? Sizce Neden ? Cevabı Bulunamayan Sorun

Sorun ne olabilir

• Psu

Kullanılan: 0 0.0%
  • Ekran Kartı

• Ram

• Kullanılan toplam oy
    0

baypixel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle herkese selamlar. Benim garip bir sorunum var
[font=Arial, Helvetica, sans-serif][font=arial, sans-serif] [/font][/font]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif][font=arial, sans-serif]Sistemde 2. monitör kullandığım zaman hareket anında bazı takılmalar oluyor. Daha öncesinde ise DP bağlı 75hz monitörümde kesilmeler yaşıyordum. Şu anlık görüntü gitmesinin önüne geçebildim fakat Cs-Go ve Gta V oynarken benzer anlık donmalar mevcut..[/font][/font]

[font=Arial, Helvetica, sans-serif][font=arial, sans-serif]Ekran Kartım Asus Strix Rx580 8gb[/font][/font]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif][font=arial, sans-serif]İşlemcim İ5 7600K[/font][/font]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif][font=arial, sans-serif]Ram olarak da 2x8gb Corsair Vengeance 3000Mhz Kullanıyorum.[/font][/font]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif][font=arial, sans-serif]Anakart olarak Msi z270 Gaming m5 ve son olarak power supply de aerocool  cylon 500w 80+ gold var. [/font][/font]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif][font=arial, sans-serif]12v kanalından 477w gönderiyor. acaba power supply ile ilgili bir durum olabilir mi ne yaptıysam bir türlü düzeltemedim durumu. Soğutma olarak akasa venom 240mm.[/font][/font]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif][font=arial, sans-serif]Son olarak da yaklaşık 60-70cm 12v RGB şerit led var. Bu da anakarta bağlı.[/font][/font]

[font=Arial, Helvetica, sans-serif][font=arial, sans-serif]Unutmadan işlemci Game boost modunda O.C ile 4.5 Ghz çalışıyor. Ekran kartı da O.C modunda ve XMP profili aktif olarak kullanıyorum. [/font][/font]

[font=Arial, Helvetica, sans-serif][font=arial, sans-serif]Şimdiden herkese tesekkürler[/font][/font]

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Güç kaynağı ile alakalı olabilir. OC yapılmış ve daha fazla güç çekiyor şu an. Keşke daha yüksek bir PSU seçseymişsin.

Sistemin ısıları ne durumdadır bu arada?

KS

baypixel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sıcaklıklar gayet iyi aslında. Boşta 30-35 arası, yükte max. 75. Daha üstünü göremedim. Açıkçası güç kaynağını elimde olanı kullandım ucu ucuna yetiyor belki de.. 477w civarı 12v'dan çıkışı var. Birde bu durum oyunda sadece haritada oluyor. Normalde min. 75 fps, ama haritada aniden 10fps'e kadar düşüyor.

Ek olarak söylemeden geçmeyeyim v-sync kapalı ve freesync kullanıyorum. Cs-Go'da oyun içinde, Gta V'de ise sadece map kısmında fps drop oluyor.

KS

baypixel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
l2Md4a.jpg
[/url][/img]
cYiXTK.jpg
[/url][/img]
PimM0Y.jpg
[/url][/img]

3 Adet resim ekledim. 15 fps olan map'de sadece mouse hareketi ile oluyor mesela.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
CPU normale göre bir iki tık daha fazla ısınıyor. Onun dışında bir problem göremedim. 15 FPS'ye düştüğü kısımda ekran kartı kullanımı 0'a düşüyor. Bu sorunu 2. Monitör'ü çıkardığınız zaman yaşıyor musunuz?

KS

baypixel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ısınmasının sebebi smart fan control modunda kullanmam olabilir :)     Hayır monitör bağlı değil burada.

KS

baypixel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Windows nvme ssd'ye yüklü. Oyunlar sata ssd'de(sadece oyun var onun dışında kullanım 0) ve ek olarak 7200 rpm hdd var

KS

baypixel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Bu emektar harddiskim depo olarak kullanılıyor sadece [/font]
NOrEW0.png
[/url][/img]

hemen burada da oyunlar için kullandığım JD SSD
edIzhh.png
[/url][/img]

Son olarak da nvme ssd'm. Bunu hd tune nedense sağlık durumunu göstermedi, ama çalışması bile sınırlı sayıda 200 power on count yazmadı daha
KnCUlU.png
[/url][/img]

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri