- Konu Sahibi
Hocam zaten 24 inç 144hz 1080p va panel monitör kullanıyorum amacım son sistemimi topladım buna da güzel kaliteli yüksek çözünürlüklü monitör bakmaktı o yüzden 4k 144 Hz 32 inç bakıyordum ama FPS oyuncusu olduğum için mecburen 200hz civarı 2k bakmak durumunda kalıyorumevet o ürünlerde malesef öyle onlar daha çok iş sektörü için oyun değil
Ayrıca çok fazla FPS oyunu oynuyorsanız mümkünse TN panel tercih ediniz renkler VA' ya göre daha soluktur fakat ghosting'i en düşük olan paneldir adamları daha belirgin görmenize yarar. 27" 'ler çok büyük olur (fps için) Tercihim bulabilirseniz 144-165 Hz 1 ms TN 24" Curved Panel bi monitör daha olur
Şuan kullandığım monitör va curved memnunum
4k çözünürlükten ödün verip 2k yüksek hz almak biraz daha mantıklı geliyor onu da dediğim gibi curved almayı düşünüyorum
Şöyle bir düşünce de var kafamda
İps 4k 32 144hz alsam iyi güzel
Ama ekran çok büyük FPS oyunlarında beni yorar mı zorlar mı emin degilim yoksa yine Dell 32 inç alırım
Curved i es geçelim desem
Bu sefer daha uyguna dell in 2k IPS monitörü de var ondan alırım
Yani işin özü aklımdaki monitörleri şöyle koyayım fikrinizi daha net alayım o halde
1-

Dell G3223Q 32 inç 144Hz 1ms 4K UHD FreeSync Premium Pro Fast IPS HDR600 Gaming Monitör
VESA DisplayHDR 600 ve DCI-P3 %95 geniş renk yelpazesi ile oyunculara canlı ve gerçekçi grafikler sunar.

2-

MSI MPG ARTYMIS 273CQR QD 27 inç 165 Hz 1ms 2K WQHD FreeSync Premium Pro Kavisli Gaming Monitör
Ekranınızdaki renklerin ve aydınlatmanın daha belirgin ve keskin olmasını sağlamak için dinamik nanoparçacıklarla üretilen panel sayesinde profesyonel seviyede renk üretimi ve %92 Adobe RGB ve %95…

3-https://www.gaming.gen.tr/urun/117807/asus-tuf-gaming-vg27aq1a-27-inc-170hz-1ms-qhd-ips-g-sync-gaming-monitor/
4-

Dell G2722HS 27 inç 165Hz 1ms Full HD Adaptive Sync IPS Gaming Monitör
Görüntü bozulmasını yok eden ve 1ms tepkime süresine sahip bir şekilde oynunuzu oynayın.

5-

ASUS TUF Gaming VG27AQ1A 27 inç 170Hz 1ms 2K QHD Adaptive Sync IPS Gaming Monitör
27 inç WQHD (2560 x 1440), IPS, 170Hz’e hız aşırtılabilir (144Hz), 1ms MPRT, Ultra Düşük Hareket Bulanıklığı (ELMB), G-SYNC Compatible, HDR 10

6-
Hocam zaten kullandığım monitör buevet o ürünlerde malesef öyle onlar daha çok iş sektörü için oyun değil
Ayrıca çok fazla FPS oyunu oynuyorsanız mümkünse TN panel tercih ediniz renkler VA' ya göre daha soluktur fakat ghosting'i en düşük olan paneldir adamları daha belirgin görmenize yarar. 27" 'ler çok büyük olur (fps için) Tercihim bulabilirseniz 144-165 Hz 1 ms TN 24" Curved Panel bi monitör daha olur
Amacım yüksek çözünürlüklü bir monitör almak 4k istiyordum ama hz degerleri yüzünden 27 inç 2k düşünüyorum
Şuan kullandığım bu
MSI Optix G24C4 23.6'' 144Hz 1MS(MPRT) CURVED FreeSync™ OYUNCU MONİTÖR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
MSI Optix G24C4 23.6'' 144Hz 1MS(MPRT) CURVED FreeSync™ OYUNCU MONİTÖR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da