Yardım Sizce Iyimi

lareex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
amd ryzen 7 9800x3d
Ekran Kartı
rtx 5070 ti
buna benzer bi öneri almıştım itopya da o ram, psu ve sıvı soğutucu olmadığı için benzer taktım. alınırmı.

amd ryzen 7 9800x3d 96mb 8 çekirdek

msı mag b650 tomahawk 6600mhz ddr5 am5 atx

corsair 32gb (2x16gb) 6000mhz cl30 ddr5

ınno3d geforce rtx 5070 ti 16gb

kıoxıa 1tb m2 ssd 5000 okuma 3900 yazma

bitfenix gold 850w 80+ gen5.0 atx 3.0 120mm

bitfenix sakiel 360mm

nzxt h6 flow

normalde öneren kişi 5080 demişti pahalı olursa 5070 ti da olur demişti.
sizce iyimi değiştirmem gereken parça varmı iyi gunler saygılar.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
486
dun de anlattım uzun uzun. merak ettıgım senın butcen ne kadar butcenı kasa gıbı gereksız itemlkere harcamak bence yanlıs net bütcenı belırtırsen guzel bır sıstemtoplayalım sana guncel

birde İTOPYA sevdasından vazgec lutfen

Son düzenleme:
KS

lareex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
abi saygılar 80000-90000 arası ama ayda maksimum 15k ödeyebilirim sen dün tek tek atınca aykık 21k buluyordu itopya da 12k olunca itopyadan alayım dedim eksik parçalar ram psu ve sıvı soğutmaydı bende çok fark etmez diye ordan alıyım hem montajlı gönderirler dedim saygılar.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
B650 anakart kullanıcısı olarak B650 anakartlardan uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Sebebi bilgisayarı açarken sistem başlangıcında gecikmeye sebep olabiliyorlar ve 40 saniye ile 2 dakikaya kadar siyah ekranda öylece bekleyebiliyorlar. Bu sorunu kesin yaşarsınız diyemem ama yaşama ihtimaliniz yüksek diyebilirim ve bir çok forumda işlemci bellek kontrolcülerinden kaynaklandığı söylense de ben anakarttan kaynaklandığını düşünüyorum. İlk çıktığı zamanlar yaygın şekilde forumlarda konusu açılmıştı, biraz araştırmayla bahsettiğim probleme dair bir çok kaynağa erişebilirsiniz. 5400 MHz'den daha yüksek hızda RAM kullanılması durumunda çok rastlanan bir durumdu.

Mümkünse daha güncel bir anakart tercih edin, belki sorunlar ortadan kalkmış olabilir. B850 veya X870 bakabilirsiniz.

Bir de Bitfenix piyasada görülüyor ama "servis ağı var mı, ürün kalitesi ne seviyede" gibi sorulara yanıt aramanızı tavsiye ederim. Bu denli orta-üst seviye bir sistem kurulacaksa daha güvenilir bir PSU tercih etmenizi öneririm.

KS

lareex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
B650 anakart kullanıcısı olarak B650 anakartlardan uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Sebebi bilgisayarı açarken sistem başlangıcında gecikmeye sebep olabiliyorlar ve 40 saniye ile 2 dakikaya kadar siyah ekranda öylece bekleyebiliyorlar. Bu sorunu kesin yaşarsınız diyemem ama yaşama ihtimaliniz yüksek diyebilirim ve bir çok forumda işlemci bellek kontrolcülerinden kaynaklandığı söylense de ben anakarttan kaynaklandığını düşünüyorum. İlk çıktığı zamanlar yaygın şekilde forumlarda konusu açılmıştı, biraz araştırmayla bahsettiğim probleme dair bir çok kaynağa erişebilirsiniz. 5400 MHz'den daha yüksek hızda RAM kullanılması durumunda çok rastlanan bir durumdu.

Mümkünse daha güncel bir anakart tercih edin, belki sorunlar ortadan kalkmış olabilir. B850 veya X870 bakabilirsiniz.

Bir de Bitfenix piyasada görülüyor ama "servis ağı var mı, ürün kalitesi ne seviyede" gibi sorulara yanıt aramanızı tavsiye ederim. Bu denli orta-üst seviye bir sistem kurulacaksa daha güvenilir bir PSU tercih etmenizi öneririm.
GIGABYTE X870 EAGLE WIFI7 8000MHz iyimi?

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
486
GIGABYTE X870 EAGLE WIFI7 8000MHz iyimi?
sımdı anakart a parayı yıkıp ekran katından kısmak akıllıca degıl
dedııgm gıbı ben sana optımum malzemelerı atayım ona göre bakalım
ıtpoya dan alınca vade farkı cok fazla kkoyuyuyor akıllıca bır hamle degıl kesılıkle

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
486
suan bu önerdıgım sıstem parcalarının yanına fıyatlarınıda yazıyorum en avantajlı taksıt ımkanı sunan sıtelerın lınklerını paylasıyorum senınle
FIYATI DEGISEN OLURSA ANLARSIN FIYATLARIDA YUAZDIGIM ICIN ONA GORE GUNCELLERIZ PARCAYI

İŞLEMCİ 14K

ANAKART 12.7K

EKRAN KARTI 41.7K

RAM BELLEK 4.9K

SSD 2.2K

KASA 2.7K

PSU 5.7K

SIVI SOGUTMA 3.6K

KS

lareex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
vade farkı cok önemli değil benim için toplanması önemli ben yozgata yaşıyorum burda bu düzeyde bi bilgisayar toplayacak bilgisayarcı yok bendede güş dengesi yok o nedenle itopya veya ince hesap v.b. ya da en azından olabildiğince hepsiburada olursa daha iyi olur saygılar

Son düzenleme:

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
486
O zaman herhangi bir hazır sistemi sana sundukları sekilde katlanıp alıcaksın. Ucuz parçalarla toplanmış işlemci ve ekran kartı ile göz boyanmış sistem olur onlarda

KS

lareex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sorun teşkil edermi
Ederi maks 10K. Hatta yüksek çözünürlüklerde oyun oynanıldığı düşünülürse o bile fazla olabilir emin değilim. Oyun dışında productivity'de 5000 liralık i5'lerden bile kötü bu işlemci. Gülünç bir durum. Tabii ki 720P oyunculuk için harikulade bir işlemci, orası tartışılmaz bir gerçek.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-07-14 212552.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-14 212552.png
    18 KB · Görüntüleme: 16

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri