sorabilceğim tanıdığım bir komşu yok şuan. Bu bilgileri bizzat kendilerini arayarak aldım. Superonline kendi altyapısını kullanmadıkları için mevcut taahhütümü iptal edip yeniden sıfır bir taahhüt yapıcaklar. İkiside belirtilen hız verilmediği veya verilemediği takdirde servis gelip tespit ettikten sonra paket düşürülüyor diyor. Mantık olarak TTnet altyapısı olduğu için onlardan servis almak daha mantıklı geliyor. Ama pek sevdiğim bir firma değil 500 mbit te yeterli bana, superonline ile de anlaşabilirim.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Hmmm,
mantık olarak, asıl altyapı sahibi firma ağırlık kazanıyor.
Bir sorun çıktığında arıza kaydı vb. Superonline bu durumda TTNET e mi havale ediyor bakım-tamirat işlemlerini gibi bir soru da geliyor doğal olarak.

Superonline taahütü iptal edecek derken, kampanyayı (Kampanyalı pakette iseniz?)iptal edip yeni bir kampanya önerisinde bulunacak anlamın da mı, yoksa yeni başvurmuş bir kişi gibi mi olacak.

Bu durumda yeni müşteri-yeni kullanıcı olarak görünecekseniz
ve TTNET de de yeni kullanıcı- yeni müşteri

18 aylık, 12 aylık kampanyalarını da bir inceleyebilirsiniz. Avantajlı bir paket uzun vadede mevcuta bu şekil de de yönelim olabilir.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,953
Altyapı sorgulamasını web sitelerini kullanarak mı yaptınız?
Tabi, biliyorsunuz o hızlar 1000 e kadar verebiliyoruz veya 500 e kadar....şeklinde,,, ara değerler de de gidebilir.
Telofonla teknik kısımlarına sorup öğrenme imkanı varsa bir de bu şekilde sormakta fayda olabilir. Kesinlik kazanması açısından.

Hemen eşyaları indirip, taşınma tamamlanır tamamlanmaz, o gün int işlemi bitmiş olmalı gibi bir önceleğniz yok sanıyorum.
Taşınmalarda yan komşu ne kullanıyor, diğer komşu ne kullanıyor, memnun musunuz, kesinti falan oluyor mu vb. sorabilirseniz. Etkisi oluyor seçimde...

Modem işinde zaten elde varsa onu kullanacaksınız. Bunların verdiğini kullanmak zorunda da değilsiniz. Piyasadan da bakabilirsiniz.
bendede 100 mbps çıkıyor bu arada alınır mı aktif olarak 25 mbps kullanıyorum

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
VDSL2 ye göre alıyorsanız. Bunda santrala- mesafeye göre alabileceğiniz hız değişiyor.

Bendeki VDSL2 35 lik hız... TTNET telefon geliyor. Hattınız 100 e kadar destekliyor. Şu paketi verelim, üzt hızlara geçin vb.
Fakat bu durumda fiyatlar da artıyor malesef....

60 gb lık dosya indirmek zorunda kaldım birkaç sefer, beş saat üzerinde bir zaman alıyor..

paket-fiyat- imkan durumu bir açıdan..
Çok profesyonel durumlar olmadıkça, günde çok yüksek kapasiteli dosya indirme zorunluluğu vb. çok yüksek hızlara ihtiyaç olmayabilir.

Tarayıcı da web sayfaları hızlı açılıyor, memnunsanız 25 ile de gidilebilir. Fakat 100 lük hızın motomot tamamını alacağınız gibi bir garanti durumu yok malesef
35 lik hız, veya daha üst hızlar, fiyat paket durumunda bakılablir.. Uçurum fiyat farklar yoksa çıkılabilir diye düşünüyorum .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri